Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 203

Tema: Muffin manija, 4. dio

  1. #51
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    784

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    evo pita me mama(a ja ne znam jer mi se još to nije desilo)

    da li će se pokvariti kvalitet smjese ako se ispostavi da je previše za jedan kalup, pa mora pričekat da se ispeče prethodna tura
    ?
    dakle, da li škodi kvalitetu kad tijesto odstoji tih nekih pola sata?

    hvala cure
    ja sam danas pekla i ostalo mi smjese, pa je čekala da se prva tura ispeče...
    čak mi se čini da su bolje ispali ovi koji su "odležali"

  2. #52

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Imam kalupe u koje stane 12 kom pa pravim duplu porciju, moram li naglasiti da se sve pojede. Da muffini mogu mahat, čim se ispeku, mahali bi

  3. #53
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno

    Prijavljujem se!

    Jučer sam pročitala recepte za Muffine i navečer kupila kalup (12 komada).
    Maloprije sam radila prema Ančicinom receptu Temeljne Rodine Muffine i super su, ukusni, meki (s tim da sam ja stavila grožđice i sušenu brusnicu, pola-pola). Radila sam s nekom mjericom na kojoj piše 1/4 cup, 3/4 cup, 1 cup, ali mi se čini da za dva kalupića nije bilo dovoljno smjese da Muffin dobije onaj klobuk kad se ispeče. (malo su niža ta dva primjerka)
    I kako jučer nije bilo za kupiti papirića nisam ih ni stavljala, nego smjesu izravno u maslacom namašćen kalup (nikakve frke nije bilo s vađenjem).

    Što da kažem: HVALA što mi otkriste Muffine. :D

    Probat ću i neki slani recept, sa sirom, možda malo pršuta dodam

  4. #54

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Prijavljujem se!

    Jučer sam pročitala recepte za Muffine i navečer kupila kalup (12 komada).
    Maloprije sam radila prema Ančicinom receptu Temeljne Rodine Muffine i super su, ukusni, meki (s tim da sam ja stavila grožđice i sušenu brusnicu, pola-pola). Radila sam s nekom mjericom na kojoj piše 1/4 cup, 3/4 cup, 1 cup, ali mi se čini da za dva kalupića nije bilo dovoljno smjese da Muffin dobije onaj klobuk kad se ispeče. (malo su niža ta dva primjerka)
    I kako jučer nije bilo za kupiti papirića nisam ih ni stavljala, nego smjesu izravno u maslacom namašćen kalup (nikakve frke nije bilo s vađenjem).

    Što da kažem: HVALA što mi otkriste Muffine. :D

    Probat ću i neki slani recept, sa sirom, možda malo pršuta dodam
    nije valjda da trebaju i papirici za kalup :?
    Ja sam ga kupila prije nekoliko dana i evo upravo sam isprintala recept od mame san (nekako mi najjednostavniji za nas pocetnike).
    Kanim se pravit.
    Nego, jel stvarno trebaju papirici...
    Ako ne, jel moram malo pouljit ono udubljenje, ili pobrasnit

  5. #55

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    ... i je li pod kiselim vrhnjem podrazumjevate povlaku?

  6. #56
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ako imaš teflonski kalup ne trebaš papiriće. ali s njima je jednostavnije, ne moraš prati kalup. kad sam par puta ostala bez papirića, malo sam namastila i pobrašnila kalup iako to kod teflona ne bi trebalo. wow, letili su van ko ludi.

    koliko se sjećam, u mammin recept treba dodati više vrhnja (jes, pavlake) nego što piše, meni su ispali suhi kad sam radila po receptu. možeš doliti i mlijeka.

    kad ih napraviš jednom-dvaput, znati ćeš koja je prava gustoća tijesta.

  7. #57

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ako imaš teflonski kalup ne trebaš papiriće. ali s njima je jednostavnije, ne moraš prati kalup. kad sam par puta ostala bez papirića, malo sam namastila i pobrašnila kalup iako to kod teflona ne bi trebalo. wow, letili su van ko ludi.

    koliko se sjećam, u mammin recept treba dodati više vrhnja (jes, pavlake) nego što piše, meni su ispali suhi kad sam radila po receptu. možeš doliti i mlijeka.

    kad ih napraviš jednom-dvaput, znati ćeš koja je prava gustoća tijesta.
    jesu teflonski. Zato ste me zbunili Mislila sam da svi imamo iste kalupe (ja kuharice Jovanko draga )

  8. #58
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ma, samo ti njih namaži.

  9. #59

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    sad mi rece prijateljica da ona namaze one rupice kalupa (isto teflonski) puterom i stavi u frizider. Kad izmjesa smjesu izvadi kalup iz frizidera i sipa. Kaze da se super vade.

  10. #60
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    HIPERČOKOLADNI MAFINI ZA NAJVEĆE ČOKOLADOLJUPCE
    by apricot

    Sastojci:
    1 šalica zobenih pahuljica (ili muessli s čokoladom)
    1 šalica kiselog mlijeka

  11. #61
    sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Postovi
    1,063

    Početno

    Muti sve po redu kako piše. Ja pečem na 200°C 20-tak minuta, tako radi moja pećnica, a vjerujem da je u nekoj drugoj dovoljno na 180°C. Nema greške

  12. #62
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Sis imaš ljubac , danas ih idem raditi.

  13. #63

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    jel se vade kada se kalup ohladi, ili...

    ljudi javite se

  14. #64
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    vruće ne možeš vaditi, pogotovo ako nisu u papirićima. raspasti će se. možeš jedino čeprkati, pitaj apri.

  15. #65

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    cekala sam da se ohlade, a ipak su mi se poprilicno rasuli.
    Medjutim, sve smo pojeli. Zaista su ispali ukusni. 8)
    Kada budem pravila drugu turu, moram kalup malo bolje namazat margarinim.

  16. #66
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    784

    Početno

    ja ih uglavnom pravim po onom temeljnom (ančicinom) receptu,
    s tim da mi je mjera velika čaša kiselog mlijeka, ona od 400-450 g.

    onda samo stavljam 3/4 te čaše zobenih, pa 3/4 brašna itd.
    i to mi je taman mjera za 12 komada

    a dodajem što god mi padne napamet

    prije par dana sam pravila slane (prvi put) sa šunkom i sirom i nisu mi se baš svidjelii :/
    ali smo ih svejedno sve pojeli

  17. #67

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    jel se vade kada se kalup ohladi, ili...

    ljudi javite se
    Iz silikonskih kalupa ispadaju sami. Čak i ako se ne namažu maslacem. Tko god je izmislio te kalupiće-kapu mu skidam. Muffini se nose u školu za užinu i veli M. da joj dva nisu dosta nego da spakiram i za prijateljice.

  18. #68
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Napravila sam čokoladne muffine i ispali su odlično .

  19. #69

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Evo jednog novog-

    Toblerone muffini

    150 g čokolade Toblerone
    300 g brašna
    2 čajne žličice praška za pecivo
    pola čajne žličice sode
    pola čajne žličice soli
    2 jaja
    75 g maslaca
    80 g šećera
    2,5 dl mlijeka



    Pečnicu zagrijemo na 200 *C. Toblerone sitno nasjeckamo, izmiješamo čokoladu sa brašnom, praškom za pecivo, sodom i soli. U drugoj posudi izmiješamo jaja sa šećerom i omekšalim maslacom. Dodamo mlijeko i brašno sa čokoladom. Smjesu stavljamu kalupe (kaže - bolje prije staviti papirnate košarice). Pečemo približno 20 minuta. Najukusniji su topli.

    Nisam još sigurna, meni je nekako sama čokolada bolja a tko voli nek izvoli

  20. #70
    anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    3,848

    Početno

    trebalo mi je sto godina da se pokrenem napraviti muffine, izabrala sam čokoladna i oduševljenju nema kraja :D :D , preprefino, jedino me malo mučila čokolada kako ju izdrobiti na što manje kockice, nisam uspjela nego sam stavila na kraju komade , jel može neki savjet za mene smotanu kako je najlakše izdrobiti čokoladu?

  21. #71
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    stuckaš je onim batićem..ili, meni je bolje sa nožem prerezati svaku kocku na 3-4 dijela...ja volim više krupnije komade...

  22. #72
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    JA isto više volim velike komade čokolade... nema ničeg boljeg nego kad zagrizeš u muffin, a čokolada se razlije po ustima

  23. #73
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    a) uzmeš muža
    b) daš mu čoksu, nožić i dasku
    c) on radi kako je mamma opisala, nožem reže na manje komade. umjesto vodoravnog rezanja, još je bolje vrh noža zapiknuti u kockicu i odlomiti komad. dobiješ komadiće raznih veličina, uglavnom dosta velike da imaš u što zagristi (šljiviš one kapljice koje ne osjetiš pod zubima )

    mamma, ostalo mi višanja od klafuta pa ću ih ubaciti u tvoje presedane. jedva čekam!

  24. #74
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    ali obavezno uz višnje i ubaci dvije velike žlice soka od višanja...

  25. #75
    anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    3,848

    Početno

    Citiraj ms.ivy" prvotno napisa
    a) uzmeš muža
    b) daš mu čoksu, nožić i dasku
    c) on radi kako je mamma opisala, nožem reže na manje komade. umjesto vodoravnog rezanja, još je bolje vrh noža zapiknuti u kockicu i odlomiti komad. dobiješ komadiće raznih veličina, uglavnom dosta velike da imaš u što zagristi (šljiviš one kapljice koje ne osjetiš pod zubima )
    tnx savjetnice za muffine :D

  26. #76
    Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Vž županija
    Postovi
    509

    Početno

    Ja sam prije par tjedana u metrou kupila one jeftine kalupe, nešto skoro kao teflon, ali nije, a piše non-stick.

    Jedan kalup je taman da u njega idu papirići, pa sam u njemu pekla tako, a drugi ima dno oblika ružice, pa tu ne stavim papirić, malo pouljim, pobrašnim i kad su pečeni, malo lupim dnom kalupa po dasci i bez problema ih vadim vrele još van, nema uopće problema.

    A kad mi ispadne više od 12 kom, čini mi se isto da ova odležana smjesa bude još bolja..

  27. #77

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    mislim da bi se maffins od Mamme san trebal peci na 150 stepeni, ili nesto manje od 20 min.
    meni su prosli put zagorili
    evo, sad je treca sreca. Stavila sam papirice u kalup, jer su se zadnja dva puta zapekli

  28. #78
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    784

    Početno

    što se tiče čokolade... ja uvijek kupim 100gramsku jer je tanja pa se bolje da rezati.
    a nekad ju znam staviti u vrećicu (za zamrzavanje) i izlupat

  29. #79
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Prekjučer sam radila čokoladne muffine (od mamme san) i nisu mi baš uspijeli....na vrhu je bila normalno korica, a u sredini i na dnu je bila rastopljena čokolada. Uopće nije bilo smjese nego samo rastopljena čokolada .
    Pa di sam zezla ?

  30. #80
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    Pa koliko si čokolade ubacila??

  31. #81
    newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Slavonija
    Postovi
    398

    Početno

    Čitam Vas i nikako da probam napraviti te zarazne kolačiće.
    Još se dvoumim koji kalup da uzmem.
    Morat ću što prije kupiti neki jer mi svaki put kada Vas čitam rastu zazubice..

  32. #82
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Pa koliko si čokolade ubacila??
    Malo više od 15 dag

    Stvarno ne znam u čemu je fora da mi nije bilo smjese nego samo rastopljena čokolada.... :/

  33. #83

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj mamma san prvotno napisa
    Pa koliko si čokolade ubacila??
    majko sanko, ja sam zadnja dva puta sve ubacivala odokativno i super je ispalo. Jedino sto mi se prva dva puta smjesa ljepila za kalup. Onda sam kupila papirice da ne rizikujem i super su ispali.

    Sad razmisljam da krenem isprobat neke druge... Koji su najbolji?

  34. #84
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    meni su super oni hiperčokoladni od apricot,a MM- se najviše sviđaju oni po doleginom receptu, a Isa najviše voli ove od mamme san

  35. #85

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    ja sam sinoc ponovo pravila ove od mame san, s tim da sam u smjesu ubacila i kompot od kupina, pa je bilo malo socnije. :D

    Sad su na redu neki drugi... mozda ovi od Apricot???

    navukle ste me fino na kolace.

  36. #86

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Jarun
    Postovi
    296

    Početno

    Engleski čajni kolačić ( MUFFIN )

    O,5kg brašna –tip 850
    150-170g maslaca
    pola plavog vrhnja
    1 pp + 1 v.š
    200g grožđica ( natopiti u vodi sa malo soli, kad omeksaju ocijediti)
    1 čaša oraha ( čaša od joghurta ) grubo samljevenih- može se dodati i više po želji, ali ovo je dovoljno
    240g šećera
    korica 1 naranče + sok od pola naranče( može zamjena i sa limunom )
    kardamom mljeveni ( kolicina po zelji, ali kardamoma manje jer je jak )
    klinčić mljeveni ( klincica stavim vise od kardamoma)
    cimet mljeveni ( cimeta najvise)

    smjesa ima boju tamno smedje i sasvim lagano se lijepi za ruke

    - maslac umijesiti u brasno, i sve zajedno zamijesiti i staviti u kalupe.

    200 C na 15-tak min

  37. #87
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    o mamice
    bila ja u ikei i vidjela
    knjižurinu s receptima
    o njihovom veličanstvu
    ajme slika
    ajme recepata
    ajme kad bih još razumjela njemački
    ajme ko će kupiti i prevoditi nam?

  38. #88

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    o mamice
    bila ja u ikei i vidjela
    knjižurinu s receptima
    o njihovom veličanstvu
    ajme slika
    ajme recepata
    ajme kad bih još razumjela njemački
    ajme ko će kupiti i prevoditi nam?
    ja cu je dobit za poklon

  39. #89
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    o mamice
    bila ja u ikei i vidjela
    knjižurinu s receptima
    o njihovom veličanstvu
    ajme slika
    ajme recepata
    ajme kad bih još razumjela njemački
    ajme ko će kupiti i prevoditi nam?
    Sanja

  40. #90

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Citiraj Ana :-) prvotno napisa
    Prekjučer sam radila čokoladne muffine (od mamme san) i nisu mi baš uspijeli....na vrhu je bila normalno korica, a u sredini i na dnu je bila rastopljena čokolada. Uopće nije bilo smjese nego samo rastopljena čokolada .
    Pa di sam zezla ?
    Vjerojatno ti je bila prerijetka smjesa. Mora biti otprilike kao tijesto za pizzu ali manje kompaktna. Meni se još nije desila prerijetka smjesa za muffine, ali kod kolača koji su od lijevanog tijesta tipa biskviti dodatke stavim na vrh tijesta, onda potonu taman do sredine kako se tijesto napuhava.

  41. #91

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Jarun
    Postovi
    296

    Početno

    ah, meni se danas desila rijetka smjesa ( muffini od sira i spinata ), prvo se napuhnulo, pa sve potonulo, izvana se speklo savrseno a unutra ajme meni. Sve sam pojela jer je fino bilo, ali ne kuzim koliko mora biti gusta smjesa :/ .

  42. #92

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Toliko, da ako je zguraš u jedan dio zdjele u kojoj je miješaš, tamo i ostane. Ja uvijek stavljam zobene, pa mi je onako malo čupava.

  43. #93

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Jarun
    Postovi
    296

    Početno

    Joj thx!

    Stavila sam zobene i toliko su se stvrdnuli tj zapekli da sam morala polako papati jer su bili ko neki kamencici, valjda ih treba prije lagano namociti.
    A i svaki recept moram mijenjati tj prilagodjavati jer ne konzumiram jaja.
    A kalupi koje sam si kupila su super, fakat se nis ne zaljepi.
    I vise volim slane, slani muffini, jooooooooj super!!!!

  44. #94

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    192

    Početno

    [quote=ms. ivy]kombinacija je ubitačna, vidjeti ćeš!

    TEMELJNI RODINI MAFINI
    by Ančica (kojoj zahvaljujemo što je uvela mafine u naš život)
    narančasto/brusnična varijacija by ivy

    Sastojci:
    1 šalica zobenih pahuljica
    1

  45. #95

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    192

    Početno

    Imam jogurta...??

  46. #96
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    784

    Početno

    Može i jogurt, ja stavim i acidofilno mlijeko i bioaktiv....
    ako je čvrsti možeš ga malo razrijediti mlijekom (ili vodom).

  47. #97
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj smile8 prvotno napisa
    Joj thx!

    Stavila sam zobene i toliko su se stvrdnuli tj zapekli da sam morala polako papati jer su bili ko neki kamencici, valjda ih treba prije lagano namociti.
    A i svaki recept moram mijenjati tj prilagodjavati jer ne konzumiram jaja.
    A kalupi koje sam si kupila su super, fakat se nis ne zaljepi.
    I vise volim slane, slani muffini, jooooooooj super!!!!
    Zobene je dobro namočiti u kiselom mlijeku/vrhnju/mlijeku, ovisi kaj se stavlja u smjesu.

  48. #98

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    192

    Početno

    Napravila ja muffine po temeljnom i malo su mi spljošteni. Zapravo nisu niti izvirili iz kalupa. Nisam stavila sodu bikarbonu. Jel to možda zato?

  49. #99
    brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,315

    Početno

    ovo su moji maffini...moj recept...doradila sam prijateljicin

    http://[img]http://pic.piczo.com/img....jpg[/img]


    3 jaja
    150gr šećera
    150 gr brašna
    1 prašak za pecivo
    1 cimet
    1 žlica kraš ekspresa
    150 gr maslaca ili margarina za kreme
    1 vanili šćer
    200 gr čokolade (po mogućnosti 3 vrste)
    1 naranča ili 0,5 tegle višanja
    korica pola limuna i sok pola limuna
    hopla ili bilo koje slatko vrhnje

    umuti odvojeno žumanjak i bjeljanjak
    u umućeni bjelanjak dodaj šećer a u žumanjak maslac
    umuti i sve skupa pomiješaj

    u tu smjesu dodaj brašno, prašak za pecivo, cimet, žlicu kraša i vanili šećer - sve dobro
    umutiti
    u tu smjesu dodaj naranču ili 0,5 tegle višanja (koru limuna naribaj i od 1/2 limuna dodaj sok)
    umuti sve dobro
    dodaj čokoladu sitno nasjeckanu na komadiće

    preljev
    na pari otopi 100gr čokolade za kuhanje
    stavi nek zakuha vrhnje za kuhanje
    kad je vrhnje zakuhalo njime prelij čokoladu i mješaj na pari sve dok ne dobiješ jednoličnu smjesu

    gotove maffine uranjaj u čokoladu i vuola...

    dobar tek


    edit: za slatko vrhnje, ja sam uzela pola litra i bilo mi je previše čokolade tako da preporučam manje pakovanje, jedino ako radite troduplu dozu (36 maffina) možda bi moglo biti dosta...

  50. #100
    brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,315

    Početno

    ispričavam se na slici, stavila sam URL i nije mi jasno kak oje ispala slika

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •