Ugledala sam jednu pored krevetića i uhvatila me panika. Jel stvarno te bube ulaze u uho pa mogu oštetiti bubnjić ili je to mit?
Ugledala sam jednu pored krevetića i uhvatila me panika. Jel stvarno te bube ulaze u uho pa mogu oštetiti bubnjić ili je to mit?
mit, imam negdje u nekoj ivarovoj knjizi kako je nastao, kasnije cu prepisati
mi to zovemo škarica.
ja sam ju vidjela na plaži. jel može ta beštijica gricnuti malce?
ja sam bila 100% uvjerena da je istina :/
jedva cekam procitati kako je nastala ta prica
mi ih zovemo uholaže. istina je da se vole zavlaciti, al ne vjerujem da bi pol covjeka prehodale da mu se u uho zavuku. mislim ne postoji nijedna buba koja bi mirne duse po coveku plazila.
i ja, i ja
Majko mila, vi niste normalne. Sad imam osjećaj da su mi pune uši uholaža koje polako gmižu prema mozgu. :shock:
i ja ih znam kao uholazemarta prvotno napisa
mozda ne bi prohodale pol covjeka, ali npr. ako lezis u travi sa uhom na zemlji .... (to je teorija mog sinakoji je uzasno gadljiv i boji se svih vrsta buba, komaraca, muha ...)
Ovako izgleda,
www.zvrk.co.yu/Mskola/ekologija/oprez/uholaza.jpg] Uholaža[/url]
stvarno je odvratna jer sam naziv joj je stvarno brrr, ali ne vjerujem da bi ušla u uho. Kod nas ih zna imati ljeti na balkonu pa kad sušim veš uđu u robu i onda ih ja ni ne skužeći unesem unutra. Zna ih biti i na krevetu, po podu, svagdje. Odvratne su ali eto hvala Bogu, još nikom nije završila u uhu.
njih zna biti na grozdju kad se ubere u vinogradu i jako su brze, kad perem grozd obicno odjure u odvod
da to je to.dakle kod nas škarica.
baš neki dan dok sam se premišljala bi li franu ipak skinula gaćice na moru, izvukla se između kamenčića i prošla pored ručnika.
ja nekako ne vjerujem da bi ušla u uho,ali me strah da ga ne "zakači" po guzi ili pišeku.
ove godine kao da ih ima više nego ikad
pise tamo jedna gadna prica pa cu je ostaviti za kraj posta nek je luna preskoci![]()
klijesta uholaze slice ljudskim usima, a babe su plasile djecu da ce im uci u usi ako lazu. uholaže.
a nase babe nisu bile na francuskom dvoru pred dvjesto-tristotinjak godina, kad su bile popularne duuge perike ali prica ide i ovako: navecer bi ljudi skinuli perike, a bube usle u njih. ujutro kad bi stavljali perike bube bi ispadale pa je izgledalo kao da izlaze iz usiju.
Mi to zovemo "koštriga".
jedina buba tj. životinja koje se stvarno užasavam je baš ta uholaža jer sam ja valjda jedini živući primjerak kojemu je to čudo ušlo u uho.
imala sam 10-tak godina i bili smo kod bake na selu, puna kuća ljudi, sve sobe pune. mislim da neki u tom selu još pamte moj vrisak usred noći kada mi je to čudovište ušlo u uho. iskreno, ne znam može li oštetiti bubnjić, ali je prilično neugodno. bubu su izvadili tako da su mi uho ispirali vodom. nakon toga sam pristajala ići baki samo pod uvjetom da mi natrpaju vatu u uši prije spavanja.
btw. i nikad ne kupujem breskve koje su raspucane jer se uholaže vole unutra sakriti. e, jesam komlicirana![]()
ajme striga miga.
kidam naljevo cesuci se po usima
Pinocchio, grozno... :shock:
Meni je moja baba pričala kako se one mogu uvući u uho i tamo se raskote, a onda ti mali popapaju mozak, ajme sva se ježim dok ovo pišem iako znam da to nije tako... ali eto
mene su ucili ko malu - ako ti ista udje u uho trka po bateriju, na svjetlu ce izaci.
Pa, pa, ja bježim s ove teme.
Odoh kuhati za večeru krpice sa zeljem, zarazila me Marta na kuharici. A možda nađem koju OVU i u kupusu.![]()
![]()
pinnochio
vidim da se sjećaš šta je bilo,a to znači da ti nije popala mozak![]()
kate, to nikad neću saznati...pa ipak sam postala na topicu o lobotomiji![]()
ivarica, ja mislim da bi ova bila izašla i bez svjetla i bez vode-toliko sam vrištala.
ni ja. mislim da su skrivene u svakoj raspucalojpinocchio prvotno napisa
ostatak dana provodim po lampom
( koji sam ja mazohist- stalno se vracam na ovaj topic)
To su mi najmrze bubea puno mi ih je drvoriste. Navece ako hocu sjesti vani, prvo protresem stolicu da ne bi slucajno koja bila na njoj pa mi usla u uho. Inace i nas su tako plasili da ulaze u uho.
Mrzim bube a Noah i hvata rukama i donosi ih meni![]()
pinocchio, kod nas ih ima koliko hoćeš. puna mi ih je kuća!
Luna Rocco prvotno napisa
![]()
Njima su u tim prljavim perikama i miševi živjeli, fuj bljak!ivarica prvotno napisa
Ajmeeeeee! :shock:pinocchio prvotno napisa
Inače, ja se užasavam svih buba, i gmižućih i letećih (osim bubamara), pa sam stvarno mazohist kad čitam ovaj topic.
![]()
ivy. nadam se da misliš na onu kuću na moru, a ne ovu u mom susjedstvu.
fuuuuuj mi to zovemo uvaloze, ima ih na skoro svim tamnim i vlaznim mjestima, posebno vole voce i povrce
fuj
nama (meni, sestri i rodaku) dok smo bili mali je jedna baka pricala (u biti nas je strasila) da ako ne budemo dobri da ce nam uvaloza uc u uho i s klijestima probit put do mozga
Ja sam takodjer zivjela u ubjedjenju da je istina da uholaza ako udje u uho progrize bubnjic. Sumnjala sam povremeno u tu pricu ali ne dovoljno da se ne bih bojala za svoj sluh kad vidim ta stvorenja. Jos unazad nekoliko godina sam u Vrsaru (stara kuca, ima ih) znala staviti vatu u usi kad idem spavat ako vidim koju na zidu. Najvjerojatnije bezveze, ali bolje tako nego da je fiksiram pogledom dok se ne onesvjestim od umora.
Da ne otvaram novi kukac-topic, znate li jeli stonoga može pecnut, ugrist.. ili što već :?
Milsim konkretno na ovu stonogu.
To mi je buba broj dva po mrznji bubaJednostavno se bojim buba
![]()
Evo i mene mazohiste nazad.![]()
Arijana, odvratne su i meni stonoge. Ima ih kod nas na moru isto jako puno. I redovito me isto strah da mi ne prijeđe noću preko tijela. Par puta sam imala osjećaj da je prekocala(ili sam si umislila) ali nisam imala nikakvu opržotinu ili slično. Više se zbog toga bojim pauka ili škorpijona, a o crnoj udovici neću ni pričati kojih kod Zadra ima.
[quote="ivancica"]
Kod nas ih zna imati ljeti na balkonu pa kad sušim veš uđu u robu i onda ih ja ni ne skužeći unesem unutra. /quote]
kod mene ista situacija![]()
ivancica bas lijepo od tebe da si spomenula crne udovice oko zadra. obzirom da za dva tjedna idem tam- sad osim kojekakvih buba imam jos jedan razlog da bdijem cijelu noc![]()
sva sreca je u svijetu knjige neka platisnekolikodobijesjosjednu akcija pa cu imat cime kratit vrijeme ( rekli bi 'i ubijat bube', ali neeee- prevec ih se bojim da bi ih ubila pa cu morat zvat Luciju da iznosi bube van- jad i bijeda od matere, djeca ju moraju branit od pobijesnjelih insekata...)
Ines, za utjehu, crne udovice su gotovo uvijek vani, pod kamenjem u šikari, u kamenjarima, zaraloj travi i sl.
Ajde nemoj paničariti, ja već pokušavam to 15 godina tamo.
Većina ljudi koje poznam,a i jabboji se insekata i zmija.Da li je to stečeni ili naslijeđeni strah?
Ja se inače užasavam štakora....brbr
cula sam da kada udje u uho, kapne se malo ulja u usnu skoljku. Toplog (ne sad vrelog)
nego, vi panicite zbog uhaladze, a ja nasla Editi na glavi krpeljaEvo, vec peti dan je proucavam :/
i ja isto.maria71 prvotno napisa
Prije nekoliko dana ja i mm uzeli rekete i taman krenuli igrat, a ja stala na pcelu. Bol mi je u glavu udarila. Bila sam u japankama na travi. Srecom automatski sam izvadila zaoku, tako da mi je samo trnulo pola sata i poslije svrbilo.
Ali, ja sam odmah pomislila da nije sad ovaj opasni pauk sto se ovdje pojavio, pa sve novine o njemu pisu![]()
Evo, ja s ponosom mogu reći, da usprkos odgoju u stilu "bube su fuj, štakori su fuj", nemam nikakve gadljivosti prema kukcima ni glistama, a najmanje prema štakorimamaria71 prvotno napisa
![]()
Dapače, sa štakorima i radim (nije baš bio moj prvi izbor, ali nije mi ni krivo).
I drago mi je vidjeti da ni moje dijete nema gadljivosti, naprotiv, bube ga oduševljavaju (bar zasad, ne znači da neće ući i u neku drugu fazu).
Što se mog odnosa prema kukcima tiče, uspjela sam prevladati utjecaje familije i baš mi je drago zbog toga.
ja mrzim bube svih vrsta- jedina u svojoj familiji ( nije da ih ostali obozavaju, al ih mogu bar klepiti tenisicom kad plaze ispred njih- ja nemrem ni to)maria71 prvotno napisa
moja mama ima panican strah od zmija.
al stvarno panican.
vidi sliku zmije i pocne bjezat ( doslovno).
ja se zmija ne bojim ( barem ne u toj mjeri- istina- nisam nikad vidjela zmiju van zooloskog, al bar me te ne plase).
tak da ne znam- ja bi rekla da je steceni strah.
pogotovo kad ga usporedjujem sa svojim strahom od duboke vode za koji tocno znam kad je nastao ( za ovog od buba ne znam, al taj me ni ne brine ko ovaj od dubine ili- recimo- visine. taj strah od buba mi ne predstavlja neku komplikaciju u zivotu, ova druga dva da)
kad gledam kako se zara s užitkom igra sa svojim plastičnim zmijama, mazi ih, slaže ih oko svog tanjura dok jede, i na svoj jastuk dok spava, rekla bih da je taj strah kod ljudi stečen.
i to tako da ti od malena u najboljem slučaju svi govore "fuuuuuuuuuuj" čim vide zmiju ili kukca,a u najgorem slučaju vrište i skaču van iz sobe kag ugledaju pauka...
I ja.Kokoš.Ines prvotno napisa
Ne bih se složila.Lutonjica prvotno napisa
Moja mama se panično boji šišmiša i noćnih leptira, ja ih volim. Ali zato imam iskonski strah, oduvijek, od buba. Ne svih, nego onih crnih, hrskavih (žohari br. 1, sve vrste crnih i tamnosmeđih buba, hruštevi...). Najrađe bih umrla na licu mjesta kad ih vidim, dobijem napad panike i onda ih MD kao narodni heroj lovi i baca van.
Stonoge su mi simpa, uvijek ih zamišljam kako na te nožice navlače minijaturne cipelice.
i ja mislim da je stecen, kao i hrpa drugih :/