Vishnja prvotno napisa
zanimljivo pitanje, felix. mada cu ti ja odgovoriti iz drugog ugla: kako je na mene uticao AP-odgoj?
I ja ću ti odgovoriti iz drugog kuta:
Prepuna sam samopouzdanja, vrlo sigurna u interakciji s drugim ljudima, znam se izboriti za sebe, ali isto tako nisam sebično đubre i jako volim pomoći drugima. Nikad ne tražim neku korist. Obožavam se maziti i volim maziti druge (MD uživa kao malo prase

, a vjerujem da ni Kalebu nije mrsko, ne buni se), izražavam osjećaje bez problema i prilično sam vedra osoba.
ALI.
Mislim da su moji malkice pretjerali s tim osjećajem sigurnosti i zaštite koji su mi pružali. Pitate se kako to može biti loše? E, pa ja sam u djetinjstvu vjerovala kako je cijeli svijet predivan i kako su svi ljudi predivni. Bila sam naivna kao Zvončica i dugo odbijala vjerovati da netko može imati loše namjere. Mislila sam da živim na jednom toplom i ljubavlju ispunjenom mjestu, tj. projicirala sam svoju obitelj na cijeli svijet.
A onda je došao šok u obliku puberteta/odrastanja i počela sam se susretati s patnjom, nepravdom, boli, tugom... Mislim da je taj šok uvelike doprinjeo mojim mnogobrojnim strahovima (najizraženiji je onaj od smrti, ali i od gubitka bližnjih i još puno drugih strahova) i još nisam načistu kako odgojiti dijete tako da se osjeća 100% sigurno, a da mu se ne dogodi to što se dogodilo meni. Valjda imam peh što sam hipersenzibilna...