Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 51 to 100 of 193

Thread: Što danas kuhate? (31 dio)

  1. #51
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    Quote Originally Posted by emily
    i ja ga znam napraviti s breskvama i marelicama, ali samo s onima iz kompota, nije mi dobar sa friskima
    ipak, preferiram original s jabukama i slagom gore, dobro ohladjen :D
    ja sam pustila da se voće malo raskuha, da pusti sok - bilo je kiselkasto, baš osvježavajuće. gore nisam stavila šlag nego opet kekse.

    a baš ću napraviti s jabukama kad dokrajčimo kolač od rogača.

  2. #52
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Sweet potatoe? Nitko?

    Gledala sam neke recepte za pitu - ima ih milijon - a u svakoj neki sastojak koji ne kužim ili nema
    kod nas za nabiviti, a i ne rade tijesto već kupe gotovo . Neš ti posla.
    Pa sad, ja bi napravila tijesto, ali kakvo?
    Prhko? Slano ili slatko? Je li itko jeo Sweet potato pie?
    Ako samo skuham kao prilog, kako se to začini?

    Da otvorim novu temu?

    :/

  3. #53

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,198

    Default

    Quote Originally Posted by ivancica
    Mljac, to s makom, nisam sto godina!

    Marta, pa ništa te ne košta malo pošećeriti jednu hrpicu kad već izvadiš u tanjur. Možda ti se svidi.

    Nego, daj mi recite jel smijem meso koje je odmrznuto u nedjelju, ispeći danas i ostaviti do sutra pa da ga tek onda konzumiramo? Ne znam šta da radim s njim, totalno zaboravila da sam ga u nedjelju odmrzla a danas mi se ne uklapa u meni.
    pa ako je u fridžu, možeš, kako ne!

  4. #54

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp
    Sweet potatoe? Nitko?

    Gledala sam neke recepte za pitu - ima ih milijon - a u svakoj neki sastojak koji ne kužim ili nema
    kod nas za nabiviti, a i ne rade tijesto već kupe gotovo . Neš ti posla.
    Pa sad, ja bi napravila tijesto, ali kakvo?
    Prhko? Slano ili slatko? Je li itko jeo Sweet potato pie?
    Ako samo skuham kao prilog, kako se to začini?

    Da otvorim novu temu?

    :/
    anchi, nemam pojma :/ . samo da te utješim, i ja bih ga kupila da ga negdje vidim, a onda bih poslije razbijala glavu što s tim.

  5. #55
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Hvala aljeta na utjehi.

    Evo, kopala sam po nekim svojim knjigama recepata i našla da se mogu raditi popočci - odnosno prženice, pa ću u krajnjem slučaju tako.



    E, a danas sam i ja napravila krpice sa zeljem. I kad je sve bilo gotovo, skuhano, pomiješano,
    začinjeno... probam ja to i nije mi baš nešto. I uzmem ja šećer , gledam samu sebe
    i ne vjerujem ... stavljam šećer u ručak... i bi bolje .
    Sad me boli trbuh kak sam se nakrkala, a htjela sam samo probati...

    E, uz to sam htjela i pohane tikvice, al me MM odgovorio jer ima neki plan s puretinom - pa će biti puretina a la MM i krpice sa zeljem.

  6. #56
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Kovke, hvala na savjetu. Pojeli mi pola mesa i mimo menija pa baš i neće ostati previše za sutrašnji ručak. Rekoh, nitko ne odgovara pa da ne riskiram

    Anchie pp, jelda je fino sa šećerom? Ja ću sad to za večeru. Užas koliko mi se jede, a mislila sam nešto lagano jer sam pojela i dio sutrašnjeg ručka a ne samo današnji.

  7. #57

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    jel vi razvijate te krpice, pa filujete zeljem, ili... puno posla na ovoj vrucini. Kod mene niko nista osim Samija (on bi uvijek jeo) ne jede.
    Danas cijeli dan neke gluposti.

  8. #58
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ma daj snorki, moš mislit da mijesimo tijesto. Kupiš gotovu tjesteninu(kao špagete, fusille, i sl.) u obliku krpica, mašnica i sl a možeš i te " šarafe" ili kakvo god već imaš tijesto kući.

  9. #59
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    snorki, krpice se ne filaju...

    to samo moje ludo dijete radi: mijesi doma tjesto (sama), onda unutra natrpa špinat, tikvice, i druge zelenjave - skuha, i servira uz neki umak...

    na koga li je - na mene nije..

  10. #60

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Ravijoli???

    pa sta radite sa zeljem? Ili mislite na kupus?

    kod nas (u Bosni) krpice se razvijaju, pa se unutra filuju kupusom, te se to kuha. I bas se zovu KRPICE.

  11. #61
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    snorki, kikica radi to što i vi u bosni ...

    krpice sa zeljem - to ti je kuhano tijesto pomiješano s dinstanim zeljem (kupusom), otprilike ovako...

    zelje izrezati na rezance, dobro oprati, pofuriti kipućom vodom, ostaviti da tako stoji 1 sat.

    ugrijati masnoću, na njoj prepržiti 2 kavene žličice šećera (do žutog), dodati ocijeđeno zelje, posoliti, lagano dinstati (oko 1 sat). kasnije podlijevati tople vode.

    dodati krpice (tjesteninu) kuhane u slanoj vodi. posoliti i popapriti po ukusu.

  12. #62
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    E sorci jesi zakomplicirala.

    obicni kupus zeleni, onaj za salatu, izrezes ga na kvadratice cmXcm i dinstas na masnoci dok ne postane smedji. ne da izgori nego da skroz uvene i promijeni boju. posebno skuhas tijesto koje ja zovem flekice, a neki krpice. to su ti onako nepravilni komadici tjestenine. naravno moze i neka druga al ovako je autenticno. onda to pomijesas s kupusom i posolis i eventualno popapris.

    uglavnom za kupus ti treba malo duze vremena nego za tijesto. otprilike kad kupus padne, ja pristavim vodu. i treba ti puno kupusa, stavim vise od kile za pola kg tjestenine.
    Ovo je odlično, a šećer, jelte, može i na kraju. I ne treba ga puno.

    A sad kad vas je ovdje ovoliko da vidim šta imate reći za slatke krumpire. Ajde, netko!

  13. #63
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    ovo je recept iz mog djetinjstva , i takve krpice su mi bile najfinije.

    slatki krompir - pojma nemam.

  14. #64
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    http://www2.serbiancafe.com/kuvar/7/658

    evo ti nešto, da ne kukaš

  15. #65
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Joj anchi, stvarno ne znam ni ja šta s tim slatkim krompirom :/

  16. #66
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    A vidite ovo:

    http://www.cooks.com/rec/search/0,1-...oe_pie,FF.html
    koliko recepata a niš koristi :/

    Ovaj prvi mi se čini kao potencijalni kandidat. A bit će da je prhko tijesto.

  17. #67

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Slatki krumpir se može peći i uz meso, kao obični krumpir, samo je slađi. A kako vidim da se šećere krpice sa zeljem, neće biti problema

  18. #68
    Nice's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    572

    Default

    Quote Originally Posted by Njojza
    Quote Originally Posted by Nice
    dinstana riža sa kukuruzom
    ž

    a kako ovo pravis?
    jela sam rizu sa svim i svacim al sa kukuruzom jos ne
    njam, daj recept
    Dok ja vidim pitanje stvore se već 2 strane
    No, ja ti zdinstam luk, ubacim rižu (za rižoto) i podlijevam vodom (nekada ubacim kocku - kokošju,goveđu ili povrtnu), stavim vegete, malo papara i sl . Na kraju dodam kukuruz ili iz konzerve (ali ga isperem pod vodom) ili ako imam zamrznuti, prije ga prokuham pa ga samo ubacim i to je to !

  19. #69
    Njojza's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,704

    Default

    hvala!
    ja kukuruz volim u svakom obliku pa cu probati

  20. #70
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    jesi probala palentu s kukuruzom i fetom by white_musk? predobro...

  21. #71
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    joj cure, probala sam u prošla 2 mjeseca nekoliko cool recepata i svi su bili preeedobri.
    Samo da prođe Isaova operacija, javljam se

  22. #72
    Nice's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    572

    Default

    Danas sam napravila gulaš, a budući da sam jučer napravila lonac (veliki) riže za nas dvoje danas ću tu rižu ubaciti u gulaš i pored salata od dajzeka (rajčica) i krastavaca!!!! :D

  23. #73

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    mahune varivo,a pizzu i marinirane tikvice za desert,ko i aleta jerbo se od mahuna nemremo najesti.

    zasladit ćemo se banana kockama.

  24. #74

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    177

    Default

    Quote Originally Posted by sorciere
    snorki, kikica radi to što i vi u bosni ...

    krpice sa zeljem - to ti je kuhano tijesto pomiješano s dinstanim zeljem (kupusom), otprilike ovako...

    zelje izrezati na rezance, dobro oprati, pofuriti kipućom vodom, ostaviti da tako stoji 1 sat.

    ugrijati masnoću, na njoj prepržiti 2 kavene žličice šećera (do žutog), dodati ocijeđeno zelje, posoliti, lagano dinstati (oko 1 sat). kasnije podlijevati tople vode.

    dodati krpice (tjesteninu) kuhane u slanoj vodi. posoliti i popapriti po ukusu.
    kod nas se ovo zove flekice sa kupusom.

  25. #75

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    juha od crvene leće i mrkve, makaroni s pelatima i maslinama, salata od krastavaca, voće.

  26. #76
    Magy

    Default

    Pohovane pilece batkove sa pire krompirom + salata od rajcice i krastavaca.
    Za desert pita s jabukama

  27. #77
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Ja ništa ne kuham ovih dana...hranimo se kak ko stigne (MM pojede nekaj vani,a ja nekaj tipa voće,tjestenina...) no redovito dođem škicati recepte i sliniti

  28. #78
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    kelj na leso sa kuhanim krumpirom (upravo se kuha )
    desert: lubenica

  29. #79

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Inace ovo pripremam kao predjelo ali s obzirom na vrucine, bilo nam je dovoljno za laganu vecericu. Palacinkice s mladim ovcim sirom, medom i porilukom. Mljac

  30. #80

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    ja bih najradije isla u restoran na rucak ko ce sad trpit vrucinu u kuci dok se rucak krcka.
    Najvjerovatnije cu mahune i malo makarona za ovu moju probirljivicu koja me ponovo izludjuje sa svojom hranom

  31. #81
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Za ove vruće dane samo laganica od papice.
    Bit će neka juha od povrća i tijesto sa sirom i kajmakom.
    Tko brzo ogladni, može dobiti repete

  32. #82

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,198

    Default

    ja jučer radila gulaš s tjesteninom i ostalo nam još junetine pa mm poželio nešto kao minestrone- onak gustu juhicu s puuuuuuno povrća i ono malo meseka. tak da je to, to-valjda će nas zasititi

  33. #83

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    ovih dana samo nam je tjestenina u opticaju

    Sada Apricot razvija burekcice negdje na moru

  34. #84
    Nice's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    572

    Default

    Zarazile ste me sa krpicama sa zeljem pa je danas to na tapeti . MM pokušava već tri dana dobiti svoju tjesteninu sa makom i šečerom ali ja svaki put nađem neki razlog da to baš danas nije naj...
    Možda sutra popustim :?

  35. #85
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Tjestenina i salata :D

  36. #86
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    sebi za posao: šampinjoni s vrhnjem, mrvicama i pšeničnim klicama, uz to proso. i salatica.

  37. #87
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    Quote Originally Posted by Nice
    tjestenina sa makom i šečerom
    kako ovo ide

  38. #88
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Kod mene to ide na jednostavan način.
    Na skuhano tijesto u tanjiru posipamo mljeveni mak ili orase mljevene i pošećeri se po želji .

  39. #89

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Domace raviole sa spinaton i ricottom. Topla hladna salata od tikvica i melanzana s acetom balsamicom.

  40. #90
    Nice's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    572

    Default

    Quote Originally Posted by white_musk
    Quote Originally Posted by Nice
    tjestenina sa makom i šečerom
    kako ovo ide
    Vrlo jednostavno - na kuhanu tjesteninu se posipa mak i šećer ovisno o ukusu. Ja obično na tanjur tjestenine stavim oko žlice- do dve maka i žlicu šećera
    To smo nekada jeli u školskoj menzi

  41. #91

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    AgRaM
    Posts
    2,692

    Default

    Piletina na pari sa sirom i vrhnjem,rizi bizi,i muffini sa ribizlima

  42. #92
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Mi danas mahune varivo od jučer jer je ostala ogromna količina.

    Romina, jesi već radila muffine s ribizlima? Imam ih u vrtu a baš sam jučer mislila kako nisam dugo radila muffine. Jel kiselkasto? To bi mi odgovaralo.

  43. #93

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    AgRaM
    Posts
    2,692

    Default

    Jučer sam ih radila drugi put sa skoro pa gotovom smjesom i umjesto čokolade sam puknula dvije šake ribizla.Lagano je kiselkasto ali je super kombinacija

  44. #94
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Super, ja bi baš da je kiselkasto. Probat ću svakako. A kakva je ti je smjesa, ona osnovna od ancice?

  45. #95

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    AgRaM
    Posts
    2,692

    Default

    Od Dr.Oetkera

  46. #96

    Join Date
    May 2006
    Posts
    347

    Default

    Ja danas planiram zeljanicu (sa špinatom i sirom),kore sam kupila.
    Sutra čufte,to mi se tako jede :D !

  47. #97
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    lola 24
    Ja danas planiram zeljanicu (sa špinatom i sirom),kore sam kupila
    .
    Jel mogu doći na ručak

  48. #98

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zapresic
    Posts
    768

    Default

    kupila blitvu i sad ne znam sta cu s njom jer sam kupila i pokvaren sir. E hebi ga. Ajde neko nabrzinu nesto sa blitvom i tjesteninom, ne mogu naci one krpice sa blitvom na netu

  49. #99

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Lazanje i kruh sa parmezanom, češnjakom i origanom

  50. #100

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zapresic
    Posts
    768

    Default

    nitko nis sa blitvom i tjesteninom? A vec sam ih stavila kuhat :/

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •