B. i M. od subote popodne imaju jako visoku temepraturu. Juce smo ih vodili na decije odeljenje i receno nam je da je najverovatnije u pitanju virus, da obaramo temperaturu i da se javimo opet ako temperatura nastavi da bude visoka i narednih par dana.
M. od juce popodne nema temperaturu (znaci imao je svega 24h), jutros je ustao sa osipom na gornjem delu ledja, skroz na dnu ledja, ispod pampersa (ali to je verovatno od pelene) i sa par pecata na licu koja ne lice na osip vec su samo crveni krugovi u pitanju. Dobro se oseca a pomalo i jede (mada je i juce i prekjuce jeo pilecu supicu)
B. jos uvek ima temperaturu. Ne bas 39.5 kao u prvih 24h ali je ima dovoljno da je sav slomljen. I boli ga grlo. Pedijatrica na decijem nam je rekla da je obojici crveno grlo ali B. jedva guta. Vidim da je gladan ali proba li neshto da proguta zaplace se i ostavi sve. Vidim da s vremena na vreme skuplja pljuvacku i guta sa bolnom grimasom i nista sem mleka i eventualno soka ili vode ne zeli. Gledala sam da nije mozda u pitanju neki zubic pa da zbog toga ne moze da zvace ali mu je poslednja cetvorka izasla pre 15-tak dana a od trojki za sada nema naznaka.
Postoji li neka "babska" fora za upaljeno grlo bar da mu malo olaksam? Napomenucu da oni nikad nisu voleli nista sto je toplije od telesne temperature, cak mleko vole i maaaalo hladnije tako da topli napici nisu uopste prihvaceni kod njih. Probala sam da mu mleko dam stepen-dva toplije ali ga vraca i trazi da ga ohladim. Znaci nesto drugo dolazi u obzir. Ne znam moze li med pomoci (imaju 20 meseci i nisu alergicni na njega mada im ga ja i ne dajem prakticno ali ga imam u kuci uvek)? Ili da ga opet vodim lekaru mada racunam da se juce videlo sve sto je trebalo da se vidi a i ponedeljak je pa su guzve katastrofalne, narocito jer su godisnji u jeku.