Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: beba od 3 mjeseca

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno beba od 3 mjeseca

bili smo danas kod pedijatra (tu moram na preglede svakih mjesec dana) i pitala me doktorica da li mali gleda vlastite sake

e sad, kako se mi stalno igramo necega sa njim i koristimo sve moguce igracke, i on se zabavlja u svom baby gym-u ali nikad nije gledao vlastite ruke

da li je to normalno? meni se nekako cini da tako u ruke bulje klinci koji nemaju kaj pametnije za raaditi, kojima se niko ne bavi pa kako nemaju ni igracke ni ljude oko sebe onda stakle i proucavaju vlastite ruke

i pitanje o nosenju beba, naime rekla mi je da moram malog ostaviti da se dnevno protegne i istegne i razgibava, da ne smije citav dan biti samo u slingu. da li mu je dovoljno to sto vjezba u baby gym, i to sto par puta dnevno sa njim radimo trbusnjake (primimo ga za ruke pa se on drzi i dize), ostavljamo ga da lezi na trbuhu.

help?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li je to normalno? meni se nekako cini da tako u ruke bulje klinci koji nemaju kaj pametnije za raaditi, kojima se niko ne bavi pa kako nemaju ni igracke ni ljude oko sebe onda stakle i proucavaju vlastite ruke

Stray sva djeca kad tad otkriju rucice i to je jedan od razvoja kroz koji sva djeca prodju imali stalno osobe ili igraceke oko sebe ili ne. A kad ih otkriju nema nista interesantnije od toga. :wink: Vec ces to vidjeti kad vam se desi. Ne znam da li postoji vremenski rok kad se to desava ali i ja se sjecam da su nas u savjetovalistu to oba puta pitali. Moraju saznati gdje su im rucice tj sakice da bi kasnije mogli koordinirati hvat sa sakicama.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: beba od 3 mjeseca

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    meni se nekako cini da tako u ruke bulje klinci koji nemaju kaj pametnije za raditi
    Ovo mi je super.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je razvojna faza.
    Nema veze s dosadom ili besposlicom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj je preskocio fazu gledanja u sakice. Mi smo cekali i cekali da pronadje ruke a on nista. Nekad je samo dvije tri sekunde pogledao ruku i istog trena nesto drugo je postalo zanimljivije.
    Obozavao je gledati moje ruke i igrati se s mojim prstima .

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo mene da te utješim,
    meni Nicole nikada nije gledala u šake niti se ikada igrala sa rukicama ili nogicama ,nemoj se zabrinjavati dijete si već nađe neki interes.Ona danas ima skoro 14 mj. i sve normalno hvata i užasni je jaka, digne flašu od 1,5 l sa jednom rukom bez problema.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

thx cure

samo da znate da on ISTOVREMENO boksa i ribu i zirafu u baby gym-u, stvarno je hrabar za svoje godine

ponekad primi zirafu i gusi je (ili pokusava stisnuti da trubi, ne mogu to bas skuziti da li to stvarno pokusava)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Prije dva, tri dana Edita je pocela gledati svoje ruke, ali zato se jos nije okrenula na trbuscic. :wink: Koliko vidim njeni vrsnjaci vec se prevrcu, a njoj jos fali da se malo ugiba u ramenima. Mene te stvari ne zabrinjavaju jer nisu sva djecica ista. :D
    Ja sam opet pitala pedijatra za njene krive nogice (od koljena prema stopalima), te mi je pedijatar rekao da ce se to popraviti najkasnije dok dijete prohoda i dok mu se formiraju misici na nogama. :D

18.3.2004- Edita :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

File se nije bas previse odusevljavao rucicama. Prijateljicina mala ih je gledala po 3-4 sata. Moja Iris gleda ruke (svoje i mioje), od okretanja je jos daleko , trbusnjake ne kuzi , ali zato "brblja" sve u sesnaest. baby gym je dobar za gledanje , a za hvatanje ...To ide malo teze.Lovi ona , lovi rucicama.samo tesko ulovi.Mozda zato sto nemamo zirafu?! najbolje joj ide hvatanje tatinog nosa .Samo sto ga rijetko vidja...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Preslatko je to "brbljanje"..... mmmmmljljjj, igljjjjjjjj, auuuuuu,augljjjjjjj...... Mislila sam poceti zapisivati ove uzvike......... :D

18.3.2004- Edita :D

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Probaj se opustiti. Ti brines za svoje dete, to se vidi iz tvog nastupa i to je jedino sto je njemu potrebno. Uzivaj u svojoj divnoj bebi. Da li ce nesto raditi pre ili kasnije uopste nije toliko vazno. A i doktori nisu bas previse dobro obavesteni o svemu i nekad zavisi kako ko, ne saopstavaju ili ne izrazavaju se hipokratski kako da kazem. Hm! Nekad i njima nije dan. Pusti to. Vazno je da beban ima majku pored sebe koja ga voli i koja je vidim spremna braniti ga od oluje u svakom pogledu to je :D :D

Elem, tako sam se ja iscudjavala kada sam citala da Mila treba vec da spoji dlanove! Ona nije bila ni blizu toga, nekad kad je drzim umela je da prekrsti ruke na grudima kao neka besposlena strina, to mi je bilo ali da spoji jok! Ne uzbudjavam se nego uzivam u onome sto moze!!!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:?

dragana - daj pogledaj na temi kojeg je datuma postavljena .

mali već trči!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Joj, Dragana...
    gdje li izvlačiš ove topice iz 2004.
    Ta djeca koja su onda mamama zadavala brige, sada su dečkići i djevojčurci, a i brige su - veće.

Dobro nam došla!

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

čini mi se da sam ribeka možda dva puta vidjela da gleda svoje ruke. to smo preskočili. ako se puno nosamo u marami npr ili je u kolicima trudim se pustiti ga da se razvlači po podu malo što je sada i najinteresantnije jer otkriva mogućnosti svog tijela i to svakako treba raditi. jedino ovo što ti nazivaš trbušnjacima ja bih svakako preskočila jer to nisu trbušnjaci jer ga ti vučeš za ruke i to nikako nije dobro za kralježnicu. bolje vježbaj da je na leđima pa mu noge povlačiš prema trbuhu zajedno, pa jednu po jednu i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja gledam kako mi je promaknulo da stray_cat ima još jednu bebicu .

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    mali već trči!
    bas gledam datum kad joj je rodjena beba i pise 2004. i mislim se kako to da se jos ne okrece
    pa sam mislila da nije mozda falila datum rodjenja svojeg djeteta pa mi je i to zvucalo prebedasto...uglavnom, bas sam se nasmijala.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Citiraj sorciere prvotno napisa
    mali već trči!
    bas gledam datum kad joj je rodjena beba i pise 2004. i mislim se kako to da se jos ne okrece
    pa sam mislila da nije mozda falila datum rodjenja svojeg djeteta pa mi je i to zvucalo prebedasto...uglavnom, bas sam se nasmijala.
    Ah, sta cemo kad su meni sada te teme aktualne i imala bih sta reci!! Zasto ih neko ne izbrise???? Pa da pisemo opet iz pocetka samo sa novijim datumom :/

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve je ok dragana, samo kad otvaras temu, pogledaj malo koji je datum prvog i zadnjeg posta na njoj, pa u skladu s tim odgovori ili dodaj svoje iskustvo

i - dobrodosla :D

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma nema veze dragana, samo ti piši na tim postojećim topicima, nego si nas malo stiltala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •