-
meni se nakon prvog poroda, prije 6 godina, pojavila takva bradavica na palcu desne ruke i rasla je, rasla, dok mi nije počela ići na živce. najgore je izgledala (ne mogu reći da je bolila, ali definitivno me iritirala) posebno nakon što bi se namočila. u međuvremenu mi se pojavila jedna veeelika na koljenu lijeve noge i par sitnih, sitnih na potkoljenici... onda je bilo alarmantno. na nečiju preporuku kupila sam u ljekarni "seal&heal" gel od Scholla. izgleda i smrdi kao neko ljepilo, a kad se osuši, osuši se i gornji sloj izrasline, pa na kraju bradavicu oguliš ko krastu. i tako svaki-svaki drugi dan i za par dana - gotovo! znam,... odvratno :/ ... ali bilo je učinkovito.
najgore od svega je bilo što su se Lauri u međuvremenu obje ručice napunile tih bradavica (koje su rasle toliko da je najveća imala više od pola cm u promjeru) i isprobavali smo svašta: u ljekarni nam dali "mednu rosu", nekakvu tekućinicu koja nije imala efekta,... kako je L. već imala 4 ipo godine, probali smo i taj gel, ali budući da ju je peckalo, bježala je od njega ko vrag od tamjana... opet ništa. zatim smo je vodili na krioterapiju na dermatologiji, ali je doktorica bila preneiskusna s djecom i kad bi L. povukla ručicu, ona bi se uplašila... i opet ništa... zatim smo ove zime kupili neki sprej (Wartner) protiv bradavica, također na bazi tekućeg dušika: terapija svekih 15 dana, ali bi se taj period nama odužio, jer ju je peckalo, pa bi odgađala "za sutra" i tako dan za danom...
no... prije nekih 3 tjedna ja to više stvarno nisam mogla gledati, jer je odvratno za vidjeti, a počele su je i boliti (kad bi se razmočile), pa ju je mm odveo kod dermatologa privatnika, koji je zaključio da ih ima previše i da su prevelike za bilo kakvu alternativu, pa ih je sve ENERGIČNO istretirao tekućim dušikom (krioterapija, 100 kn). dok nisu otpale, izgledale su od-vrat-no! danas, nakon 3 tjedna, nema ih više :D nijedne!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma