Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Tekst u 24sata o otvaranju bolovanja u trudnoci

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Tekst u 24sata o otvaranju bolovanja u trudnoci

Citam i ne vjerujem!!! Naime pise novinarka da ju je retana hzzo preko telefona otpilila i rekla da se bolovNje ta cuvanje trudnoce mora otvoriti OSOBNO!dakle da doznake i
    Popratnu dokumentaciju ne moze donijeti muz?!meni je to cudno jer u
    Mojoj prvOj trudnoci moj je muz to svaki mjesec nosio pa ne znam jesu li ovo n

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ups prerano stisnuh enter!!!ponekad mrzim iphone!!
    Dakle,zanima me konkretno jeli neka od vas nedavno otvarala bolovanhe za mirivanje jer ja setat a ni stajat tamo ne mogu ni u ludililu!!!hvala!!!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam otvarala 01.09. i sve mi je obavio muž, otišao dotorici po doznake, odnio ih na hzzo...sve..

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala iva!!

QUOTE=iva1602;1986543]Ja sam otvarala 01.09. i sve mi je obavio muž, otišao dotorici po doznake, odnio ih na hzzo...sve..[/QUOTE]

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I meni sve radi muž - ode po doznake i odnese sve lijepo na HZZO. Čak mu je teta na HZZO rekla da to može i on donositi i da nema potrebe da ja dolazim.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ako je mirovanje - mirovanje, onda ne mogu šetati okolo i čekati u redu!!
    Mislim da je to neka zabuna.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mm sve odradio umjesto mene, svaki mjesec doznake nosio u firmu i HZZO, i sad mi produzio porodiljni...da me netko posalje tamo pojam nemam sto ni gdje

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam si sve otvorila sama i odnijela sama, a teta u HZZO-u mi je rekla da ne dolazim kad sam na mirovanju, da može bilo tko umjesto mene (muž, prijateljica, netko treći) i da neka se ne naprežem...

nata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    123

Početno

Ja sam samo prvi puta nosila sama, a poslije toga uvijek sve mm obavlja.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nema šanse da je ta informacija točna, HZZO nema osnove po kojoj bi mogao tražiti da tako nešto moraš obaviti osobno. Papire moraš potpisati osobno, ali možeš ih poslati poštom, kurirom, može ih donijeti tvoj muž ili bilo tko drugi.
    Da je novinarka malo iskusnija, provjerila bi tu informaciju.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I mislim da joj nisu ukrali par dana porodiljnog. Jednostavno porodiljni ide 6 mj + 180 dana i svakom ispadne par dana prije prvog rodendana...

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nije istina...meni je knjigovodja iz firme u kojoj radim nosila doznake na HZZO.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni je isto muz odnio, jer sam morala mirovat.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam na bolovanju - mirovanju od 01.09. i sama moram samo na komisiju, sve papire mi moze netko drugi odnijeti...ali je kvaka da ako ne skuze da neke papire nisu dobro donijeli (a upute ne daju), onda (kao ja) mozes na mjesec dana ostati bez naknade.
    Mislim da je najbitnije nazvati i pitati sto tocno treba, te onome koji nosi reci da pita da provjere da li je sve ok.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

meni su čak drugi put i na komisiji rekli da ja ne dolazim već da mi netko može donijeti nove nalaze- tako je bilo u prvoj trudnoći.

A sad u drugoj sam bila jednom na komisiji i rekli su da više ne trebam dolazit je rće oni pratit stanje preko mog doktora.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ima li netko link na taj članak? Ukoliko moramo mirovati ili strogo mirovati ili smo hospitalizirane zbog komplikacija, kako itko može očekivati da baš mi obavezno hodamo gradom i stojimo pred šalterima?

Moje iskustvo za Zagreb, HZZO Jukićeva: baš ništa u vezi svojih komplikacija nisam obavljala osobno nego je nosio mm i nitko (od poslodavca do HZZO-a) nije postavio ikakvo pitanje niti komentirao išta. Osim toga, nakon dva mjeseca nisam išla na komisiju, nego sam fotokopije nalaza donijela svojoj liječnici opće prakse (prema njezinoj uputi) kod koje ih je pregledala kontrolorka HZZO-a i odobrila sljedeća dva mjeseca bolovanja.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ja moram u
    Jukicevu,obzirom da saljem mm,zanima me sto tocno osim
    Doznaka i R1 obrasca moram poslati po njemu za prvinput? Nesto trebam potpisivati?

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ne trebaš ništa potpisivati, doduše, ja sam išla u Klovićevu, al valjda je isto...odnijela sam doznake, R1 obrazac i kopiju kartice tekućeg računa, samo sam tamo kod njih ispunila neki obrazac na kojem upišeš za koji mj. tražiš naknadu plaće, i to je to...

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mm je odnio prvi put u HZZO samo to dvoje (prosjek plaće i jedan primjerak doznake, drugi je predao mom poslodavcu) i fotokopiju moje kartice tekućeg računa a kasnije samo jedan primjerak doznake. Nije mi rekao da je nešto trebao potpisivati u moje ime, a ako je i trebao, očito u vezi toga nije bilo nikakvih problema.
    Posljednje uređivanje od Shanti : 25.10.2011. at 15:09

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Teta iz clanka je vjerojatno naisla na sluzbenicu koja je ustala na lijevu nogu..

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne bih rekla da je riječ o ijednoj službenici koja je nekog od tih dana ustala na lijevu nogu, nego da je (nakon što sam u ovo doba noći pronašla i pročitala tekst) riječ o tipičnom 24satovskom tendencioznom tekstu. Što reći o "novinarki" koja se nije potrudila za svoj tekst baš ništa istražiti ni provjeriti, ali eto, usudi se napisati nešto ovakvo (citiram): "To je, sigurna sam, iako nemam dokaza"? Katastrofa! Ne, nije riječ o još jednom od zakona koje nitko ne razumije (odnosi se na broj radnih dana u mjesecu, odnosno njezinu konstataciju da srpanj i kolovoz nemaju jednak broj radnih dana jer su u kolovozu dva državna praznika - ne bavim se računovodstvom, ali znam da su državni praznici zaposlenima plaćeni, odnosno, računaju se kao radni dani).
    "Novinarka" je to mogla provjeriti i u računovodstvu koje njoj obračunava plaću, nije se morala potruditi ništa dalje od toga.
    Jedan joj je primjer njezina kolegica (iz istog medija), drugi primjer je ona sama koja očito sugovornicima pristupa s predrasudama ("poslovično neljubazna državna službenica", "počnem s onim standardnim repertoarom - po kojem to zakonu, čija je to kretenska ideja", "zaključujem da sigurno nikad nikog nije rodila", "kaže ona nadmoćno, a ja osjećam da nema pojma o čemu priča", "Kako da shvatim, urlam").
    Ponekad kad čujem/čitam takve priče, i uočim ovakve detalje, pitam se tko je u takvoj situaciji doista "kriv", jer mi nije jasno kako to da ja, npr., nemam također svu silu tako negativnih iskustava s birokracijom. A samo posljednja dva-tri mjeseca sam imala daleko više "posla" s HZZO-om i mirovinskim od ove "novinarke". I nitko, baš nitko od silnih službenika s kojima sam razgovarala nije bio neljubazan, štoviše... Ovime ne tvrdim da su svi za šalterima i na telefonima uvijek ljubazni ili neljubazni, ali mislim da je veća šansa na negativan pristup pun predrasuda, nabrijanu stranku koja urla, smatra da je službenik s kojim razgovara poslovično neljubazan i neupućen u materiju, ne želi poslušati objašnjenje itd. odgovor druge strane bude manje ljubazan nego što bi mogao biti.

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

U potpunosti se slažem sa Shanti, suzdržala sam se od bilo kakvih komentara ovog članka jer nije ni vrijedan komentiranja..i ne znam cure jeste li možda pročitale još koji članak od dotične novinarke, ali većina tih priča zaista ne drži vodu, inače volim pročitati 24 sata i bilo bi mi draže da o tim temama piše netko s realnijim pogledom na svijet oko sebe, ovako je zaista pre pretendenciozno...možda se varam, možda je mlada mama stvarno imala takva iskustva, ali nekako mi je teško u sve to povjerovati...

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo ja sam danas bila na komisiji i odnijela doznake i potvrdu o placi u HZZO u Jukicevu. Trazila me kopiju kartice tekuceg i osobne. Nisam to imala, pa je rekla da nema veze i dala mi formular da ispunim, a kopije donesem kod slijedece doznake. Teta krasna i ljubazna (soba 13). Nahodala sam se po gradu, jer sam bez podrske koja preko dana nije na poslu (tj. moze hopsati po gradu), ali malo sam se prosetala.

Jedino sam si sama kriva sto sam zakasnila sa doznakom za 9mj. pa cu ih dobiti skupa (9. i 10. mj.), jer sam ja mislila da to firma salje, a ne da moram ici sama , a &$#%&$#

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A ja čekam već drugi dan da me moj doktor obavijesti da li moram na komisiju ili će ona doći k njemu. Neće mi bez toga dati doznake za ovaj mjesec. A predala mu hrpu dokumentacije. Malo sam i ljuta zbog toga.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Shanti, i meni se cini da si u pravu

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dr mi je danas rekao da ipak moram na komisiju, tj da nikako ne idem ja nego da nekoga pošaljem. A jel vi nosite na komplikacijama za svaki mjesec doktoru opće prakse i onu liječničku potrvdu od ginekologa?

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni sve obavlja također muž. A dr svaki mjesec opće prakse donosim samo najnoviju kopiju povijesti bolesti i odnosim od nje doznake za hzzo i to je to!

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja odnesem tj. pošaljem po mm i tu potvrdu, i sva sreća pa ne moram na komisiju, oni to obave kod doktorice

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam prekjučer sve obavila..
    Socijalni ginekolog je napisao nekakav povijest bolesti i dao onaj papir za bolovanje, odnijela doktorici opće prakse i ona mi dala doznaku koju sam odnijela na posao pa na HZZo u Jukićevu..
    Na komplikacijama sam od 5.9. i mislila sam sad kreće cirkus s komisijom , al moja odlična doktorica je rekla da će oni to srediti s komisijom da ne moram opet šetati..
    Svi mi kažu da sam sretnica , nisu svi doktori opće prakse spremni garantirati za pacijente kad dođe komisija..( pacijent sam joj već 18 god. pa valjda zbog toga)

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja je meni samo dala uputnicu za komisiju i poslala me da secem do Bastijanove na komisiju. Sva sreca da sam uspjela taj dan ipak iskombinirati prijevoz inace bi se nahodalaaaaa....a pacijent sam joj od osnovne skole...
    Posljednje uređivanje od baby_eve : 30.10.2011. at 10:47

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mi smo morali u Baštijanovu i opet ćemo morati krajem godine jer do tada imam drugih 60 dana bolovanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •