zanima me ima li itko iskustva ili ideje kako to izvesti...
radi se o putovanju gdje nema mogucnosti pranja pelena...
naravno ni dovoljnu kolicinu za recimo 7 dana
zanima me ima li itko iskustva ili ideje kako to izvesti...
radi se o putovanju gdje nema mogucnosti pranja pelena...
naravno ni dovoljnu kolicinu za recimo 7 dana
kako to mislis nema mogucnosti pranja pelena?
uvijek ih mozes oprati na ruke, zar ne?
napisi malo poblize gdje to ides
Mi smo bili u kampu ove godine i kako Rahela još uvijek nosi pelene po noći, prala sam ih na ruke, što i nije neki posao s obzirom da je to bila samo jedna pelena dnevno.
Kad je bila sasvim mala (3 mj) išli smo na more u apartman. Onda sam nosila tetra pelene i iskuhavala ih u loncu, pa oprala u lavabou i sušila na balkonu (bar nam nije bilo vruće u apartmanu)![]()
pa nesto planiramo otici mozda na jedrenje na nekih 7 dana :/
onda smo kombinirali dal je to moguce sa njim i meni palo napamet kako cu sa pelenama :?
hm, tu ti nemam nekih ideja, jedino da se prebacis na bezpelenastvo...
pricekaj mozda se javi Sun, ona je sad bila na moru s malim(mislim na brodu)
ja sam trenutno na moru i ponijela sam platnene pelene. imamo masinu za ves i perem ih tako, ali obzirom da jagor jako rijetko kaka, pelene su mu samo popisane pa ih cesto samo isperem u lavabou (bez sapuna), osuse se u roku keks i mogu ih opet koristiti. nekako racunam da nema posebnog razloga za pranje u vesmasini.
otkrice su mi svedske pelene + tetra. po danu samo njih koristimo, jer cim se upisa odmah skuzim, presvucem ga, a ove zapisane isperem u lavabou i osuse se doslovno za 5 minuta.
kod kakice je druga stvar, ionako kaka tek kad ga doobro izmasiram pa za to imam spremnu jednokratnu pelenu ispod njega. ali kakicu ne bih ispirala samo u lavabou.
Mi smo ovih dana uglavnom bez pelena. On je uglavnom samo u majičici, a ja u badiću pa nije bed ako se dogodi nezgodica. Opskrbi se onim jednokratnim podlogama za prematanje iz dm- a i tako uvijek kad leži može biti bez pelene. Ako inače pereš svaki drugi dan, mogla bi rastegnuti na svaki 4. dan. Pokakane ispereš, osušiš i pospremiš, a popišane opereš na ruke i imaš za još barem 1 dan. Žrtvuješ jedan veći tanji ručnik i narežeš na komade kao pola tetre i kombiniraš samo sa zaštitnima, one se bar lako peru i suše. I obične gaćice ako imaš ti mogu dobro doći (ja sam u fij, imam 5 komada gaćica viška ako trebaš)
Izgleda da ću koristiti vlastite savjete ovih dana. Sinoć smo došli na more i danas skužimo da je pukla cijev od vode u zidu i morali smo zatvoriti vodu u kupaoni.
ivcek dobro dosla u susjedstvo
imam za sad 4 kom, mozes mi sacuvati za kad prerastemo ove 8)
probala sam na plazi kombinirati tetru i zastitne i sve nam je ok
nije ni to losa kombinacija
ta ideja sa podlogom za presvlacenje je isto super, ja ga cesto ostavim bez pelene al mi sve popiski uokolo
sa kakanjem nam nebi trebao biti problem jer on to obavlja 1. dnevno i to uvijek kad je razmotan bez pelene
razmisljala sam i ja o pranju na ruke inace jer mi je nekako zao ih unistavati u masini, a samo su popiskine, zanima me koliko je to higijenski tj, dal je dovoljno
bilo bi mi super da je operem na ruke i odmah osusim
Mi smo bili na moru tjedan dana i pelene sam prala na ruke sa mrvicom deterdženta (plavi "Radion" se pokazao super, mala kutija i ne zauzima mjesta). Potopila bih ih u vruću vodu, dodala malo praška, nakon 10ak minuta protrljala i isprala, i sve je bilo OK. Sušenje na suncu je prava stvar, ostala bi koja flekica ali kad smo došli doma, nakon par uobičajenih pranja, sve bi se opet zabijelilo.
Nadam se da sam bar malo pomogla.![]()
Zaboravila sam napisati da sam ove upute dobila od Sarah (Nappymania), gdje sam i naručila par pelena. Tako i ona radi kad je na odmoru sa klincima.
Pusa
Ti si još u ljutoj civilizaciji-nema vodeIvček prvotno napisa
, al ima interneta
![]()
Mene bi to pranje u lavoru sjetilo na djetinjstvo na selu...
hek, evo ja sam nedavno bila otvorila jos jednu temu oko toga
link
Mi smo bili na Pagu 4 dana, i koristili smo jednokratne. Imamo dovoljno platnenih pelena za 4 dana, ali bi zauzele pola bunkera i zasmrdile sobu (nismo imali mogućnost pranja) - ne bi se isplatilo. Potrošili smo do kraja paket pampersica koji je kupljen lani u rujnu, kad smo išli na Lošinj![]()
Jedino što su Sunčici padale hlačice s tanke "pampersirane" guze. Nije mi jasno zašto, zbunjena sam. Nije premršava, mislim da spada u prosjek za svoju visinu, a hlačice su ionako šivane prema djeci u jednokratnima :?
Ako je hlačice nosila prije na platnene, onda su ti se hlaće rastegnule. Slatkica sad više nema pelenu i sve hlačice koje je nosila prije na platnenu sad joj padaju, a nove hlaćice su ok.klara prvotno napisa