Bok svima, ja sa muž od balarose. 18.7. ujutro nam se rodio dečko, 54cm, 4 kg. U početku u bolnici je samo spavao i nije uopće htio na dojku. Jučer smo ga malo uspjeli podojiti, ali sve je išlo uz puno nagovaranja i potrošenog vremena. Nismo sigurno koliko je uopće pojeo, danas mu je stolica bila zelenkasta, možda je malo oksidirala, a možda je to i od bočice kojom su ga hranili 4x u rodilištu. Žena mi ima kolostum i bradavice su u redu (to su rekle i sestre u rodilištu i patronažna), ali mali danas odbija jesti. Ako mu se gurne prst u usta prihvati ga odmah i počne cicati, ali dojke prihvaća vrlo teško. Počne plakati, mahati rukicama i nogicama i sve završi na obostranoj frustraciji. Ako i malo uhvati cicu, vrlo lako se desi da ju i pusti nakon minutu dve, ili par sekundi (mada, jučer smo ga čak uspjeli dojiti skoro 15 min). Druga stvar je da smo ga uspjeli podojiti samo na desnu cicu, lijevu nikako da uzme ni malo.
Inače, ne budi se tijekom noći (bar do sad) da bi pitao da ga se nahrani, nego ga mi probudimo svaka 3 sata i guramo mo ga na prsa.
Kako ga natjeradi da počne cicati? Nitko se ne javlja na SOS telefonima![]()