da si imala okrsaj sa sismisom u prostoriji, sigurno bi ih se i ti bojala :/Luna Rocco prvotno napisa
da si imala okrsaj sa sismisom u prostoriji, sigurno bi ih se i ti bojala :/Luna Rocco prvotno napisa
ja se bas i ne bojim zmija, al ako ovdje opisem kako smo se prijateljile, boji m se da ce svi vristeci i povracajuci pobjeci glavom bez obzira.maria71 prvotno napisa
ne bojim se ni miseva ali ih ne bih dirala. ak me kuzite sta hocu reci. necu skociti na stol i urlati, al necu ga ni hvatat naokolo.
bube isto ne volim dirati, jer nekako brijem da su koznagdje hodale, al ne padam u nesvijest od istih.
jedino sto mi se gadi, ali ipak mogu prevladati gadjenje je stavljanje gliste ili crvi (znate onako dok vriju u kutijici) na udicu.
snorki, jesi ugasila svjetlo i otvorila prozor? šišmiš je dezorijentiran kad uleti u zatvoren prostor, treba ga pustiti da se snađe i izleti van.
vjeruj mi, ne misli on tebi zlo. da si komarac ili noćni leptir, u slast bi te smazao... ali jako dobro zna da si puno prevelika i glasaš se na pogrešnoj frekvenciji.![]()
da, da... ali prije nego sto cu ugasit svjetlo, zapao je za ogroman ormar. Znas koliko je lupao. Onda je poceo udarat u staklo... Davno je to biloms. ivy prvotno napisa
![]()
A za misa sam vam pricala. Ono kada mi je u prvoj trudnoci posao pod majicu :shock:
jadni misevi sa mackama. Sada kada smo bili na godisnjem macka je ulovila misa i samo koliko ga je mrcvarila. Mi je otjeramo, a ona ga opet scapi. Na kraju mu je samo kicmu slomila i nije ga pojela.
Uvijek sam voljela macke, ali sada :/
one iz whiskas reklame?snorki prvotno napisa
![]()
... da, one sto kulturno sjedu za sto pa jeduivarica prvotno napisa
![]()
nego, nekako mi se macka ne bi toliko zgadila da je pojela misa. :/
Ali, slomit mu kicmu bezveze...![]()
pa mačka je u prirodi lovac-mesožder
a domaće mačke mrcvaremiševe jer su uvijek polusite pa im je dosadno,pa se igraju
Što je najbolje, jesam. Mačak je uhvatio šišmiša, a ovaj mu je pobjegao u dnevnoj sobi. Ja sam ga uhvatila i pustila van. Siroče, bio je tako preplašen...Stvarno ga se nisam ni najmanje bojala.snorki prvotno napisa
Točno.maria71 prvotno napisa
Mislim, kako se nekome životinja može "zamjeriti" zbog svojeg instikta...
moja mačka ,u avataru je,smakla vrapca-okrutno i poprilično krvoločno
a gle kak je slatka na slikici![]()
ja sam samo razocarana u mackeLuna Rocco prvotno napisa
![]()
snorki,pa kako si mislila da one ubijaju miševe,domame ih do male giljotine i onda sjec!!?
ma znala sam ja sve to, ali mi je sva ta igra bila uzasno okrutna. :/
Zao mi miseva. I njih je majka rodila![]()
Ja se ne bojim ni buba ni miševa ni zmija, ali mi se GADE muhe i žohari!!!Kod mene ne izazivaju strah nego povraćanje. MM mrzi sve što gmiže i plazi, u našoj kući sam ja narodni heroj koji se rješava gamadi.
Od neki dan MRZIM komarce jer su mi ispkali Ilo, siroče moje malo nogice joj izgledaju strašno, ubod do uboda.
P.S. OT: Lutonjice skroz se raspekmezim na tvoj novi sig
i ja tako mislim.ivarica prvotno napisa
ja sam ko klinka bila poznata po svom obožavanju kukaca /baka i deda su imali vikendicu u totalnoj divljini na žumberku i tamo sam provela pola djetinjstva/, najviše sam voljela one velike crne bube s rogovima - jelenjake, oni su mi bili predmet obožavanja - uhvatila bi ih, davala im puse, hodali su mi po rukama /jednom sam izjavila:" mama, kako su lijepi cuni /crni/, sigurno plaču cune suzice!"/, naravno na apsolutni užas odraslih.
a danas.....jao si ga meni kad vidim žohara....uholaže i ostalo - ma čisti horor.
..u međuvremenu sam narasla i postadoh kukcobojažljivica :/
e tog jelenjaka sam isto po prvi put na godisnjem odmoru kod mm-ovih vidjela. Mislila sam da je to nesto manje.anek prvotno napisa
Meni su recimo misevi veoma slatki. Jest da prenose bolesti..., ali imaju slatku facicu. Cak su mi od macaka sladji.![]()
A po prvi put sa i krpelja vidjela.
Miševi su i meni preslatki, no uvjerljivo najmedenije facice imaju ježevi i vjeverice, njih bih najradije zagrlila!
e vjevericu tesko da ces uhvatit i zagrlit. Nego, za vjevericu kazu da predstavlja srecu. Navodno, ako je sretnes u nekom kljucnom trenutku![]()
Moja Edi obozava zeceve. i meni su preslatki.Mada sam ja ljubitelj pasa. Posebno hrtova.
Daki je uholaža ušla u uho pred mojim zabezeknutim pogledom ali je jako brzo izletijela van ničim izazvana. Inače se te bube jako vole uvlačiti u recimo veš, ili ispod natikača vani u dvorištu. Ne vjerujem da im je u ušima ugodno.
Cuj moji su drzali pravu zmijcugu oko vrata i njima to super a ja izasla iz sobe da negledam.Lutonjica prvotno napisa
Gle ovo:
http://community.webshots.com/photo/...77727649thFQYt
http://community.webshots.com/photo/...77727649GIYMFy
http://community.webshots.com/photo/...77727649Lozugf
Da mi das neznam sta ja to ne bi drzala.![]()
Ako se dobro sjećam, ljudima je urođen samo strah od iznenadne buke i od gubitka tla pod nogama, ostali su stečeni. Doduše, davno je bilo kad sam imala psihologiju, možda se od tog vremena nešto i promijenilo.![]()
Imam i ja horor priču, iako se ne radi o letećoj bubi. Pred par godina ustanem ja usred noći da odem na wc i iako sam (poprilično) kratkovidna, vidim u mraku nešto čudno na televizoru. Upalim svjetlo, a ono ogromni skakavac, ali stvarno ogroman, nisam takvog nikad ni prije ni poslije vidjela. :shock: Dobro da nisam počela vrištati usred noći, brzo sam probudila MM-a da riješi kriznu situaciju. Još i sad se ježim od pomisli da je to moglo skočiti na mene. A najbolje je što stanujemo na 13. katu i blagog pojma nemam kako je to čudovište uopće uspjelo doći do gore. :shock:
Nataša, slike su fantastične. Zmije isto volim. Klinci su ti divni, to sam ti već napisala.
TB, nisu li to urođeni REFLEKSI, a ne strahovi? Doduše, i od moje psihologije je prošlo ohohoho.![]()
Možda strahovi i jesu stečeni, no ne vjerujem da je mehanizam tako jednostavan kao što se to opisuje. Meni je uz kukce vezana neka unutarnja nelagoda koja mi se čini urođena (dakle, ne sam strah, ali to neko gađenje - btw, znam brdo djece čije mame doslovce pojedu komad hrane s poda, a ta djeca su gadljiva da ne možeš vjerovati - od koga su to "naučili"?), a da mi je strah društveno uvjetovan, ne bih li se onda prije bojala zmija ili pauka, koji spadaju pod češće fobije i ljudi ih se češće groze? :?
i ivar se omotava kraljevskim pitonom.Natasa30 prvotno napisa
![]()
ja ne zelim ni vidjeti ni cuti price o tom.
Daj slike. I žmiri dok ih stavljaš.![]()
8)Luna Rocco prvotno napisa
![]()
Ja isto mislim da takvi strahovi nisu urođeni. To da su stečeni ne mora nužno značiti da se netko u familiji boji pa i mi naučili. Tko zna što se mota u glavama jedno-,dvogodišnjaka.. ili starije djece. Jedan moj poznanik cijeli život muca jer mu je kunić skočio na vrat kad to nije očekivao.
Ja se kao dijete nisam bojala nijedne bube ni životinjice, dok je moja mama doslovno povračala kad bi npr. vidjela guštericu. Rukama sam lovila skakavce, gliste... svašta.
Ali... jednom su me u istom trenutku upekle 3 pčele i 2 ose (susjedi imali pčele, a u nas na odrini grožđe i ose), u osnovnoj školi mi je jedan dječak ubacio skakavca u majicu i dan danas se sjećam tog ogavnog osjećaja. Smrdljivi martin mi je sletio na ruku i samo što se nisam ispovraćala od tog smrada.. itd.. itd..
Mrzim sve što leti, gmiže i skače.., ali pored toga ne užasavam se zmija jer mi nije realno da ću naletit na zmiju i da će me ugrist. S obzirom da je jedino poskok smrtonosan (u Dalmaciji).. kolika je šansa da se to dogodi, a zmija ko zmija me ne gadi.
Hm, nemam pojma pa sam malo potražila:Luna Rocco prvotno napisa
http://www.noboundarieshypnosis.com/Phobias.htmScientists say that only two fears are inborn - fear of falling and fear of loud noises. All the rest are learned!
Znači strah os smrti je stečen? :? Ok, jasno mi je da se jednogodišnjaci ne boje smrti jer ne znaju za nju. Ali mislim da se taj strah (osim možda kod vjernika) javlja spontano kad skužiš da imaš rok trajanja.
Ok, ovo je sad offtopic. Ontopic: snorki, jel ti meni pokušavaš reći da nema te vjeverice koja bi me poželjela zagrliti?!![]()
Luna ne mogu se sloziti s tobom u vezi smrti. ne vidim zasto bi se trebala bojati smrti samo zato sto znam da me to ceka.
ma,neeee.... :DLuna Rocco prvotno napisa
Nego, postavi jeza i vjevericu na start, pa ces vidjeti ko je brzi :D
a mravac u njedrima nestoomarta prvotno napisa
![]()
jeste li čitale da čovjek u svom životu pojede oko 200tinjak paukova?marta prvotno napisa
kak njima nije teško preći toliki put?![]()
u šta se pretvori moje pitanje, a i moje fobije..ima li u Zagrebu takvih beštija![]()
ne znam.Luna Rocco prvotno napisa
ja nemam apsolutno nikakav strah od smrti.
nisam vjernik.
meni su izvadili(ljekari) bubu iz uha kad sam imala 3 godine, ali mi je prije toga uspjela napraviti haos u uhu.
(od iritacije njenim nogicama dobila sam jaku uplau)![]()
Urodjeni strahovi su ona dva (gubitak podloge i jaki zvukovi), medjutim neki se javljaju kasnije redovito kod svih ljudi u slicnom periodu.
Npr. strah od smrti, s oko 7-8 godina (mislim, ne prepisujem iz knjige, vec po sjecanju), onda separacijski strah i stah od nepoznatih (okvirno 10-15 mj.). Za zmije isto nije sigurno jel se uci ili ne, jer se pocne javljati kod djece u dobi oko 4 godine.
Za kukce nisam nikad cula da sumnjaju na urodjenost strahova, tako da bih tipovala na nauceni strah.
Osobno se ne bojim buba, ne volim komarce, mrzim papadace (zbog toga sto me grizu), nelagodno mi je spavati uz uholaze, ali pauci, zohari, mravi, skorpioni i ine bube i bubice-nikakav bed, uzmem ih rukom ili papirom ako su malo robusniji, izbacim ih pred vrata i to je to. Paukovi su mi cak i dragi, ipak oni pojedu po kojeg komarca.
Shizim na usamljene ranojutarnje muhe na prozoru iznad kreveta. Ima li itko kome one ne smetaju?