Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Neka vašu kosu oboji priroda

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Neka vašu kosu oboji priroda

Neka vašu kosu oboji priroda

Nakon alarmantne vijesti o zabrani 22 kemijske tvari koje se koriste u proizvodnji boja za kosu, stiže i jedna dobra za sve oni koji smatraju da im život bez novih boja nije dovoljno šaren. Na domaćem tržištu, naime, ima i provjerenih boja koje potvrđeno ne sadrže niti jedan od zabranjenih sastojaka.
    Ovih je dana promjena boje kose uobičajeni fenomen. No, vjerovali ili ne, bilo je to uobičajeno već i prije 3.000 godina. Kraljevi drevnog Babilona bili su poznati po upotrebi zlatne prašine kojom su mijenjali boju svoje kose, a priče o drevnim kulturama Egipta, Grčke i Kine govore da se Kana već tada koristila za bojanje kose.

Zanimljivo je kako već tada nisu samo žene bojale kosu. Na Bliskom istoku je, na primjer, bilo sasvim normalno da muškarci boje svoje brade. Čini se, naime, da su ljudi, već od davnih vremena bili vrlo osjetljivi na dobivanje sijedih vlasi, te su stoga koristili kanu i ekstrakt čajeva kako bi prikrili te najočitije znakove starenja.

U doba Rimskog carstva su, pak, žene prve počele izbjeljivati svoju kosu. U pokušaju oponašanja prirodno plave kose svojih ropkinja iz sjeverne Europe, Rimljanke su koristile mnoštvo recepata koji su se bazirali na raznim biljnim sastojcima pomiješanim sa starim vinom. Izbjeljivanje kose bilo je vrlo popularno i u Veneciji u doba renesanse.

Da je ono što dolazi od prirode najzdravije za organizam, potvrdile su i nedavne vijesti koje su zabrinule vjerojatno mnoge koji posežu za raznim pripravcima kako bi ili uklonili sijede ili jednostavno dodali novi sjaj svojoj kosi.

Proteklog je tjedna Europska komisija odlučila zabraniti 22 kemijske tvari koje se koriste u proizvodnji boja za kosu, a za koje je znanstveno utvrđeno da su kancerogene. Iako još nije u javnosti objavljena lista proizvoda koji sadrže ove tvari, dobili smo potvrdu koji proizvodi ih sigurno NE sadrže.

Riječ je o Hennaplus bojama nizozemske tvrtke Frenchtop koje su na europskom tržištu prisutne od 1985. godine. Kod nas ih se može naći u lancu bio&bio trgovina. Svi proizvodi za kosu ove tvrtke bazirani su na potpuno prirodnom sastojku, kani, dobro poznatoj mnogobrojnim predstavnicama ženskog roda.
    Ovaj proizvod odlično prekriva, čak 100 posto, sijede vlasi, a može se i učestalo koristiti zbog kane koja štiti strukturu kose.

Tvrtka Hennaplus neprestano provodi istraživanja u potrazi za sastojcima sigurnima za zdravlje ljudi uvodeći inovativne formule te kontinuirano prati i primjenjuje propise EU-a vezane uz svoje područje djelovanja.

Trajne boje za kosu Hennaplus ne sadrže PPD, uobičajeni sastojak boja za kosu koji izaziva česte alergijske reakcije, kao ni O-Aminofenol i P-aminofenol za koje se smatra da izazivaju rak.

Dodatak ekstrakta sjemenki suncokreta pruža strukturi kose optimalnu zaštitu od UV zračenja, čime ujedno i produžuje obojanost.

Ove boje za kosu možete pronaći u bio&bio trgovinama u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku

T-Portal
    srijeda, 26.07.2006.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Te boje sadrže gomilu kemikalija, samo je boja u njima prirodna a sve ono drugo što treba da se boja uhvati na kosu je čista kemija. Ima nekoliko proizvoda tog tipa na tržištu i odustala sam od svakog kojeg sam primila u ruke i pročitala sastav. Pa tako i dalje svaki mjesec blatim svoju kosu i kupaonu a ponekad i stan (kad napravim prerijetko) kanom. Ako vas smeta miris kane, dodajte ulje klinčića, ispadne miris na ruže.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Glupo pitanje, ali da li postoji kana za plavuse?
    Ja bih odmah presla, ako ima...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sanja79, moja frendica se "kanirala" u plavo, pa joj je kosa postala zelena kao alge i morala na radikalno šišanje. Koliko je meni poznato prava kana je samo crvena, a može biti tamnija ili svijetlija, te konačni rezultat ovisi i otvojoj prirodnoj kosi odnosno njenom pigmentu.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam se jednom kanirala na svoju prirodnu boju (tad se jos nisam farbala...) i bila sam ridja. Ne kao ginger ili mrkvica, vec ridja kao crnka koja se blajhala... Uzas! Mislim, meni to ne stoji. Jedino ako bude neka tamnija nijansa... Ne bih se bunila da budem kao mrkvica...
    Ja sam prirodno smedjokosa i crnooka sa jaaako svijetlim, skoro ruzicastim tenom pa to bas i nije najsretnija nijansa.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

U Lush-u imate prirodne kane, pa ako vam pašu boje...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja namjeravam uzeti ti kanu iz Lusha, ali kako sam se prije bojala i sada imam izrast od 5-7 cm hoće li biti različitih stupnjeva boje?

Datum pristupanja
    Apr 2004
    174

Početno

Limun izbjeljuje kosu.

Početno

A mene će priroda uskoro tako dobro obojati da ću nalikovati na Brunu Langera

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    A mene će priroda uskoro tako dobro obojati da ću nalikovati na Brunu Langera
    Ako ti to ne paše uvijek se možeš ošišati kratko pa nalikovati na JK

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moju kosu je u trudnoći uistinu obojala priroda . Iz svijetlo smeđeg u crno.
    Bez ikakvih farbi.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Svojedobno dok sam se kanirala, znala sam kanu pomiješati s crnim indijskim čajem i još skuhati jaki crni čaj i od toga napraviti smjesu za bojanje. Onda mi nije kana bila riđa, nego više mahagonij.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •