Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: nemirni spavaci

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno nemirni spavaci

jel vas ima jos - to su oni koji se bacaju, lupaju nogama, pricaju i svasta sanjaju...
    D. je zadnje vrijeme pre-pre-pre nemirna, neki dan se u snu i digla i napravila par koraka (jedva smo je uhvatili na samom rubu kreveta) sve u nekom snu, koliko prica, place i svadja se ne znam cemu da pripisem osim genetici (jer sam i ja bila takva, jos i gora), uzbudljivim danima i sl.
    inace je tip koji se tesko smiruje.

Magy

Početno

Moj sin mjesecari. Pocme hodati, lupati oko sebe , plakati...
    Cula sam da se nesmije naglo prici djetetu kad su nemirni u snu da ih to moze uplasiti. Ja sjednem kraj njega i pokusavam polako s njim pricati da primjeti da sam kraj njega. ponekad ne pomogne pa ga pustim...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

flo, kao da opisujes mislava a takva sam i ja bila kao mala...

ne znam kako pomoci, sa svakog kreveta pada, a jako cvrsto spava, ne budi se i nastavi spavati na podu....

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

B sada puno manje, nekih noći imaš osjećaj da se niti ne pomakne. Nikada nije hodao u snu ali zna razgovarati, meškoljiti se , uvijek se okreće okomito na nas.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Noah nema pojma sta znaci mirno spavati. On se toliko vrti, stenje, zajeca, prica, udara nogama............za poludit.

Mislim da me probudi min.6-8 puta u toku noci.

Kad je u mom krevetu ustaje ide u svoj a kad je u svom ustaje i dodje u moj. :?

Ono sto mene vise brine oko toga je da spavajuci tako nemirno, nenaspavaju se dovoljno. Lego je sinoc u 8 i evo sad je poslije 8 a on jos spava.

A da se probudi izmedju 6.30 i 7.00 ,sto je u vecini vrijeme kad se budi, ustane nervozan i samo se mulja okolo jedno dva do tri prva sata a necu ni pricati onda kakav je oko 5 jer ujeda.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nemam dojam da je zbog toga neispavana, nego sam ja neispavana
    sad me malo i strah da negdje ne ode...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bubica - zar su i po ovome slicni?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivar je isto nemiran.
    dok mene - kako stavis tako nadjes (ok, osim stenjanja ) ivar se baca, okrene se odmah okomito na nas pa onda strada po nosu, po zubima onaj kojem je okrenuo noge taj put.
    nikad ne zeli biti pokriven (a i usred zime spava skoro pa gol) i ako mu samo stavis lincun preko noga, bacaka se ko onaj mehanicki bik u filmovima.
    kusin mu nikad nije dovoljno velik pa ga stalno poduplava, penje glavu na nase trbuhe ili koljena (ako su nam podignuta, to mu je najdraze). i staalno trazi komadic hladnog mjesta u krevetu.
    sve to ipak ga nije otjeralo u njegov novi krevet s toboganom koji je bio otkrice svega nekoliko dana.

sva sreca da ja - kako sam napisala kako me stavis tako spavam - pa sve ovo sto sam opisala ne primjecujem

ponekad prica u snu, cesce se smije a UVIJEK spava otvorenih :shock: ociju.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

definitvno postoji podgrupa djece u kojoj su B, I i D...

ovo za poplun potpisujem, kod nas jastuk nocu x puta mora okretati... srecom pa spava najcesce zatvorenih ociju, ali bilo je par puta otvorene oci - ne moram ni reci da sam se prepala...

ja sam se s godinama smirila...ali jos znam pricati i svadjati se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ivar se baca, okrene se odmah okomito na nas pa onda strada po nosu, po zubima onaj kojem je okrenuo noge taj put.
    nikad ne zeli biti pokriven (a i usred zime spava skoro pa gol) i ako mu samo stavis lincun preko noga, bacaka se ko onaj mehanicki bik u filmovima.
    Ovo okretanje okomito me ubi upojam. Ali evo tocno ovaj dio sto sam kvotala kao da si opisala Noah. Mislim da je jos gore ako ga pokrijem.

Stvarno se pitam gdje onda moj Noah spada. :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

borna se tako slatko smije u snu, na sav glas - to je predivno!

Što se tiče pokrivanja - kada spava u svojoj sebi onda želi da ga tata ušuška skroz (pokriven čak i po glavi - to je neka zaštita od straha, to sam i ja radila kao klinka). Kada zaspi - totalno otkriven i kako god ga pokušaš pokriti tako se on u dva poteza opet otkrije.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivar se pokrije skroz samo kad je u "istrazivackim" pohodima
    ali, da, kad je spavao u svom krevetu pokrivao se do ramena.

a ja mislim da bi on i mjesecario samo da se toga ne boji
    od mm sestra je bila mjesecarka, od najboljeg mu frenda mama jos uvijek mjesecari pa su ga te njihove price zastrasile.

ne znam sto cemo s tim otvorenim ocima, nije to skroz, nekih 4-5 milimetara. nekad bude do pola, ali nikad sirom.
    sjecam se da je kad je bio mali rekao - kad spavamo, zatvore nam se kapci da bi se oci mogle okrenuti prema unutra i gledati slike koje se vrte u glavi. i sad se ja stalno pitam kakve on slike vidi, tj dal mozak dok spavas onda prima slike na nekoj nesvjesnoj razini? (isto kao i zvuk)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa

ne znam sto cemo s tim otvorenim ocima, nije to skroz, nekih 4-5 milimetara. nekad bude do pola, ali nikad sirom.
    sjecam se da je kad je bio mali rekao - kad spavamo, zatvore nam se kapci da bi se oci mogle okrenuti prema unutra i gledati slike koje se vrte u glavi. i sad se ja stalno pitam kakve on slike vidi, tj dal mozak dok spavas onda prima slike na nekoj nesvjesnoj razini? (isto kao i zvuk)

Ti o svemu i svacemu razmisljas.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam te otvorene oci znala kod B vidjeti kad je bio sasvim mala beba, sada više godina ne. Moram obratiti pažnju :/ Znači li to nešto?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno re:

I mi se gurkamo, udaramo, povremeno placemo u prvom dijelu noci (tzv. nocni strahovi) ...

Primjetila sam da se uglavnom dogadja nakon malo uzbudljivijeg dana, ako po danu nije spavala ili je jako kasno isla spavati ili ako je jednostavno prevruce u sobi. Zato pokusavam uvesti malo reda tokom dana (sto uz mene koja ne zna za red i nije najjednostavnije, ali dajem sve od sebe) i nadam se da ce proci s vremenom

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok se uspavljuje, obavezno se drma, mlati nogama, rukama se trlja o moju ruku (ponekad još uvijek čupka nokat, al ne dam više da me guli do krvi).
    Tijekom spavanja, nemirna je, okreće se, gura, sad već opasno razmišljamo da dobije nepovratnu kartu do svog kreveta, uvijek otkrita ne podnosi nikakve pokrivače, putuje krevetom pa je znamo ujutro naći dolje kod nogu.

Ali uvijek, uvijek ima dodir s nama. Malim nožnim prstićem mora dodirivati mene ili tatu. Ako se odmaknemo, ona se približava i opet spaja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •