-
Molim savjet - trudnica bez zdravs.osiguranja i bez prihoda
U ZG živim od 2004 god. kad sam se doselila iz Rijeke.
Čekam svoje prvo dijete, presretna sam zbog toga iako možda i nemam prevelikog razloga biti. Nezaposlena sam, na zavod za zapošljavanje nisam prijavljena, (zbog povremenih odlazaka na rad "vani" preskočila sam par javljanja pa su me brisali iz evidencije), nemam zdravstveno osiguranje i sama sam (oca dijetete nije briga ni za mene ni za dijete).
Za sada još uvijek povremeno radim neke poslove od kojih preživljavam, no uskoro to više neće biti moguće. Stanujem kod prijatelja koji su mi ustupili kat kuće koju ujedno i čuvam jer su oni u inozemstvu.
Što da radim? Od koga da tražim pomoć? Izgubljena sam i ne znam kome da se obratim? Plašim se da će mi se svako traženje pomoći obiti o glavu. Nemam uvjeta brinuti se za sebe a kamo li za dijete i plašim se da to netko ne primjeti i za dobrobit moga djeteta i mene ne odluči da nas razdvoji.
Dječiji doplatak? Porodiljna naknada? Pomoć za opremanje djeteta?
Previše papirologije i čini se da nemam uvjete ni za što od navedenog! Ili možda imam?
Molim vas, tražim savjet i nekog tko će mi reći što mi je činiti jer ja ne znam odakle da počnem.
Hvala svima,
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma