Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 179

Tema: MOLIM UTJEHU/FIZIJATAR POLOVINA

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sabol je stariji od polovine, i također veliki stručnjak, tako da iskreno sumnjam da će nalaz od polovine utjecati na njegovo mišljenje.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    sabol je stariji od polovine, i također veliki stručnjak, tako da iskreno sumnjam da će nalaz od polovine utjecati na njegovo mišljenje.
    Da, slozila bi se s ovim, iako Polovinu ne znam. No mislim da njegovo misljenje na Sabola nece imati previse utjecaja. Mozda bi bilo dobro da pokazes jer s obzirom na "los" nalaz od Polovine, Sabol ce jos pazljivije vjerojatno pregledati, posebno ako on ne uoci na prvi pogled ono sto je uocio Polovina.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

jako je nezahvalno gurnuti tuđe nalaze........ja mislim da ću pričekati da prvo
    on kaže svoje.......

ah..jedva čekam ponedjeljak.........

molim da mi se javite sa iskustvima sa Sabolom....

hvala vam........

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Pa i to je OK. Napravi kako mislis da je najbolje i neces pogrijesiti.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a kako tako kasno te tek sad poslalo na pretrage? :?

Početno

virgo, ovdje se govorilo o doktoru Polovini.
    ne o njegovoj mami
    aha, znam...on je pomagao svojoj mami okretati Lauru dok je vrištala...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sunce, mi smo bili i kod polovine i kod sabola.

dali su mi, neovisno jedan o drugom, istu dijagnozu, iste vježbe, i istina, sabolova prognoza je bila nešto optimističnija od polovinine.

drugih razlika nije bilo.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Samo da jos pripomenem da sam kod Sabola otisla pripremljena, jer sam dosta surfala po ovom forumu i MiB o tome.

Kad mi je Sabol poceo govoriti: Rijec je o Dystoni sindromu, nemojte se sad prepasti, to nije bolest...
    Ja ko iz topa - ma znam, znam, hipotonija, hipertonija... I jos sam mu postavila neka potpitanja, nakon cega je konstatirao: Vidi se, mama se informirala.
    A ja si mislim, e ne znate vi za moc foruma. (mogu si misliti kako bih se osjecala da prije nista o tome nisam znala)

žuta_zg

Početno

bokic sunce moje malo sta kaze dr.dali ima ljepih i veselih vjesti,kad ce mo u parkicu pustit djecu da se zajedno igraju.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa

Dakle, moja Laura te reflekse nije prošla naročito dobro (uz snažan otpor i plač, bilo je 32C, čekali smo gotovo sat vremena, nervozna i pospana). Vratila se ja kući...nađem na webu detaljan opis kako se provode ta testiranja, istestiram ja odmoreno i sito dijete, ono ne da nazaduje nego je i stupanj-dva bolje. Uz osnovnu navedenu premisu: Testiranja mogu dati lažno pozitivne rezultate ukoliko je dijete nevoljko surađivati. (netko s toliko iskustva mislim da bi to trebao znati). Nadalje, čitajući medicinske-znanstvene članke iz 2003 o koreliranosti pozitivnih rezultata iz takvih testiranja i stvarnih cerebralnih poremetnji i čak cerebralne paralize..koreliranost je oko 20-30%. Otuda mojoj časnoj fizijatrici onih famoznih 30% vjerojatnosti za nehodanje.
    Virgo30
    Pliz,pliz,pliz pomagaj kako i gdje na webu naći opis testiranja?!

Suncemojemalo javi šta Sabol kaže.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Drage moje...prvo hvala za potporu....i to što sam bila pomalo neuračunjljiva...takva sam...kad je moje dijete u pitanju...sorry...

Jučer sam bila kod Sabola...(SVE SVE SVE POHVALA cijeloj ekipi)
    napravili smo ultrazvuk mozga koji je pokazao da mala ima super razvijenu sivu ovojnicu...(bit će bistra na mamu )
    ali...naravno uvijek postoji ali....ima ipak nekih pokazatelja da je vjerojatno kod poroda...koji je bio dosta težak...ostao mozak bez kisika i upravo ta jedna strana je oštećena...minimalno ...ali je....
    Naravno Sabol me odmah utješio da nije ništa alarmantno...te moramo vježabato...što sam naravno čula i od Vas ..
    jako puno sam pričala s njim i ima predivan pristup...došla je i njegova žena koja je fantastična....Naravno moje zlato je urlalo pri pregledu kao da ju neko maltretira...pitam se kaj bude bilo tek kad počnemo vježbati...
    Također sam ga pitala da mi kaže svoje mišljenje o tome koliko moja mala kasni u usporedbi sa drugom djecom...rekao je oko 4-6 tjedana...što i nije strašno....u usporedbi da mi je Polovina rekao da kasni 6 mjeseci :shock:

Za kraj....VJEŽBATI VJEŽABATI.....

Da rekao je da je iznenađen da sam došla samoinicijativno...tj. da me moja pedijatrica nije uputila i ranije....
    Pohvala mami.... 8)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

suncemoje malo,mi smo imali identicnu pricu sa dr.polovinom ko i ti!
    sa 10 mjeseci smo dosli kod njega jer smo i sami skuzili da nika malo kasni u razvoju!isprepadao nas uzasno!
    reko je da je nika neurorizicno dijete,da je po razvoju na nivou bebe od 6 mj,da ima promjenjiv misicni tonus,meni je savjetovao produljenje porodiljnog dopusta...
    najveci problem je bio sto se nika nije sama posjedala(nego smo ju mi posjedali,sto je bila nasa greska )
    osim toga nika tada nije ni puzala,nije htjela biti oslonjena na ispruzene rukice,lijevu sakicu je cesce imala stisnutu...
    uglavnom,uzv je bio ok,poceli smo sa vjezbicama i napredak se vec vidi!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...da da....prekrasno....Dođe mi da nazovem Polovinu i da malo porazgovaram s njim....i obračunam se sa takvim bezobrazlukom........
    Njemu je u cilju baciti mamu na koljena...strašno....

Kako netko može biti takav.......... :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Drago mi je da je dobro proslo. Ipak nije dijagnoza tako "strasna" kao kod Polovine. sada samo vjezbati.

Nemoj ocekivati odmah vidljivi napredak. Kod nas se prva 2 tj nije nista moglo primjetiti, a onda svaki dan vidis napredak.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

KOLIKO BRZO TO IDE?
    .............jedva čekam.....da ju vidim kak puže...i diže se....

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Mi smo poceli vjezbati kad je H imala 9 mj. Sa 10 se pocela sama posjedati, sa 10 i 3 tj pocela puzati, s 12mj sama ustajati na noge uz pridrzavanje, sa 13 i 1 tj napravila sama 3-4 koraka, sa 13mj i 3 tj napravila 10 tak koraka - prohodala.

Vjezbali smo od 9 mj do 12 mj, dakle 3 mjeseca, svaki da, s tim da nam je prva dva mjeseca dolazila doma privatna fizioterapeutica, otprilike 1x tjedno.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da to je i moj plan ...da uzmem privatno da mi dolazi doma.....
    mislim da je to puno kvalitetnije....

Zar ne

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Prednosti:
    Komotnije - posto radim bilo mi je zgodnije da dolazi doma popodne, nego da izostajem s posla. Dogovoris termin koji tebi odgovara.

Mislila sam da ce se H bolje osjecati ako vjezba u poznatoj okolini.

Samo:

Nas je kostalo 150 HRK/1h. Mislim da nam je prva 2 tjedna dolazila 2x tjedno, a kasnije 1x tj i onda 1x u svaka 2 tj, otprilike.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

deaedi, ali i opet ste vi sami morali vježbati svakodnevno, zar ne?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A kako si našla tu ženu...preko Goljaka...ili....

Ja ću sad dva puta ići kod Sabola...onda još u petak idem na Goljak....
    pa ću valjda i ja nešto naučiti...ali isto mi je problem što radim ko crnac...ai drugi tjedan idem na put...sve mi se krivo poklopilo....ali veseli me što za deset dana idemo na more pa ću joj se moći posvetite

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

deaedi, ali i opet ste vi sami morali vježbati svakodnevno, zar ne?
    Da, u pravilu smo vjezbali oko 2x po pola sata ili 1x po 45 min. Nije htjela vise, sve duze je bilo mucenje. Ali i to jako pomoglo. Fizioterapeutica nam je vise sluzila da provjerava da li mi dobro vjezbamo i da nam pokazuje nove vjezbe, slijedecu fazu.

Mi smo htjeli da nam dolazi i cesce, ali ona nije imala vremena jer radi na Goljaku a ima i jos djece s kojm vjezba doma. Mi smo joj bili dosta daleko, uzela nas je jer smo je trazili preko preporuke. Mislim da vise ne uzima nove vjezbace, doista je prebukirana.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mozda ce ti i moje iskustvo pomoci: sad je 2 godine star, ali kao i tvoje malo, moj nije sjedio, puzao je kao komandos (po podu cijelim tijelom) - star je bio 10 mjeseci. Kad bih ga posjela klizio je dolje a sjedio stono doktori kazu skifoticno (dakle ne ravnih nego pogrbljenih ledja). Do tada sve pet. Kako smo inace Sabolovi pacijenti otisli smo kod njega. Sve je u redu bilo s malim...
    Prohodao s 15 mjeseci. I danas ponekad sjedi pogrbljeno. Isli kod ortopeda jer je doktorica u DZ rekla da ima skoliozu. Prestravili smo se jer to ne znaci samo problem s kicmom vec s neuralnim razvojem. A sve je bilo - nista!

Svako dijete ima svoj ritam, neki su vrlo zivi (kao nas) ali zato relativno s hipotonusom, druga manje ziva a s normalnim tonusom misica, i obrnuto!

Drz se!
    Have faith!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moja mala je po Sabolu hipertonična ...non stop mu je pružala otpor....nije bilo šanse da ju malo pokrene...sva se ukrutila....a meni nije takva... :?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Da, i moja H je bila malo hipertonicna. No, navedno je to bolje nego da je hipotonicna. Pod bolje mislim navodno lakse za ispraviti.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jel ti stajala na prstima....
    Meni je Sabol strogo zabranio da ju postavljam na noge.............

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Nije nikad stajala na prstima. Isto je nismo smjeli postavljati na noge, ona se morala sama ustati. Pod sama znaci da se sama primi na neki komad namjestaja i ustane. sama ne znaci da joj baka da ruke i pomogne joj da ustane - tako sam ja to objasnjavala nadobudnim bakama i djedovima.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E o nadobudnosti baka i deda bi se dalo raspravljati.......pogotovo od mog supruga
    Nemojte ju toliko nositi..nemojte joj sve stavljati na nos...nemojte joj držati flašicu s sokom neka drži sama...nemojte joj dozvoliit da sve dira...i opet NEMOJTE JU STALNO DRŽATI NA RUKAMA....

jezik sam si razderala.....ali ne...oni su najpametniji i sad kad je frka kad je se nesmije puno nositi baš zbog hipertoničnosti mišića e sad šute ko p......
    nisam se mogla suzdržati.....

Ali ...ali vjerojatno sam ja kriva za to njeno stanje to mi je već jasno ko dan

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: RE:

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Da, i moja H je bila malo hipertonicna. No, navedno je to bolje nego da je hipotonicna. Pod bolje mislim navodno lakse za ispraviti.
    a meni su rekli da se lakše ispravlja hipotonija :?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

..mislim da je sve stvar vježbe i vjerojatno su drukačije vježbe za hipotoničnu a drugačije za hipe tonični djecu...........
    Mislim da jako puno ovisi o dijetetu kako će prihvatiti vježbe i kakve signale će mu mougić počet slati...

mislim da je sve skupa jako individualno........

Drži se.....glavno da se da ispraviti ..

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj suncemojemalo2005 prvotno napisa
    E o nadobudnosti baka i deda bi se dalo raspravljati.......pogotovo od mog supruga
    Nemojte ju toliko nositi..nemojte joj sve stavljati na nos...nemojte joj držati flašicu s sokom neka drži sama...nemojte joj dozvoliit da sve dira...i opet NEMOJTE JU STALNO DRŽATI NA RUKAMA....

jezik sam si razderala.....ali ne...oni su najpametniji i sad kad je frka kad je se nesmije puno nositi baš zbog hipertoničnosti mišića e sad šute ko p......

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ali ...ali vjerojatno sam ja kriva za to njeno stanje to mi je već jasno ko dan
    sorry - otišao sami citat bez mog teksta.
    Imam pitanje oko ovog - ne kužim zašto nošenje i držanje na rukama škodi? Ovo je čisto informativno pitanje- Ja sam petru stalno nosila prvih 10ak mjeseci dok nije propuzala jer nije htjela drukčije, voljela je biti na rukama.
    Pa me zanima zašto se to ne preporuča? Petra nije bila neurorizična, ali imam frendicu čiji maleni malo kasni u razvoju i znam da ga ona stalno nosi (stalno i vježba s njim) i meni se to činilo divno da ga stalno drži uz sebe... pa me sad zanima zašto ne na ruke? ne kužim uopće??????

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moja malena je bila jako puno na rukama ...princeza u obitelji........ali stvar je vježbanja mišića.....kad ju ti nosiš mišića na leđima su opušteni...ne očvrsneju dovoljno....

puno preporučljivije je dijete staviti na pod...strunjaču...i tako se zabavljati s njim....
    i ja svoju malu volim blizu sebe ali NEMORE biti stalno na rukama....nije to prirodan položaj....promotri malo položaj kad ju nosiš....

Moja malena se odvikla od ruku ...bilo je cendranja...ali za sve treba mjera....
    Nije da se ona ne nosi...dapače ja sam prva koja ju dugne kad dođem s posla....pa plešem s njom nosam ju....bla bla....
    ali volim red....sve umjereno

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nije ni meni jasno zašto bi nošenje samo po sebi bilo štetno. Ok, znam da može biti problema zbog nepravilnog baby handlinga, on kod neke djece može dovesti do problema u motorici jer mozak počne usvajati krivi obrazac kretanja kao normalan. Ali nošenje kao izraz bliskosti s bebom, zašto to ne valja? Mojoj Katji je dijagnosticirana hipotonija sa 7,5 mjeseci, na zadnjoj kontroli na Goljaku je fizijatrica utvrdila da je sada status normotoničan :D i čak više ne moramo na kontrole, jedino ako baš sami na tome inzistiramo. Ali nitko nam u tih nekoliko mjeseci vježbanja nije rekao da dijete manje nosimo, pa mi nije jasno zašto ne na ruke? :?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Možda sam se krivo izrazila...
    mislila sam upravo na te signale koje mozak dobiva...a krivi su....

Smatram da je za djecu koja su hipo ili hipertonična bolje da su više aktivna na podu,strunjači ili...nego da se nosaju

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Drage moje žene...odoh ja danas kod svoje pedijatrice sa svojom malenom...pokupiti uputunicu još za Goljak..
    bila je dugo na godišnjem pa joj ja ispričam kak sam imala napad panike otišla kod Polovine...bla bla....
    Žena mi rekla kak joj je žao što sam vjerojatno bila sva isprepadan....bla bla....
    i kaže....nema problema ja vam dam uputnicu...nije problem...ali po mom mala je u redu i stvar je fiziološke priride pitanje dana kad će se to ispraviti....
    e sad sam zbunjena.....inače pedijatrica je više nego ok...stvarno sam zadovoljna...i sad kaj sad :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lijepo uzmeš uputnicu (na to imaš pravo) i odeš na Goljak. Nema tebe tko ni zašto uvjeravati. ti si zabrinuti roditelj koji može i smije gdje hoće za svoje dijete.

Mi smo pacijenti dr. Grubić i prezadovoljni smo.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da i ja sam naručena kod nje u dežurstvo

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mi smo bili kod dr. Grubić, imam samo riječi pohvale.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kakva je....moja mala od Polovine vrišti čim joj se približi netko ko ju želi vježbati,okretati...bla bla...

Nikad mi nije kod naše pedijatrice plakala...nikad...ni kad se cijepila....a danas URNEBES...

Baš me zanima kak bude s Grubićkom :?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa čuj, mogu ti reći samo da te dr. Grubić neće (bespotrebno) isprepadati nego ćeš od nje otići puno mirnija, bez obzira na dijagnozu i eventualnu potrebu za vježbanjem.

Što se tiče plakanja, i s nama je bila slična situacija: mi smo, naime, počeli vježbati u Vinogradskoj, ali to vježbanje pamtim kao grozno iskustvo za dijete, a samim tim i za mene. Deračina iz petnih žila od početka do kraja, a uvjeravali su me da su to "slatke suze"... Jednostavno, s Katjom se na silu nije dalo vježbati, dapače, neke vježbe koje su s njom tako radili pokazale su se kontraproduktivnima - ono što je mogla tjedan dana prije odjednom je odbijala raditi, trebalo nam je daljnjih desetak dana vježbanja doma da se vratimo u normalu...

Uglavnom, prebacili smo se na Goljak zato što oni zagovaraju i provode suvremeni pristup Bobathu, i taj se pristup kod nas pokazao puno boljim rješenjem. Ne tvrdim da vježbanje u Vinogradskoj ne bi dalo rezultata, ali ja sam mirnija kad vidim da mi je dijete vježbalo bez stresa i prisile i da smo na takav način uspjeli hipotoniju svesti na normotoniju.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...ima možda gdje na internetu neki prikaz tih vježbi...živo sam znatiželjna.............
    Baš sam pedijatrici rekla da sam pretresla na internetu sve živo i mrtvo....od Dystoni sindroma....pa nadalje...pa mi je rekla da dobro da nisam zaključila da mi dijete ima cerebralnu paralizu...

Malo se uvrijedila kaj sam otišla privatno....

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

...ima možda gdje na internetu neki prikaz tih vježbi...živo sam znatiželjna.............
    Baš sam pedijatrici rekla da sam pretresla na internetu sve živo i mrtvo....od Dystoni sindroma....pa nadalje...pa mi je rekla da dobro da nisam zaključila da mi dijete ima cerebralnu paralizu...

Malo se uvrijedila kaj sam otišla privatno....
    Off topic, ali: a kak se tek moja uvrijedila kada sam je usprkos svim njenim uvjeravanjima cijepila kod Saboča sa Priorixom a ne kako je ona htjela sa Mo-Pa-Ru...Ja sam dosla i samo rekla: kako vi niste htjeli cijepiti sa Priorixom, cijepila sam privatno. Ako zelite, upisite si to u karton. Rekla je: ako vi mama mislite da je to bolje, na vasu je odgovornost. Ja sam rekla: uvijek je sve na moju odgovornost jer sam ja mama. I tu je bio kraj rasprave. Od tada me uvijek gleda ispod oka.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma o tebi nema rasprave...ti si legenda....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Teško bi bilo staviti neke općenite vježbe preporučljive svima jer se hipo- i hipertonija različito manifestiraju kod djece: netko ima problema s izvijanjem, netko s okretanjem, netko manje koristi jednu stranu tijela... A sve to će najbolje uočiti stručnjak prilikom pregleda i preporučiti odgovarajuće vježbice. Svako je dijete priča za sebe, a fizijatar i fizioterapeut će najbolje vidjeti što tvom djetetu treba (ako uopće). Zato, čak i da nađeš nešto na internetu (tu ne mislim na baby handling), ja se ne bih samoinicijativno upuštala u "vježbanje" prije nego što mi uživo pokažu što i kako raditi.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...nisam se mislila upuštati sama u to vježabanje nego eto samo da vidim kak to funkcionira

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

fizioterapeut će ti pokazati kako to funkcionira.

ni slučajno se na svoju ruku nemoj upuštati u to: loše vježbanje je puno gore od nevježbanja.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Baš mi je drago da je dobro ispalo. Jedino ti preporučam, ne ustručavaj se, stavi malu na pod. Osiguraj joj neki kutak, stavi tapison ili one velike tapet puzzle (slova i brojke), i stavi je dolje. Nema ti boljeg za razvoj motorike od tvrde ravne podloge. Moji su dečki "odrasli" na podu. Obojica su išli na vježbice, a sad su avioni. Sretno!

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Virgo30
    Pliz,pliz,pliz pomagaj kako i gdje na webu naći opis testiranja?!

Suncemojemalo javi šta Sabol kaže.
    Korisni siteovi koje bi trebalo forwardirati nekima:

Cerebralne poremetnje = Cerebral palsy

http://gait.aidi.udel.edu/res695/hom...alsy/cpweb.htm

http://www.ninds.nih.gov/disorders/c...bral_palsy.htm

Jedan, nazovimo, liječničko-pravni site:
    http://www.cerebral-palsy-injury.com/

I ovdje sama srž kako izvesti i promatrati reflekse bebe sa opisom, fotografijama i napomenama. Dakle, evo meni najkorisnije web stranice o dijagnostici. Ja sam provela ne bei samo par proba, ove koje ne zahtjevaju "vratolomije", nakon vrlo iscrpnog čitanja svega što se mora zadovoljiti. Dobro je znati što će fizijatar ili neuropedijatar testirati, pa si sam protumačiti je li je to učinio dobro ili loše.

Internationale Vojta Gesellschaft

na kojima možete vidjete napomene pri raznim probama, primjerice:
    "To best observe the 3rd and 4th phase, the child should be in good spirits. When the child is distressed, it frequently throws it's head backwards and arches back."
    ili druga
    "One should avoid lifting jerkily. The manoeuvre should be carried out swiftly but smoothly to avoid distressing the infant.
    "
    ili treća"In the implementation and evaluation of this postural reaction, one must ensure that the infant is calm. If distressed, there sulting extension of the lower limbs or the opisthotonic-like posture of the trunk make the evaluation invalid."

Upravo su se svi ovakvi bugovi u proceduri desili na mojoj bebi. Stoga..oprez...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sunce.. na temelju cega je tvoj doktor zakljucio da ti je mala hipertonicna, jeli samo zato sto je pruzala otpor pri vjezbanju i jer je bila kruta. meni je dr. rekla da mi je dijete malo hipotono a ona takodjer odbija vjezbati pasivne vjezbice npr. kad joj ja uzmem ruku dodirujem koljeno njome, ukoci se zabaciva glavicu unazad i place.
    dali tvoja nekad drzi jednu ili obje sakice zatvorene ili je vjestija s jednom rukom odnosno nogom od druge?

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Virgo30 hvala na odgovoru i linkovima.

Sunce, mi smo kod fizioterapeuta nosili kameru (dig.fotić),pa lijepo snimili vježbice tak da ja imam podsjetnik kad dođemo doma.Bome da nisam snimila nema šanse da bi to sve popamtila kak treba! A mi navodno nemamo ništa problematično,tek blagi hipertonus i lijeva strana nam baš nije draga ko desna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •