Ali na rostilju. Obozavam tu ribu ali je jedem vani jer fakat
neznam kako spremit a da se ne raspadne na rostilju.
Ja hocu ono samo posoliti i kasnije zaciniti maslinovim,cesnjakom i
persunom.
Ima li ko kakvu ideju?
Ali na rostilju. Obozavam tu ribu ali je jedem vani jer fakat
neznam kako spremit a da se ne raspadne na rostilju.
Ja hocu ono samo posoliti i kasnije zaciniti maslinovim,cesnjakom i
persunom.
Ima li ko kakvu ideju?
stavit je na vruc rostilj i ne okretat dok se donja strana ne spece do kraja. kako znati? oko pobijeli i "pretvori" se u kuglicu i rep se digne od rostilja. pazljivo okrenut uz pomoc neke vece alatke (ne hvatat za rep i okretat) i sacekat da se spece druga strana.
dobar tek![]()
Znaci izbuljeno oko je znak![]()
A jel treba namazati ribu maslinovim i odmah posoliti ili ne?
Canadski rostilji su oni na plin. Zanima me onda koja temperatura rostilja. Znas oni sto se poklope odozo.
evo ti moj muž pravi korčulaninsavjetuje da svakako ribu nakon čišćenja dooobro pobrišeš papirnatim ubrusima sa svih strana jer je to jedan od faktora zbog kojih se zalijepi za gradele.
Moja šogi (splićanka) oradu (ako je to ta riba...) sprema na slijedeći način (ja ga pokupila od nje): u protvan malo maslinovog ulja, poslagati kriške limuna i na njih staviti posoljenu ribu. Poklopiti alu folijom i strpati u pećnicu. Nakon 15-20 minuta (ovisi o jačini pećnici) maknuti foliju i kad je ta strana pečena (cca 10 ak minuta) okrenuti na drugu.
Super riba, okus kao i na roštilju i nije suha...![]()
natasa gledala sam nedavno na DJH u receptima kad su radili ribe na rostilju da oni ribu(profi kuhari) namazu uljem i onda ju malo protrljaju po rostilju, gore dole(ili lijevo desno, ovisno kako ti idu resetke rostilja) i da se na taj nacin nece zalijepiti... probaj, mozda uspije
ovo obaveznodaphne prvotno napisa
![]()
štaviše, namazat je uljem i nadrobit začinima i pustit da odstoji sat u frižideru da dobro upije![]()
Riba je super ispala.![]()
Hvala cure![]()
Ja jela oradu sad u Dubrovniku u nekom umaku od rajčice s kaparima. Umirala sam od finoće. Ja bih taj recept ali nigdje ga ne mogu aći na netu. Zna netko?