Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 114

Tema: sto se cita?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam toliko oduševljena suvremenim pričama, da moje dijete još nije čulo ni braću grimm, ni andersena.

odnosno, lažem, zna crvenkapicu, ali to je jedina klasična priča koju zna (jer joj to MM obožava pričati).

nego, ovih dana na cd slušamo Sretnog princa (O.Wilde). to mi je jedna od najnajnajdražih priča svih vremena, od kad znam za sebe cmoljim na nju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Našla sam gdje ima Pospanih priča za kupiti (nije u Profilu), ali mi ćemo se s time malo strpiti. Čine mi se (zasad) predugačke za Andreja. Ili da ih prvo pročitam sama, pa da mu ih pričam prije spavanja u mraku, to bi možda funkcioniralo (Kraljevsku pusu tako već zna napamet, rekla bih - nakon početne zadrške, "Pusa" je sad pravi hit).
    Zasad nam prolaze slikovnice s malo teksta (max. 3-4 rečenice/stranici).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tanja, gdje?

ja sam gledala te zadnje pospane priče u mozaiku i odustala jer smo već kupili nekoliko slikovnica, i sad mi ih je maja maznula ispred nosa. :belj:

ali kupujem ih za koji tjedan, sigurno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Knjižara Veble, stara Vlaška (prema Bakačevoj).
    Bilo ih je i u Mozaiku u Bogovićevoj, ali sad čujem da ih više nema
    Mislim da sam ih još negdje vidjela, ali mi se sve pomiješalo (nije ni čudo).
    Ne znam da li da ih kupim, jer kako rekoh, A. je još premali za tako duge priče, a MM me već bijelo gleda svaki put kad donesem novu knjigu doma (da ne spominjem slikovnice koje u ormaru čekaju rođendan).

Inače, da ostanem u duhu topica "što se čita" - trenutno čitam "Ženski bullying" R. Simmons, knjiga je tako jaka da čitajući je, blago gubim želju da ikad rodim curicu :/

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Inače, da ostanem u duhu topica "što se čita" - trenutno čitam "Ženski bullying" R. Simmons, knjiga je tako jaka da čitajući je, blago gubim želju da ikad rodim curicu :/
    A u duhu sam baš završila Umijeće ljubavi od Fromma

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, ja sam zari "pospane priče" počela čitati tek sada (3 godine).

uredno odsluša po 5-6 priča zaredom, a onda traži još, a ja ne mogu

omiljene priče ona meni "čita" jer ih zna napamet.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U petak sam kupila "Pospane priče" u Profilu (i nije bila zadnja ).
    Super je knjiga, thanx Lut :D

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

reci malo vise o knjizi, o cemu se radi? gdje ima za kupiti?

ja citam JJ ovo sam ja, tko si ti
    mm cita odrastanje kaina
    mali zeko lovi tigra s baby gyma za rep

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    MD: Red Hat Linux Networking and Systerm Administration
    nekako mi je to poznati nasov....

MM: Programmer's Guide to Java Certification te paralelno Tony Buzan Moc Duhovne Inteligencije
    Lea: okruglu plastificiranu slikovnicu dok se odmara od pokusavaja puzanja
    ja: Vase kompetentno dijete (slijedi ovo sam ja! tko si ti?)

Citiraj Romy prvotno napisa
    Ja: Kazneno pravo, članak Izazivanje prometne nesreće
    to me podsjetilo da me ceka upravno pravo na polici i da ga ne smijem zaboravit ponjet na more! (ljetovanje s upravnim- klap- drugi put)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    reci malo vise o knjizi, o cemu se radi? gdje ima za kupiti?
    Podnaslov knjige je "skrivena kultura agresije djevojaka prema djevojkama". Uglavnom opisuje situacije iz školskog uzrasta. Jest, knjiga je tipično američka, ali situacije koje opisuje imaju puno toga zajedničkog i s našim školama (bar s onim čega se sjećam iz svojeg djetinjstva, i što sam dugo godina uspješno potiskivala iz svjesnog pamćenja :/ ).
    Uglavnom, kreće od postavke da djevojke izražavaju gnjev na "nekonvencionalne" načine i razrađuje pojmove relacijske i socijalne agresije.
    Dalje ne bih u detalje, najbolje je pročitati knjigu. Izdavač je VBZ, ima za kupiti u skoro svakoj knjižari u gradu. Ja sam je posudila u Gradskoj knjižnici.

http://www.vbz.hr/knjiga.asp?isbn=9532015132

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je ZB bas odlicna knjiga dobro mi opisuje neke od situacija koje su cesto vidljive npr. u zenskim firmama i sl.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    ja: upravo ponovo procitala "jedan od onih zivota"
    Upravo je čitam 8)
    sonja u početku nije volila Potericu, ali sad je obožava. Inače najviše voli Malog princa pa ga svako malo čitamo i Andersenove bajke

VIBaga

Početno Odrastanje Keina

cure,

gdje kupiti Odrastanje Keina? Kolegica ima klinca 2,5 god a uskoro joj rođendan...

Thx

VIBaga

Početno

cureeee
    Nema nikog??? svi ste na moru??
    Please, Odrastanje Keina, gdje kupiti....

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pogledaj na www.superknjizara.hr

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo jucer u knjiznici opet posudili 2 knjigice o Zvrcku i Mljacu. mislim da su ovo zadnje dvije koje nismo do sada citali
    isli smo u grad, i S. je odmah u autu procitao obje
    meni se bas dopadaju - i crtez, i prijevod, i prica...
    obicno kad ih citam klincima, i ja jedva cekam da vidim sto ce se na kraju dogoditi

ima li jos obozavatelja ovih prascica?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima, mi volimo Zvrcka i Mljaca i njihovu carobnu Zlatu i Tulipana.

Ja citam Homeopathic remedies for children and infants i What the rest of us can learn from homeschooling.
    Emi citam knjigu Treca planeta (ili tako nekako, o zivotinjskim vrstama na zemlji).

Početno

ja citam muskarci su s marsa, zene su s venere, djeca su iz raja
    najstarija princeza cita sjajne cure:carobni tretmani
    druga princeza cita: harry potter 3
    a ostalima citamo naizmjence: 365 prica za laku noc

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    mi smo jucer u knjiznici opet posudili 2 knjigice o Zvrcku i Mljacu. mislim da su ovo zadnje dvije koje nismo do sada citali
    isli smo u grad, i S. je odmah u autu procitao obje
    meni se bas dopadaju - i crtez, i prijevod, i prica...
    obicno kad ih citam klincima, i ja jedva cekam da vidim sto ce se na kraju dogoditi

ima li jos obozavatelja ovih prascica?
    Evo nas
    Odjednom ih je otkrio. Sad ih obožava, a Mljac nam je na moru bio glavna motivacija kad ga je trebalo odvući doma (Idemo doma čitati Zvrčka i Mljaca? -Mac! Mac!)
    Stvarno su zgodni, i crteži i priča i tekst, a čine mi se prikladni i za više uzraste. Koliko Andrej sada razumije od cijele priče, ne znam, ali voli da mu ih čitam i proučava slike, a zasad mu je to dovoljno.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja san napokon narucila ovo sam ja, a tko si ti :D jedva cekam

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja: Vase kompetentno dijete, Vase dijete, a stizu Odrastanje Kaina i Carobno drvece uma (zabranit ce mi MM forum zbog neplaniranih izdataka - stalno dobijam nove ideje sto kupiti od knjiga, igracaka, odjece )

MM se docepao Da Vincijevog koda i zeli ga procitati prije nego pogledamo film

K jos ceka prve slikovnice - nisam jos kupila, danas cu potraziti...

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I ja paralelno čitam po nekolko knjiga, a trenutno:
    T. B. Brazelton: Vaše dijete
    K. Apel i J. Masterson: Jezik i govor
    I. Hreljević i I. Posokhova: Govor, ritam, pokret
    G. Dryden i J. Vos: Revilucija u učenju
    i još sam posudila Najbolje hrvatske priče 2005

MM - sprema ispite

Š - platnenu slikovnicu i to obavezno prije spavanja - sam - tako se uspavljuje

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam nedavno procitala Vase kompetentno dijete, i sad se spremam kupiti Mudrost Majcinstva od dr. Northup, pa me zanima kako vam se svidjela ta knjiga, i da li bi mi ju preporucili?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uh,"svijet oko nas" je omiljena Franina knjga. Iskopao ju je jos kao mali dok nije znao citati i ne odvaja se od nje! Ja:Shan Sa Carica A MM vjerojatno opet nesto o strojevima

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ivonna prvotno napisa
    Ja sam nedavno procitala Vase kompetentno dijete, i sad se spremam kupiti Mudrost Majcinstva od dr. Northup, pa me zanima kako vam se svidjela ta knjiga, i da li bi mi ju preporucili?
    a ja obrnuto
    samo što mudrost majčinstva još uvijek čitam...
    super mi je knjiga, svako malo posegnem za njom i sviđa mi se što je pisana tako da joj se ustvari uvijek možeš vraćati...

Početno

Leonarda: slikovni rječnik stranih riječi, talijanski izdavač, cca 600-700 bogato ilustriranih stranica svega i svačega, od satelita do septičkih jama. Nakon filma na TV faza Harry Potter i kamen mudraca (plus suplement o čudovišnim bićima, fascinacija trolovima), Snjeguljica, Ivica i Marica, Alisa u zemlji čudesa.

Laura -egmontova enciklopedija Priroda..krasna knjiga za malene, predivne, jasne i velike fotografije. Snjeguljica i Alisa. Isto Egmont. Raznorazne enciklopedije o životinjama s veeelikim slikama.

Ja njima čitam i sat vremena apsolutnog mira..međutim..kad se ove priče pročitaju više od 15 puta..počnu teći na uha van u potocima

Za sebe čitam sve što mi je "sustainble". Knjige ne stignem ..no ipak kako stignem malo "gricnem" Orwella ili 1984 ili Ž. farmu..iz divljenja prema autoru. Časopise trošim više..neke za zadovoljstvo, a neke za poboljšanje probave
    Neki su mi blogovi jako zabavni.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Preporučam:
    Susana Tamaro:Odgovori mi

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. je dobio jednu krasnu slikovnicu. Iako je on inače već na "debelim knjigama", ovo ga je jako privuklo, uživa u tim pričama. Zove se Čarobne svjetiljke, izdavač je Planetopija, a posebnost je ta što svaka priča uvlači dijete u zbivanje - sročene su tako da dijete sudjeluje u priči. To još nikada nisam susrela i jako mi se sviđa.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

upravo sam htjela pitati za čarobnu svjetiljku!

zvuči mi odlično, ali andrej je još premali za nju.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svenu je in Ježeva kućica i 101 dalmatiner.
    Ja trenutno ne čitam ništa od knjiga ali se spremam početi od Juula Život s kronično bolesnom djecom.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, ovdje ima lijepih prica

http://www.planetopija.hr/Default.aspx?tabid=36

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas sam slucajno nabasala na pospane price u algoritmu i kupila ih...odusevljeni smo...
    ja citam: ovo sam ja, Tko si ti...nekako s njom otezem dok sam kompetentno dijete u dahu citala..
    ovh dana planiram citati po stoti put OceanMore Alessandra Barricca jer obozavam tu knjigu, tj obozavala sam je prije Karla...zanima me hocu li je dozivjeti jedako

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tratincica prvotno napisa
    danas sam slucajno nabasala na pospane price u algoritmu i kupila ih...odusevljeni smo...
    ja citam: ovo sam ja, Tko si ti...nekako s njom otezem dok sam kompetentno dijete u dahu citala..
    ovh dana planiram citati po stoti put OceanMore Alessandra Barricca jer obozavam tu knjigu, tj obozavala sam je prije Karla...zanima me hocu li je dozivjeti jedako
    tratincice, jesi citala njegovu 'svilu'?
    eee

bublica

Početno

Dijete cita - bolju reci zvace- plastificirane slikovnice i sve casopise i novine kojih se uspije dokopati, a ja paralelno: David Lodge "Therapy" i Thomas Hughes "Tom Brown's Schooldays". MM uglavnom cita nekoliko strucnih knjiga.

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa

eee
    jesam, i ta mi je suuuper!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tratincica prvotno napisa
    Citiraj zrinka prvotno napisa

eee
    jesam, i ta mi je suuuper!
    onda preporucam isto njegovu ' kulu od bijesa' :D

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D to sam zaboravila procitati...ti si isto ljubitelj vidim!!! thx

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kupila sam M. Sveti Nikola bake Julijane Stjepana Lice i Božićne priče Bor koji je ostao neokićen, raznih autora. Jako su lijepe, skoro sve smo već progutali.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Upravo čitam knjigu M. Seligmana, "Naučeni optimizam".
    Sviđa mi se jer ima znanstveni pristup (nije još jedna od onih self-help knjižica), detaljno opisuje svoju teoriju i kako je eksperimentalno došao do nje, ali malo me :shock: kad sam jučer riješila test i dobila rezultat da sam po načinu razmišljanja i reakcijama čisti pesimist (nisam se dosad tako doživljavala).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sinoc sam pocela citat knjigu Crveni sator i porodila sam se sto puta :shock: Cak sam i kontrakcije imala

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    M. je dobio jednu krasnu slikovnicu. Iako je on inače već na "debelim knjigama", ovo ga je jako privuklo, uživa u tim pričama. Zove se Čarobne svjetiljke, izdavač je Planetopija, a posebnost je ta što svaka priča uvlači dijete u zbivanje - sročene su tako da dijete sudjeluje u priči. To još nikada nisam susrela i jako mi se sviđa.
    Baš ovakvo iskustvo imam. (Osim što mi još nismo na debelim knjigama) Dobili smo je na poklon i oduševili se. Nakon malo vrremena naišli smo na knjigu Patuljci istog izdavača. Svijet nam je potpuno ispunjen tim pričama. Prekrasne su, preporučam

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vladimir megre, anastazija

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi smo sada potpuno u šumi striborovoj. mm snimio (svoje) čitanje na CD, ubacio neke šumove sa velebita i sad to ne samo da čitamo nego stalno slušamo u autu.

sad samo čekam kad će nas bulaja tužit.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

H. Hitrec, Humandel (zajedno citamo)

Vid je dječak neobična izgleda. Iako mu se na licu zrcali umiljata blagost, oči su mu ondje gdje bi trebale biti sljepoočnice, nos se jedva nazire, a donja čeljust duljinom nadmahuje gornju.

Osim što neobično izgleda, Vid ima još jednu osobinu - ne govori. Odnosno, ne razgovara s ljudima, ali zato vrlo spretno razgovara s dupinima. Dobri dupin odvest će ga u pustolovinu, pokazat će mu ostatke drevne Argonide, koju ljudi pogrešno nazivaju Atlantidom, upozorit će ga na opasnosti koje vrebaju naš planet ako ljudi nastave onečišćivati zrak, tlo, vodu, paliti šume i ubijati životinje... Vid je, zapravo, humandel, pola čovjek-pola dupin, i upravo je on taj koji ljudima treba prenijeti poruku dupina.
    Postoji još samo jedna prepreka - Vid mora progovoriti ljudskim jezikom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo na integralnom "Bambiju", ali mislim da nećemo doći do kraja, predugačko je to još za njega (iako je sam tražio, našao knjigu i zahtijevao da mu čitamo).
    MM mu pokušava progurati "Malog princa", ja se s tim izborom ne slažem jer mislim da to nikako nije knjiga za četverogodišnjaka, ali neću se previše miješati, ionako obično Andrej sam da do znanja kad nešto ne želi čitati.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja: "Odrastanje Kaina" (Naručila sam preko ostvarenje.crolink.net )
    V: "Harry Potter i odaja tajni"
    N. i M: Ivana Brlić Mažuranić "Priče iz davnina"
    MM: "Umijeće ratovanja"

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo jučer posudili neke Andersenove bajke u knjižnici. Zasad je tražila samo Malu sirenu (koja je drukčija od Disneyeve) i nisam ništa (skoro) izmijenila prilikom čitanja i samo je rekla da joj je kraj tužan i da čitam opet.

A, mama, zašto, zašto se nije udala
    Čitaj opet.

Tanja, kojeg Bambija čitate?
    Mi imamo one plave Disneyeve s kioska. Duže su, ali jedva izdržim ja, njoj nije dugo.
    Jedino, meni je knedla u grlu dok joj čitam Bambija. :/

I ona isto kao Andrej zna reći kad joj neka knjiga ne paše i jednostavno je više ne želi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Onog iz biblioteke Vjeverica, od prije 20-ak godina 8)
    (onog plavog Disneyevog, od Egmonta, već smo prožvakali)
    Ali evo, već mu je dosadio. Danas je u vrtić nosio Malog princa. I to mi nikako nije knjiga za njega, ali čekam da to sam skuži.
    Na početku knjige npr. piše: "odraslim osobama važni su samo brojevi" i sve u tom stilu, a moj Andrej traži po tekstu i sav sretan vikne: "Tu piše B 612!"
    I kako sad da ja to njemu protumačim?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

[quote="BusyBee"]H. Hitrec, Humandel (zajedno citamo)

I mi!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Onog iz biblioteke Vjeverica, od prije 20-ak godina 8)
    (onog plavog Disneyevog, od Egmonta, već smo prožvakali)
    Ja sam čitala samo Pirga

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •