Si stavila prašak za pecivo?roko006 prvotno napisa
Ja sodu bikarbonu nikad ne stavljam jer je nemam doma i ne sjetim se kupiti i budu ok.
Si stavila prašak za pecivo?roko006 prvotno napisa
Ja sodu bikarbonu nikad ne stavljam jer je nemam doma i ne sjetim se kupiti i budu ok.
Ma jesam. Morat ću probati sutra opet. BTW, svejedno su ostala još samo dva spljoštenaMalaSirena prvotno napisa
molim recept za čokoladne muffine sa borovnicama bez zob.pahuljica!
Ja bih onak laički rekla - izbaci zobene, dodaj malo brašna umjesto njih, radi po receptu za čokoladne muffine i umiješaj na kraju borovnicewhite_musk prvotno napisa
![]()
Iako ne znam jel ovaj recept već objavljen u bibliji Muffina ne mogu ga ne podijeliti sa vama jer me on uveo u Muffin carstvo i nakon više isprobanih ostala sam mu vjerna![]()
Mjere su u šalicama cca 2,5 dcl
1 i 1/2 šalice polubijelog brašna
1/2 šalice smeđeg šećera
2 i 1/2 čajne žličice praška za pecivo
1/2 čajne žličice soli
2 jaja
1/3 šalice ulja
3/4 šalice mlijeka
malo limunove korice
žličica začina za medenjake (ili cimet i začini po želji)
1/2 staklenke višanja iz kompota (ili borovnice)
100 g mliječne čokolade (izrezati na manje komadiće...cca svaku kockicu na 3-4 komada)
pola šalice narezanih badema (ili u listićima) ili narezanih lješnjaka
Postupak je klasičan...odvojeno pomješati suhe i mokre sastojke i onda ih umješati zajedno. Ja onda dodajem čokoladu i punim kalupe do pola pa u svaki stavim oko 4 višnje i napunim do vrha. Na vrh svakog upiknem kockicu čokse za ukras. Peku se na 180 oko 20-25 minuta.
Da malo podignem topic..
Unezvijerila sam se vidjevši ove divote![]()
http://www.muffin.it/rez/8/kat.htm
Prekrasne slike!!!!!........ a sve na njemackom!!!! :/
Ak vas neki zainteresira, prevedem![]()
recepti su fenomenalni![]()
evo već sam zapikirala onaj sa fetom i maslinama![]()
ja pecem samo jedne cokoladno zobene jer su nam tako fini da ans drugi jos uvijek uopce ne zanimaju.
marta prvotno napisa
DAAAAJ RECEPT! Ja stalno pravim ove temeljne Rodine zobene, ali mm stalno gnjavi da bi on neke takve ali čokoladne!
Zaboravila sam lijepo zamoliti. Pliiiz...![]()
Cokoladno zobeni:
Namoci se 100g zobenih pahuljica u 300ml mlijeka.
Dok se to moci pripremiti:
1 jaje
120ml ulja
125g mljevenih badema, ljesnjaka ili oraha
125g cokolade u mrvicama ili u prahu(najbolje pomijesano)
2-3 zlice kakao praha
150g brasna
1zlicica praska za pecivo
1/2 zlicica soli
Kad sve odvagnes i priredis, ukljuci rernu na 180 i kreni dodavati radom kako pise, u zobene pahuljice.
Peku se cca 20-30min.
radila sam temeljne rodine.....smjesa mi je premala za 12 kalupa, pa sam ih punila manje od pola da bi mogla cijelu tacnu napuniti.Zobene sam namocila ali ocito ne dovoljno dugo jer su opet ispale tvrde izvana.1 casa grozdica je previse.I bilo je malo bljutavo kao da fali limunova ili narancina korica...
radila sam i mirisljave muffine ( anek, ivory ), ispali su fini ali pregnjecavi iznutra, ili su 2 case mrkve previse, ili su jabuke presocne....uglavnom mislim da tak mekani ne bi trebali biti. Ne kuzim ak radim sve kak pise, zasto ne ispadne, nego moram nesto svoje kemijati da bi ispali. Nisam bas neznalica u kuhinji, i imam svoje recepte za muffine i ako radim po njima sve je super, ali kad uzmem bilo koji sa rode ispadne koma.![]()
smile8, nisi jedina.
ja radim muffine po jednom receptu sa drugog portala i uvijek mi ispadnu super i bude ih i za vise od 12 komada.
neki dan sam radila one od apricot (hipercokoladne) i isto mi je bilo premalo smjese a i ispali su mi mljecavi.
mozda nisam dobre mjere uzela :?
ja radim inace po ovom receptu
http://www.kolaci.net/muffins/mafini_s_cokoladom-9.html
hvala, sejvala sam si stranicu, ima cak i super slikica postupaka!!!!
Ak mi dva puta ne uspije... nije da bas imam vremena, pa ono malo sta imam iskoristim da probam novi recept ( vec isproban od cura sa foruma ), a kad ono :/ , ma nema veze, vec cu si naci pokoji,ali tak mi je entuzijazam splasnuo.
Teflonsku tacnu sa rupama u opce ne moram mastiti i brasniti, nis se ne zaljepi, samo krpom prebrisem i punim ponovo, bez pranja.![]()
Da li ste probale Švarcvaldske muffine? Meni uvijek ispadnu super, točno po receptu :/
Za one koji ne znaju Svarcvaldi su u maniji 3, 4.stranica. Probat cu danas.
Gotovi su! Fiiiiiiini su, slikala sam ih.Hihihi. Mjere sam napravila u casama jogurta ( jer ne volim vagati grame...i sl, a i brze je ), pa kome treba, posaljem.
Muffine? Može meni? 8)
kaj saljes?smile8 prvotno napisa
muffine, case od jogurta ili nesto trece?![]()
ja imam silikonske kalupe pa ne trebaju ni papiri, ni uljiti, ni brasniti. prvi put kad sam pekla, stavila sam papirice,ali su se u pecenju zalijepilli za tijesto. mislila sam ih skinit kad se mafini ohlade, ali ih je MM u medjuvremenu pojeo 4-5 (s papiricima, naravno) kaze: skroz ukusni, samo malo zilavi (bas se pitam od cega ,da nije mozda od papiricasnorki prvotno napisa
![]()
na prosloj strani je snorki rekla da ce dobiti onu knjigu iz ikee za muffine i od tada se ne javlja..jel netko drugi ima knjigicu
antonijab prvotno napisa
![]()
Žena peče
Pokorno prijavljujem da sam konačno razdjevičio kalup i ispekao rundu muffina. Kako ne trpim prašak za pecivo, a ni kvasac mi nije drag u velikim količinama, radio sam po svome receptu za Lumbliju, korčulanski slatki kruh. Jedina modifikacija bila je što sam prije pečenja utisnuo čokoljadirane grožđice i lješnjake.
Ispalo je dobro.
Pojelo se.
davore, ovo zvuči nekako otužno,Davor prvotno napisa
daj malo više oduševljenja![]()
..a i recept za Lumbliju![]()
Davor prvotno napisa
. danas sam sva u bedari, ali ovo me nasmijalo.
Recept za lumbliju nalazi se ovdje: Recept za lumbliju
Nedostatak oduševljenja dolazi od činjenice da sam sve radio ručno, na kraju nije bilo dovoljno smjese za napuniti sve rupe u kalupu, a vražji muffini su ispljunuli čokoljadirane lješnjake dok su se dizali. Osim toga, sve ostalo je bilo super![]()
Samo moj mali doprinos temi o muffinima
http://www.coolinarika.com/recept/muffini-s-amaranthom
jos jedan muffin manijak se javlja
napravila sam puno, ali presedan od mamesan su nam najbolji...![]()
Jučer mi ih je frendica ispekla i donijela da probam....ljubav na prvi zalogaj![]()
skidam recepte iz ovih stopa! :D
eh da je bar sve u receptu!!!!!
kad ce biti recept za to? imam bas heljde kod kuce..ms. ivy prvotno napisa
slučajno otvorim topic i vidim da me se proziva 8)
APPLE BUCKWHEAT MUFFINS
1 cup flour
2 peeled, cored, finely choppped apples
3/4 cup buckwheat flour
1/3 cup sugar
1/3 cup chopped, pitted dates, or use raisins
1 1/2 tsp baking powder
1/4 tsp baking soda
1/2 tsp cinnamon
1/8 tsp salt
1 cup low-fat buttermilk
2 tablespoons oil
1 egg, lightly beaten
Pre-heat oven to 350°F and prepare regular size muffin tins with a light spray of non-stick cooking oil, or use cupcake papers.
In a mixing bowl, combine buttermilk, oil, apple, and sugar.
Add the rest of the ingredients, and blend until just moistened.
Divide batter equally among muffin cups, approximately 2/3 full, more or less.
Bake for about 20 minutes or until a toothpick can be cleanly removed from the center of a muffin.
e pa to je s heljdinim brasnom, a ne s samom heljdom, mislim heljdinom kasom. ah sad moram i to brasno kupiti.ms. ivy prvotno napisa
![]()
Ovo je Fidjin recept za banana bread, ali ja sam ga pekla u kalupu za muffine i ispali su mi savršeno, najbolji do sad! Pokušajte, provjereno su dobri. Skratila sam samo duljinu pečenja za pet minuta.
Peći u kalupu oko 40-45 min na 180.Fidji prvotno napisa
Evo imam i ja jedan receptić, za turbo čokoladne muffine!
175g čokolade (sa 70% kakaa)
175g margarina
125g šećera
70g brašna
3 jaja
1 žumanjak
Jaja žumanjak i šećer se izmješaju, u nju se umješa otopljena čokolada i rastopljeni margarin te na posljetku brašno. odloži se u hladnjak na pola sata. U kalup za muffinse se stavi malo tijesta pa glanche krema(100g tekućeg vrhnja i 100g čokolade - zakuhajte tekuće vrhnje i maknite s vatre i dodajte čokoladu. Poklopite 5 minuta zatim dobro promješajte žlicom i na kratko ostavite u hladnjaku) i na kraju muffinsa opet tijesto. Tako da kad se ispeče ispadnu čokoladno tijesto i u sredini čokoladna krema.
![]()
Mima, ovo zvuči božanstveno!![]()
Baš ću ti javiti kako su ispali!
Jedno pitanje o košaricama: da li je normalno da muffini promaste kroz njih? Radila sam onaj standardni recept s zobenima i kiselim mlijekom, ali sam stavila putar umjesto ulja (od kojeg dobivam žgaravicu). Prvi put sam radila u košaricama, i skroz su se natopile masnoćom,naravno, trebalo je prati i pleh za muffine. Je li to do tipa košarica ili je normalno?
Ja mažem maslacem samo kad pečem bez košarica.
Kad pečem u košaricama, ne mažem ni sa čim i ne zalijepe se.
Ma nisam ja ništa mazala, samo sam stavila košarice i u njih smjesu. Ali je masnoća iz smjese tokom pečenje prošla kroz papir. Pa me zanima je li to normalno ili sam kupila neke felerične košarice... srećom su obojane na vanjskoj strani pa nisu pustile još i boju po muffinima.
Normalno.mamazika prvotno napisa
Podižem malo topic kako bih s vama podjelila recept za ove fiiine, ukusne muffine! Čini mi se da do sada niste stavili ovaj recept! Ako mi je negdje promakao, sorry! Dakle:
Muffini s krem sirom
1 jaje
1 3/4 čaše mlijeka
1/2 čaše rastopljena margarina
1 žličica naribane limunove korice
2 1/2 čaše brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica soli
1/2 čaše šećera
1/2 čaše mladoga kremastog sira
2 žlice šećera u prahu
1 žličica limunova soka
- Pećnicu zagrijati na 205 C
- U zdjeli mutiti jaje, umiješati mlijeko, margarin i limunovu koricu.
- U drugoj zdjeli pomiješati brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. Dodati tekuću smjesu, lagano promiješati da se navlaži suha smjesa.
- U trećoj zdjeli pomiješati meki sir, šećer u prahu i limunov sok da bude glatka smjesa.
- Kalupe napuniti do polovice prvom smjesom. U sredinu staviti žličicu sirne smjese. Napuniti preostalim tijestom. Peći u pečnici 20 minuta.
![]()
Ah, krivo boldanje....nije tako trebalo...
Vidim da se već dugo nitko ne javlja na ovu temu. Kako sam relativno nova na ovom forumu, tek sam sad otkrila ove prekrasne recepte za moje naj-naj kolače! Cijela rodbina me već zeza na račun moje opsjednutosti mafinima....![]()