Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: preteško dojenče?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno preteško dojenče?

rodila sam bebu tešku 3900 i dugu 53 cm prije 2 mjeseca i 20 dana.

već nakon mjesec dana napredovao je 1300 g, a slijedeći mjesec daljnjih 1800 g. pedica je oduševljena, a ja u šoku :shock: jer dijete već sa 2 mjeseca ima 7 kila i 60 cm.

isključivo ga dojim svakih 2,5 do 3 sata. cijelu noć prespava.

brinem se je li to prevelik skok u težini?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije. moj je prvi mjesec dobio 1850g i 7cm, a drugi 1300 i još 3 cm

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

zločesti ljudi su ga već nazvali "prascem" a on je tako slatka beba. Sad mi je lakše.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

grrrrr za takve! Ja bi bila ponosna.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesu ti zločesti možda među onima čije su bebe dobile 200g?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moj je svaki mjesec dobivao po 1350g, ali čekaj da ti se javi ninaXY

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je tako nešto drago čuti, jer sam ja imala velikih problema Rininom kilažom, nije dobivala dovoljno. Dok s druge strane Rina ima u grupi curicu koja ima godinu dana i 20 kila...e to je već problem...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ništa se ti nemoj brinuti, dok god je isključivo dojiš možeš biti sigurna da je sve ok. jest da ti je teško nosit ju , ali bar se ne brineš zbog premalog prirasta.
    a komentare okoline - ne slušaj.

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Možeš biti ponosna mama,a cikama kasnije dignut spomenik :D

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bez brige, neće to tako unedogled...
    Moja Leona je prvo bila "premršava", pa par mjeseci toliko buckasta da čovjek ne bi vjerovao, ali onda se to nekak unormali i poslije se kilice nakupljaju ravnomjerno

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nina i. prvotno napisa
    zločesti ljudi su ga već nazvali "prascem" a on je tako slatka beba.
    To nisu zločesti ljudi, za takve ljude postoje riječi koje nisu za ovaj forum.
    Savršeno da imaš takvu pedijatricu i samo je slušaj, ne brini i nastavi tako.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja i MM imamo internu kladionicu tko će biti bliže novoj kilaži pa jedva čekamo novi pregled

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

već sam na više mjesta napisala, ali evo i za tebe:
    A. se rodio sa 4150 i 55 dug. Prvi mjesec dana dobio je 1500 grama i narastao 7 cm, drugi mjesec je dobio 2180 grama i narastao 3 cm, pa onda treći mjesec 1930 grama i narastao 2 cm i tako dalje. Samo smo prvi mj. bili u kombinaciji sa umjetnom hranom, jer smo zbog žutice morali prestati dojiti na 4 dana, pa se upalila dojka, nisam mogla izdojiti ni kapi i tako sve dok nismo otkrili sprej za nos koji je pomogao da se lakše izdojim i razbijem kvržice, a onda smo se mogli i vratiti na isključivo dojenje. Slijedeće mjesece smo samo dojili do 6 mjeseci kada smo počeli sa dohranom.
    Naša pedijatrica nas je zbog velikog prirasta težine slala kod endokrinologa, koji su htjeli na njemu vršiti pusta ispitivanja, ostaviti ga u bolnici i raditi ogtt krivulju, no MM i ja nismo dopustili. Uradili smo samo osnovne pretrage krvi, plus šećer, kolesterol i sve je bilo normalno.
    Sada je težak 18330 i dug 92 cm (13 mjeseci) - kaže pedijatrica da je težak kao dijete od 5 godina, a dug kao dijete od 3 godine. Misli da je to sve skupa previše i da treba jesti mliječne proizvode sa najmanje masnoće, ništa kruh, što manje proizvoda u kojima ima kolesterola i tako.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok je beba isključivo dojena, o pretilosti ne može biti govora. Iza prvog rođendana sve se lagano počinje rastapati, a definitivno se formira oko drugog rođendana.

Ukoliko će ti netko upiti neki komentar u obliku dijete, molim te da ga ignoriraš.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Moj je svaki mjesec dobivao po 1350g, ali čekaj da ti se javi ninaXY
    evo me : rođen s 3840, u bolnici pao na 3400, a s 3,5 mjeseci je imao 9300 g . Ignorirali smo upute za dijetu, ali sam je stao kad je postao pokretniji. U zadnjih 6 mjeseci dobio je samo dvije kile.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bili smo jučer na pregledu. Bebek sada ima 8050gr i 65cm (3 mjeseca)!
    Hip, hip, hura :D

Dojenje je zakon 8) !!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zala se rodila s 2900, izasla je iz bolnice s 2800, 51cm.Imala je nogice i rukice ko koncice.Dodemo doma, pocnemo s dojenjem na zahtjev, i vidim ja da iz dana u dan dobiva neki oblik.S 14 dana navukla se do 3400g, a sa mjesec dana na prvom pregledu na 4400g, 54cm.Ja mislila kako je to previse s obzirom na one neke norme kao u knjizi,medutim i patronazna i pedijatrica su odusevljene.kaze pedijatrica da dokle god je budem dojila i dokle god ima normalnu stolicu i normalno se ponasa i nema nikakvih problema da je sve 5+.kaze da je Zala super beba.Evo i sada nakon mjesec i pol smo je vagali i ima cca 5000g.Dakle, rats ei napreduje i deblja se svemirskom brzinom.malo me na pocetku uhvatila panika jel to previse,a li sada vidim da je sve ok i normalno.Obozava biti na cici, obozava jesti, jest da se svaki puta prejede i pola bljucne, ali kaj cu joj ja, nek uziva dok moze!Glavno da raste i da je sve ok.Kaze pedijatrica da ce se to sve u narednim mjesecima izbalansirati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bili smo jučer na pregledu. Bebek sada ima 8050gr i 65cm (3 mjeseca)!
    Hip, hip, hura :D

Dojenje je zakon 8) !!
    Bravo za malenoga! :D
    Moje prase je s 4 mjeseca imalo 8300 g i 65 cm.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a moje malo, iskljucivo dojeno prase ima oko 8 kg i 70 cm sa 7mjeseci. nije neka debeljuca,ali je vitka i strahovito zilava!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Beba odlično napreduje ali i mama isto!!!
    Deblja sam sada nego nakon poroda
    MM kaže da u svakoj cici imam po kilo (najmanje) pa da otud razlika u kilaži!
    Ima li itko sličnih problema, utječe li dojenje na debljanje?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ima li itko sličnih problema, utječe li dojenje na debljanje?
    Jedino ako mama misli da i dalje jede za dvoje

Ja sam s prvim djetetom jela jaaako puno i negdje oko njenog 8. mjeseca počela padat na kilaži.
    Sad s drugim djetetom isto jede ogromne količine i jako kalorično, ali tijelo mi ne oprašta.. i čini mi se da sam se mrvicu udebljala... ah godine

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ja sam sad puno teza nego nakon poroda. teska sam kao na kraju trudnoce, samo sto sam tada imala bebu u trbuhu, a sada imam salo!
    ja vagala sise!! i svaka ima po kilu! a izgledaju ko dva ispuhana balona-ne razumijem sto ima onda tako tesko u njima

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja vagala sise!! i svaka ima po kilu! a izgledaju ko dva ispuhana balona-ne razumijem sto ima onda tako tesko u njima
    hahahahah! sad mi je jasno di su te kile viska
    (pocet cu se JA agat prije i poslje dojenja cccccccc)

mislim da dojena beba ne moze biti predebela.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: preteško dojenče?

nemaš brige
    meni je moja teta koja radi na pedijatriji rekla da patološku debljinu (tako oni to zovu) dijagnosticiraju samo kod beba na adaptiranom mlijeku, dojene bebe nemaju taj problem, mogu biti bucmaste kolko one to oćeju, moja curica ima 6 mj, 75cm i 11kg
    inače što popapa više mlijeka primit će više antitijela, željeza, vitamina D, kalcija....

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Didi

Moja Diana ima 17 mjeseci i nikako preći 10kg - stalno smo oko 9800. Trči od svojeg desetog mjeseca cica i jede u trku. spava ko klada ima sve zube i faldice na nogicama ljepu okruglu guzu i 76 cm. Pedijatrica mi kaze da se ne brinem, ali meni bi bilo lakse da prede tih 10kg konacno. Ne mogu je posjesti da jede nema ona vremena. Jede sve ali po griz i piči dalje dok ne zaspi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •