Evo još jedne opsjednutedanas radim od mimazag muffinse
Evo još jedne opsjednutedanas radim od mimazag muffinse
a prašak za pecivo :?mimazg prvotno napisa
Prva tura je pečena al su mi se totalno spljoštili :?
ste vidjeli muffine od bundeve danas ujutro na Dobro jutro HR?
evo recepta:
ja bih pekla, ali s obzirom da sam sretna kad si uspijem smiksat muesle za dorucak i nes konkretnoga za rucak, cekat cu nekoga da mi javi jel vrijedi za njih zvati baku da mi cuva sinekaSastojci za 12 komada:
300 g bundeve (Hokkaido)
220g oštrog brašna
˝ žličice praška za pecivo
120g smeđeg šećera
prstohvat muškatnog oraščića
prstohvat đumbira u prahu
100 ml ulja
120g milerama
2 jaja
Za posipavanje:
100g oštrog brašna
60g smeđeg šećera
1 žličica cimeta u prahu
50g maslaca
Priprema:
Bundevu dobro očistimo, ogulimo, naribamo na fini ribež i odvagnemo 150 g. Smjesu za posipavanje pripremimo tako da u zasebnoj zdjeli pomiješamo prosijano brašno, smeđi šećer i cimet, dodamo rastopljeni maslac i sve zajedno izmiješamo vilicom dok ne postane grudičasto. U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, dodamo kiselo vrhnje i ulje i dobro izradimo pjenjačom. Zatim umiješamo naribanu bundevu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo, prstohvat soli i izradimo glatko tijesto. Pripremljenim tijestom punimo metalne ili papirnate oblike za muffine i svaki posipamo sa po jednom žličicom pripremljene smjese za posipavanje. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, 20-25 minuta.
I to je to, dobar tek!![]()
Ja sam bundevaste bila radila prema receptu s coolinarike. Bili su ukusni, ali presuhi. Spremam se večeras, pa evo ne znam bi li ove s DJH ili coolinarikine, ali malo više, ne znam, zauljene. :/
Meni su ti sa coolinarike bili isto presuhi...
Radila sam te s coolinarike, malo modificirane. S više mlijeka i ulja, bez onog šećera po vrhu i s više tikve.
Ispale su odlično. Nitko nije vjerovao da su od bundeve.
ja cu svoju maniju prijaviti i sa puno kalupa za mafine. Juce sam kupila jos jedan. Pravila pre neki dan banana bread u kalupu za mafine, ali kod nas su extra/super/naj favorit Presedan od Mammesan, hvala jos jednom![]()
Evo, samo javljam da sam danas dobila katalog od Peveca s božićnom ponudom i sniženjima, pa spominju i kalup za muffine (za 12 komada). Tijekom 12. mjeseca cijena mu je 29,90kn.
mafini,tj. male kukuruze
2 solje kukuruznog brasna
1 solja psenicnog brasna
1 solja ulja (ja stavim pola solje)
pola solje mlijeka
2 jaja
200 g sira(bijelog)
prasak za pecivo
malo soli i kisele vode
izmjesati izdrobljen sir i jaja sa ostalim sastojcima.Dodati kisele vode koliko je potrebno da se dobije rjedje tijesto,sipati u podmazane i brasnom posute kalupe za mafine.Ispeci u umjereno zagrijanoj rerni.
Dream,odlicni su,a sljedeci put dodajem i komadic oraha![]()
znam da sad padam ko s marsa, ali zanima me kakvi bi to trebali biti kalupi za muffine i di ih se moze nabaviti?
ja sam jucer prvi put radila cokoladne muffine, i ispali suali problem je sto sam ih stavila u obicne papirnate kalupe pa se to sve izdeformiralo i prelilo iz njih dok se peklo, pa je estetski dojam -2.
help me!
To ti izgleda ovako:
http://www.coolinarika.com/clanak/kalup-za-muffine
Imaš u konzumu u centru za kupiti. Ja sam ih tamo našla.
A papirnate košarice staviš u kalup i onda ti je lakše izvaditi muffine van. A i meni osobno ljepše izgledaju s tim papirnatim košaricama
Da li bi muffini mogli nekako bez kalupcica mislim u pleh?Kod nas nema kalupcica
Ako sam dobro shvatila za muffine ide kalup i u njega papirnate košarice, a onda ga ne treba namastiti ?
Ako stavljaš košarice onda ne treba namastiti kalup.larmama prvotno napisa
evo kupila kalup i odlucila danas ispeci muffine PRESEDAN, ali imam par pitanja
na kojoj temperaturi da ih pecem i koliko dugo ?
pretpostavljam da se to sve mjesa s mikserom ?
ČOKOLADNI MAFINI mamme san, zvani PRESEDAN
redom stavljati i miješati:
8 dag maslaca (margarina)
15 dag šećera
2 jaja
18 dag kiselog vrhnja
25 dag brašna (oštro)
1 prašak za pecivo
2 jušne žlice kakaoa
15 dag čokolade – grubo rezane ili čokoladnih kapljica (ja sam stavila manje)
Napravila sam muffine, ali mi je smjesa ispala jako gusta pa sam dodala mlijeka.
Ne znam u čemu sam pogriješila :? možda zato što sam stavila ono narandžasto Vindijino kiselo vrhnje s vise masnoce nego plavo Dukatovo
i da nije mi stalo sve u jedan kalup za 12 muffina, nego sam morala u dva puta peci
uz sve to pojeli su se![]()
Jedno pitanje: u temeljnom receptu gdje se spominju borovnice, moraju li biti smrznute ili moze i one sušene koje se prethodno moče u vodi/mlijeku/rumu?
jos jedan recept za cokoladne muflone
isprobali smo jucer, o-dli-cni![]()
ČOKOLADNI MUFFINI (za 20 komada)
170 g grožđica
60 ml ruma
375 g glatkog brašna
Prašak za pecivo
50 g čokolade u prahu
200 g šečera
150 g čokolade za kuhanje (narezana na kockice)
2 jaja
125 g maslaca ili margarina, otopljeni
250 ml ab kulture (ili tekući jogurt)
Grožđice s rumom ostaviti stajati 10tak minuta.
U veliku zdjelu staviti brašno, prašak za pecivo, šećer, čokoladu u prahu i pomiješati. Dodati grožđice s rumom, umućena jaja, otopljeni maslac, abkulturu, i kockice čokolade.
Smjesu razdijeliti u kalup i peći 20tak minuta na 200-210
samo da prijavim da su ispali odlični! stavila sam i žlicu nutelle, nek' se nađe.![]()
pola mjere (10 komada, a može i 12 ako ne krcaš košarice) smazali smo za dan i pol.
evo mene početnika
1. kupovne dr oetker - ispale super
2. muffins (sa narančinim sirupom i korom, sa coolinarike - ok, ali tjesto puno rjeđe, nisu se baš nešto digle sve)
3. presedan by mamma san - fine, sve 5, ali - kada sam ih vadila raspolovile su se - dno se zakeljilo![]()
pitanje: u čemu griješim? trebala sam ih vaditi tople? premalo maslaca?
grah mi je krivo pao?
Gdje u Ri ima kupiti kalup za muffine?
ja sam svoj kupila u Konzumu u Zagrebu, pretpostavljam da ima i u Konzumu u Rijecipipo prvotno napisa
![]()
pliz, zašto su mi se zaljepili? da ne krenem dalje po receptima i blamaži![]()
larmama hvala, morat ću se i ja upustiti u avanturu zvanu MUFFINS
ne znam zasto su ti se zaljepile, ja sam ti u tim stvarima totalno neiskusna :?buby prvotno napisa
ali ja sam da to izbjegnem stavila papirnate kosarice u kalup za muffine
Evo jedan s bademima, mljac:
1 jaje
3/4 šalice mlijeka
1/2 šalice ulja
2 šalice brašna
1 prašak za pecivo
1/2 šalice šećera
1/2 šalice nasjeckanih badema
1/4 žličice cimeta
1/4 žličice muškatnog oraščića
maaalo soli
U jednu zdjelu pomiješati jaje, mlijeko i ulje, u drugu zdjelu pomiješati ostale, suhe sastojke. Onda ubacite suhe u mokre, malo promiješate i u kalup. Peći cca 15 min na 200 stupnjeva.
Malo su slađi, ali ako se oduzme šećera, ne ispadaju baš najsočniji (probala). I na začinima ne treba škrtariti, ja stavim više.
Recept na http://www.muffinrecipes.net/almond-muffins.html
Cure, sad sam radila slane mafine tzv "carske" i super su ,probajte:
4 jaja,šolja (2 dl) jogurta,šolja ulja, 2,5 šolje brašna,prašak za pecivo,so.Umutiti smjesu.
Po 150 gr sjeckanog sira trapista,pilece salame (ili bilo koji suhomesnati proizvod),i kiselih krastavaca.Ovu kombinaciju sam ja radila, a mozete po zelji nesto izbaciti i dodati npr.sampinjone, masline itd... Sve dodati u tjesto,izmješati,i sipati u kalupe za mafinse, ili bilo koji drugi kalup,nije bitno ,ali kao mafinsi su super!
Posuti susamom i peci u zagrijanij rerni! Umjesto susama moze kim,ili naribani sir (ali sir posuti kad su vec gotovi).
Pekla sam ih u kalupu za 12 mafinsa, smjese dodje dosta , sipajte do vrha jer je gusto i nece se prelivati , a super narastu!
Prijatno!!!
Jucer sam prvi put ispekla mufine, neki od rodinih recepata. I sad imam pitanja:
- koliko tijesta stavlja se u kalup?
- meni je tijesto ispalo tako da sam je stavljala zlicom - tako treba biti?
- jedne su mi ispale ok, ale pojedes jednu i sit si, nekako mi se cine prekrupne, previse tijesta u kalupu ili sto?
Osim tog su super![]()
ja radila popravni s muffinima, no ovaj put sam samo davala upute telefonom MMu kako da ih napravi 8)
i naravno da su njemu ispale odlicne![]()
k tome sam mu jos rekla da nariba cokoladu za kuhanje, jer nismo imali vec naribanu i nazove on mene nakon nekog vremena i pita me
jesi ti kad ribala cokoladu ?
ja kazem nisam, prosli put sam ih radila s naribanom
na to ce on dobro si me uvaljala![]()
ja radila neki dan muffine dr.Otkera u silikonskom kalupu u oblikuod , ispali mmmmmmmmmmmmm
![]()
nova tura ide za valentinovo(nisam mogla izdržati pa napravila prvu turu prije :/ , a trebalo bit iznenađenje
)
ti si sigurno od onih koje ne mogu odjednom pojesti čokoladu od 300 grama, ili teglicu Nutelle...Aneta prvotno napisa
Mogu moguapricot prvotno napisa
Ali cak MM je rekao da su nekako previse - previse te zasite. Prijateljica je rekla da mozda previse brasna ili mozda ipak previse smjese u kalupima? :?
možda prezbijeno?
drugi put stavi više jogurta, mlijeka... koju već tekućinu si koristile.
bit će puno rahlije.
E, tocno to! Uh, probat cu onda sa vise jogurta. Hvala!apricot prvotno napisa
Pa na Rodi ima i o muffinima, upisala ja u tražilicu i eto opet Roda![]()
Cure, da li je netko gdje vidio okrugli kalup za muffine, osim tupperverovog silikonskog???Imam okruglu prijenosnu pećnicu, zvanu NLO![]()
Evo obećajem čim to nađem počinjem raditi po vašim receptima!![]()
Ove sam jučer pravila; fini su i bananasti:
LIGHT BANANA & BRUSNICA & PALENTA MUFFINI
1/2 šalice palente
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
prstohvat soli
1 šalica + 2 žlice oštrog brašna
3 zmiksane banane
1/2 šalice jogurta ili kiselog vrhnja
1 žlica meda /ili 2 žlice sm. šećera/
1 žlica soka od limuna
1 jaje
1 žličica ekstrakta od vanilije
1 šalica suhih brusnica /prethodno ih malo namočite u vodi, pa ocijedite/
zagrijte pećnicu na 170.
pomješajte palentu, brašno, prašak za pecivo, sodu b., sol i brašno.
u drugoj posudi pomješajte banane, kis. vrhnje, med, limunov sok, jaje i vaniliju.
pomješajte suhu i mokru smjesu i dodajte brusnice.
smjesa će vam biti prilično tekuća, ali ne brinite![]()
pecite 25 -30 min., tj. dok čačkalica ne izađe suha iz muffina.
pitanje za anek
pravila sam ove mauffinse sa bananom i brusnicama i okus je super i finali:
- nije mi ispalo tako jako tekuća nego gustoće kao i za sve ostale muffinse (s obzirom na upozorenje, očekivala sam da bi moglo biti malo gušće od tijesta za palačinke)
- zaljepili su se za košarice (da li je to zato što nema masnoće, ili sam fulala temperaturu)?
jel imaš neku ideju gdje sam fulala :?
i meni su se malko lijepili za papiriće, ne znam zašto /vjerojatno zbog nedostatka masnoće/,ali nije nam smetalo, brzo smo ih smazali![]()
nije da nama smeta![]()
nego sam mislila da sam negdje pogriješila.
možda da ubacim malo istopljenog maslaca? jel imaš ideju koliko maslaca bi popravilo stvar? jel 50g dovoljno?
probaj s 50 g, pa javi kako je ispalo![]()
još nisam našla metalne kalupe, tražila po čitavoj Ri![]()
Ali sam do sada već više puta napravila tjesto i izlila u lim, rezala na kriškice kao za torte i sve se je pojelo :D
ljudi, gdje ima za kupiti papirnatih kalupa za muffine (na podrucju ZG), svugdje gdje sam gledala (Konzum, Diona, Interspar...) ili nema, ili ima samo onih manjih i plicih, koji ne pokrivaju cijelu rupu u kalupu
please, help ne da mi se prati kalup nakon pecenja![]()
Bilo je u Mülleru i Metrou