-
Kako izbrisati program
MM "slučajno" instalirao neki program instant acess i ne mogu ga izbrisati na add/remove. Kada pokušam, automatski traži pristup internetu i otvara nekakav program koji mogu ili otvoriti ili spremiti, ali nikako izbrisati. Komp me upozorava da ga ne otvaram. Kada sam na netu stalno mi se pojavljuju stranice sa, jelte ludim, slobodnim i sl. curama
. Jel mogu još nekako drugačije brisati programe?
-
Bojim se da će ti pomoći jedino ponovna reinstalacija kompjutora. Postoje na internetu i neki programi koji skidaju takve stvari ali ih većina nije besplatna a oni koji jesu obično to i ne mogu. Servisi su prilično skupi i bolje bi bilo da ti to netko u fušu napravi - u pravilu već i klinci od 13 god znaju instalirati windows-e pa se malo raspitaj po familiji. Znam da se plaća oko 200 do 300 kn potpuna instalacija pa nemoj pristati na skuplje.
Postoje i programi koji služe za "vračanje" stare instalacije (ghoust) ako se nešto smrda i to se snimi na disc. Kad te ponovo napadnu virusi i spyware samo pokreneš program i on pregazi staro i ponovo imaš upotrebljivo računalo-
Jedan od programa za skidanje spyware-a je Adware i imaju besplatni download pa možda nešto i uspijete sami
http://www.download.com/Ad-Aware-SE-...bj=dl&tag=top5
-
Idem sad isprintati tvoj odgovor da ga iščitam par puta, pa možda skužim što si rekla. Mislim da sam shvatila doduše bit i idem pozvati kuma na kavicu, pa nek se zabavlja malo na kompiću... Hvala!
-
Upravo tako, složiš kolač ili sladoled a on dotle ponovno instalira windows-e i programe
-
Rađe skini Spybot i zatuci problem. Imaš i opciju imunizacije kojom se postiže da računalo ne dohvaća problematične sadržaje.
To što opisuješ je tipičan trojan.
-
Puno hvala Davore! Nema više golih cura! MM će ti zahvaliti kasnije
.
-
Umirem od znatiželje: jesi li skužila kako se zvao, mislim trojan?
-
Pa bilo je 39 "problema", a koji bi od njih bio taj trojan, nemam pojma. Ja sam ih sve lijepo našla i uništila 8) .
Nego autor Spybota prije instalacije preporučuje korištenje čak tri antivirusna programa, jel to treba tako?
Odo poslati dobre vibre za autora i "najljepšu djevojku na svijetu". Nikada nisam vidjela da netko daje neku uslugu za molitvu (i ev. donaciju), ali to mi je predivno.
-
Bez brige, nije jedini.
Antivirus koji mi je onako OK za po doma je AVG, http://free.grisoft.com/. Ima ga nekakvih 15MB i još oko 5MB update ~20MB za skinuti s interneta, ali ništa ne trebaš plaćati. Radi pitomo i ne maltretira previše.
-
-
Mislim da se trojan zove Clicker 2.S i drugi (ako je trojan) VB.L.
-
Pretpostavljam da si kliknula "Imunize!" u spybotu. Time ćeš se prilično efikasno riješiti takvih napasti
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma