I ja sam muffin-manijak!!!!!!!
Ja, kuharica-neznalica,domaćica-neznalica....
počela ih peći i nemogu stati! Ljudi moji što mi to uradiste????
I ja sam muffin-manijak!!!!!!!
Ja, kuharica-neznalica,domaćica-neznalica....
počela ih peći i nemogu stati! Ljudi moji što mi to uradiste????
vidjet ćeš za koji mjesecbubimira prvotno napisa
![]()
Misliš kad se brojka na vagi podupla, a nisam trudna...
Ja sam jučer ispekla dvije ture: jedna sa malinama i čokoladom, a druga sa breskvama i grožđicama!
Oba dvije mrak, ali ipak su maline-čokolada kombinacija 8)
Muffini nam potonuli, pa da ih malo dignem!
Jučer isprobala recept za Švarcvald muffine i oduševili nas :D
Danas još jedna tura višanja odlazi u njih!
Stranica prije![]()
ajde nakon 100 godina da malo podignem ovaj topic;
radim ja muffine i radim, i onda mi dragi mužić prizna kako su mu moji muffini nekako....prebogati, prezdravi, pre....da se od jednog najede![]()
..a ja stavim lješnjaka, badema,grožđica, kokosa, brusnica, mrkve, jabuka.. uvijek radim neke recepte s puno sastojaka.
i onda sam danas napravila mamasanićkin recept, samo sam malo povećala količinu čokse - i bio je prezadovoljan..a i vid je vikao "mama, daj joooš!"
![]()
imam jedan dobar recept u koji idu sušene brusnice i pšenične mekinje, stavim ga uskoro..![]()
Jučer sam napokon kupila kalup pa se bacam na pečenje.Do sad sam radila samo jedne prefine čokoladne koji se peku u papirnatim minjonima ali sad krećem redom :D
Vidi se da stiže hladnije vrijeme...
U subotu ispekla duplu turu čokoladnih i sa orasima muffina, ostao još 1!
i kod nas je presedan od mamesan omiljena vrts muffina![]()
daj, daj!!anek prvotno napisa
ja sam zadnje radila od heljde, s jabukama i grožđicama. njam.
Ja stalno radim one s visnjama i cokoladom (plus jos par zlica kakao praha u tijesto), te najvise volimo... problem je jedino sto svih 18 pojedemo cim se izvade iz pecnice, ne stigne se ni cokolada "stisnuti".. prije par tjedana ispecem ja opet nase omiljene muffine ali nakon obilne vecere, tako da nam je preostalo nekoliko komada za jutarnju kavu - komentar mog muza dok je jeo ohladjene muffine: "e, pa fakat su bolji kad se ohladi cokolada"![]()
Drugi na top listi su mi kombinacija kokosovo brasno i visnje, a treci ljesnjaci, crna cokolada i bijela cokolada...
evo ja bih se kao dosta friska na forumu, a veliki mafinoljubac pridruzila slatkoj druzini s prijedlogom (jer mislim da nisam nigdje vidjela) HAJDEMO STAVITI NASE ISPROBANE I FINE recepte na jednu hrpicu pa ih mozemo isprintati i imati rad....ja sam vec svasta nesto skidala odavde i odasvuda i s one stranice http://allrecipes.com/ i isprobavala razne varijante i osobno najvise preferiram slane, a moji slatke, pa uvijek pravim dvije varijante
breskve-grožđice, malina-čokolada ... to su baš moje kombinacije... ivory može recept, nisam ga našla na mafinmaniji ili sam umorna pa ne mogu čitati čitav post![]()
A joj, di me nađe![]()
U fazi svakodnevnog pećenja muffina sam isprobavala sve moguće recepte i kombinacije i više nemam pojma po kojem osnovnom sam radila :?
Znam da sam samo mijenjala sastojke, pa je jedna od kombinacija bila i čoksa/maline!
Mislim da je to bio recept za TEMELJNE RODINE MUFFINE sa gornjeg linka.
Muffine nisam radila već par mjeseci, ali stiže zima, he,he...![]()
anek me izignoriralapa sam napravila mafine od naranče i brusnice. ajme, ajme, predobri su bili...
![]()
ja kao temeljni recept gotovo uvijek koristim ančičin, sa zobenim pahuljicama. samo što zobene namačem u jogurtu desetak minuta, koristim integralno brašno i smeđi šećer. ponekad stavim dva jaja umjesto jednog, ako su manja.
taj recept mi je mrak mrakova, a možeš ga varirati na sve načine koji ti padnu na pamet (različiti okusi jogurta, različite vrste brašna, kakao, bilo koje voće, cimet i ostali začini...)
nije me bilo dugo na ovim manijakalnim topicima..white_musk prvotno napisa
i onda dođem i vidim da sam čak 2 puta spomenuta sa svojim receptom...JUUUUUUUUUUUUUUUUUUPIIIIIIIIIIIIIIIIIII I!!!!!! :D
Anek, sutra nosimo muffine!!!!!![]()
ajde iskopaj ančičin oriđiđi ili natrkelja svoj...da probam...(sviđaju mi se naranče i brusnice...)ms. ivy prvotno napisa
![]()
soriiiiiiii, napisaću recept večeras od domams. ivy prvotno napisa
![]()
totalno offtopic - dajte pliz dođite i vi sutra, barem na kratko![]()
kombinacija je ubitačna, vidjeti ćeš!
TEMELJNI RODINI MAFINI
by Ančica (kojoj zahvaljujemo što je uvela mafine u naš život)
narančasto/brusnična varijacija by ivy
Sastojci:
1 šalica zobenih pahuljica
1
sva sreca sto ih ja ne znam raditi!!!Mirta30 prvotno napisa
![]()
Ajvić, negdje sam čitala (ali nemam pojma di), koliko je to "teška" jedna šalica?![]()
Mislim, imam ja šalicu za tursku kavu, šalicu za malo veću tursku kavu, šalicu za čaj i čašu za vodu...sve su različite...koju da izaberem?![]()
a da znaš kako je jednostavno...![]()
/subotom ujutro andrej skače iz kreveta uz bojni poklič: mafiniii! nabrzinu ih složimo i dok se obučemo i pospremimo krevet doručak je gotov./
Budemo te naučili!bucka prvotno napisa
![]()
ja imam mjerice iz ikee, na njima piše da je 1/2 cup = 125 ml.mamma san prvotno napisa
no way!!!!Mama Natasa prvotno napisa
pa da postanem 100-kilasica!!![]()
a jel postoje neki dijetni muffini???![]()
Pa svi su ti dijetni.Pogledaj samo Ančicin recept: zobene pahuljice, smeđi šećer, integralno brašno....
ja obično radim sa šalicom za čaj, onak standardne veličinemamma san prvotno napisa
![]()
tek sam sad skužila ovaj post - ma ne brini, snašli smo seanek prvotno napisa
- ova kombinacija s narančom je fantastična. ali ostalo je brusnica i za tvoj recept!
da, svi oni koje pojede daddybucka prvotno napisa
![]()
a pogledajte ovaj recept:
http://www.coolinarika.com/recept/mu...d-kuhanog-vina
je li se ovo sve zajedno pomijesa, ili se posebno sve muti, pa onda sastavi?
Mislim na ovaj recept od mamme san
ČOKOLADNI MAFINI mamme san, zvani PRESEDAN
redom stavljati i miješati:
8 dag maslaca (margarina)
15 dag šećera
2 jaja
18 dag kiselog vrhnja
25 dag brašna (oštro)
1 prašak za pecivo
2 jušne žlice kakaoa
15 dag čokolade – grubo rezane ili čokoladnih kapljica (ja sam stavila manje)
Imal sta da se ne razdvaja po posudama. Mrzim to,Zato i ne pravim kolace, ali su mi trenutno zamirisali.
ČOKOLADNI MAFINI mamme san, zvani PRESEDAN
8 dag maslaca
15 dag šećera
2 jaja
18 dag kiselog vrhnja (čaša kupovnog vrhnja)i to cca 2 dcl
25 dag brašna (oštro)
1 prašak za pecivo
2 jušne žlice kakaoa
15 dag čokolade – grubo rezane ili čokoladnih kapljica (ja sam stavila manje)
Snorki, stavljaj doslovno sve redom počevši od maslaca i šećer (kad ih izmikšaš, onda redom stavljaš jaje pa miksaš, pa vrhnje, pa miksaš i tako sve do kakaoa i to je zadnje što miksaš).
Po novom ja ti unutra strpam, malo višnji (iz kompota + 2 do 3 žlice soka od višnji iz kompota) pa onda izmrvljene čokolade + stuckani lješnjaci (jednom smo čak samo iztuckali čokoladu s lješnjacima - onu naturale)...kada žlicom izgrabim muffine u čašice još odozgora stavim malo komadića čokse (tu obično ubacim čokoladne kapljice) i pospem sa onim krokonatom (to se kasnije usauga u kolač)...
Sve strapaš u ror...e sad ovisi koliko se peče. Moja pečnica je spooooraaa i ja pečem na 250 (neke će peći na 150) cca 20 minuta. Kad se digne muffin i malo ofrlje ispca onda ga provjeravam sa nožem.,..
Das ist alles.![]()
zaboravih napomenuti za vrhnje. Definitivno je ovih 18 dag malo. Bolje je ako se stavi 20 dag...mekši su.![]()
a umjesto vise vrhnja moze naribana jabuka, pa su fini socni.mamma san prvotno napisa
meni su ovo najbolji muffini![]()
anek, koji su ono bili muffini na tulumu(što ti je oko sokolovo)
smeđi su mamasanićkini presedanci /ona ih je donjelawhite_musk prvotno napisa
/ , a bijeli su isti taj recept, ali sam izostavila kakao, a stavila bijelu čokoladu umjesto smeđe, i na vrh žličicu pekmeza od jagoda.
Da se i ja pridruzim muffinoljupcima. Za sada nam na kucnoj listi uvjerljivo vode presedan muffini.Ja obozavam cokoladu, pa one cokoladne kapljice ne stedim kad ih pravim.
evo napoookoooon:ms. ivy prvotno napisa
MUFFINI S BRUSNICAMA I PŠENIČNIM MEKINJAMA
2 šalice oštrog brašna
1 i 1/2 šalice pšeničnih mekinja
1 i 1/2 žličice praška za pecivo
3/4 žličice soli
1 i 1/2 šalice tamnog smeđeg šećera
1 i 1/3 šalice kiselog vrhnja
11 žlica rastopljenog, ohlađenog maslaca
2 jajeta
1 žličica naribane narančine korice
2 žličice ekstrakta vanilije
1 i 1/2 šalice sušenih brusnica
zagrijte pećnicu na 180.
pomiješajte suhe sastojke: brašno, mekinje, sol, šećer.
pomiješajte u drugoj zdjeli mokre sastojke: kiselo vrhnje, maslac, jaja, narančinu koricu, vaniliju, brusnice /prethodno namočene 10-tak minuta u vrućoj vodi/.
pomiješajte 2 smjese, smjesu rasporedite u kalupe,
i muffine pecite oko 30 minuta, dok ne porumene.
![]()
evo pita me mama(a ja ne znam jer mi se još to nije desilo)
da li će se pokvariti kvalitet smjese ako se ispostavi da je previše za jedan kalup, pa mora pričekat da se ispeče prethodna tura
?
dakle, da li škodi kvalitetu kad tijesto odstoji tih nekih pola sata?
hvala cure
jesam dobro pročitala, 11?? koliko je to dkg?anek prvotno napisa
zamamno zvuče, mislim da će biti na programu u subotu!
btw, ja mafine uvijek pečem 20 min na 175° (a košarice nakrcam do vrha).
da, 11ms. ivy prvotno napisa
..tako je pisalo u tom receptu, nemam pojma kolko je dkg, i ja sam morala topiti maslac u 2 navrata jer sam krivo procijenila
a pečenje...pa to ovisi o pećnici, kako kod koga, treba chekirati nakon jedno 18 min. situaciju, pa skužiš kolko treba za koje muffine, ali kod mene uvijek pali ista fora kad nisam sigurna jesu li ili nisu gotovi a to je šifra čačkalica; upiknem i ako izvučem suhu - gotovi su![]()
možda već sutra ovi muffini ugledaju svjetlo dana (i mrak želudca)
zvuče savršeno
ja sam sad na mamasan muffinima u koje uglavim u svaki po dvije maline
ajmeeee![]()