Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Riba Orata-kako spremiti

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,229

    Početno Riba Orata-kako spremiti

    Ali na rostilju. Obozavam tu ribu ali je jedem vani jer fakat
    neznam kako spremit a da se ne raspadne na rostilju.
    Ja hocu ono samo posoliti i kasnije zaciniti maslinovim,cesnjakom i
    persunom.

    Ima li ko kakvu ideju?

  2. #2
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    stavit je na vruc rostilj i ne okretat dok se donja strana ne spece do kraja. kako znati? oko pobijeli i "pretvori" se u kuglicu i rep se digne od rostilja. pazljivo okrenut uz pomoc neke vece alatke (ne hvatat za rep i okretat ) i sacekat da se spece druga strana.

    dobar tek

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,229

    Početno

    Znaci izbuljeno oko je znak

    A jel treba namazati ribu maslinovim i odmah posoliti ili ne?
    Canadski rostilji su oni na plin. Zanima me onda koja temperatura rostilja. Znas oni sto se poklope odozo.

  4. #4
    Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    654

    Početno

    evo ti moj muž pravi korčulanin savjetuje da svakako ribu nakon čišćenja dooobro pobrišeš papirnatim ubrusima sa svih strana jer je to jedan od faktora zbog kojih se zalijepi za gradele.

  5. #5
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    Moja šogi (splićanka) oradu (ako je to ta riba... ) sprema na slijedeći način (ja ga pokupila od nje): u protvan malo maslinovog ulja, poslagati kriške limuna i na njih staviti posoljenu ribu. Poklopiti alu folijom i strpati u pećnicu. Nakon 15-20 minuta (ovisi o jačini pećnici) maknuti foliju i kad je ta strana pečena (cca 10 ak minuta) okrenuti na drugu.

    Super riba, okus kao i na roštilju i nije suha...

  6. #6

    Početno

    natasa gledala sam nedavno na DJH u receptima kad su radili ribe na rostilju da oni ribu(profi kuhari) namazu uljem i onda ju malo protrljaju po rostilju, gore dole(ili lijevo desno, ovisno kako ti idu resetke rostilja) i da se na taj nacin nece zalijepiti... probaj, mozda uspije

  7. #7
    Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    654

    Početno

    Citiraj daphne prvotno napisa
    natasa gledala sam nedavno na DJH u receptima kad su radili ribe na rostilju da oni ribu(profi kuhari) namazu uljem i onda ju malo protrljaju po rostilju, gore dole(ili lijevo desno, ovisno kako ti idu resetke rostilja) i da se na taj nacin nece zalijepiti... probaj, mozda uspije
    ovo obavezno
    štaviše, namazat je uljem i nadrobit začinima i pustit da odstoji sat u frižideru da dobro upije

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,229

    Početno

    Riba je super ispala.

    Hvala cure

  9. #9
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ja jela oradu sad u Dubrovniku u nekom umaku od rajčice s kaparima. Umirala sam od finoće. Ja bih taj recept ali nigdje ga ne mogu aći na netu. Zna netko?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •