Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: more i nos

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno more i nos

sad kad se glavica uroni u more, pocinje se cistiti nos - zabluda ili istina?

D je cijelu prvu vrticku godinu svaka 3 tjedna imala neku prehladu, pa bakteriju pa svako malo nos pun - curi, prozirno pa gusto bijelo i ponekad zuto-zeleno.

sad ne ide u vrtic i kupa se - izlazi cudo toga, nisam ni sama pametna da li je to nova upala ili samo balast starih?
    iskustva?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

flower ne bi vjerovala koliko je toga dini izašlo iz nosa kada smo bili na moru a joj jedno pet dana je nos konstantno curio nisam vjerovala da toliko toga stane u tako mali nosić, ali istina je i bolje je da je tako jer je poslije mora bio bolestan pa da mu to nije izašlo ranije ja mislim da bi mu se sve spustilo u prsa zato jupi za čišćenje nosića na moru i puno

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"otvore" se sinusi zbog razlike u tlakovima, pa se nosevi ociste.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam M sasvim slučajno potopila pod more. Tri dana prije odlaska kući, igrali smo se svo troje u vodi, gnjurila je tatu, pa mene i onda je htjela i ona pod vodu. Zagnjurila sam je dva-tri puta, smijala se, bila je sva ponosna jer i ona ima mokru kosu kao mama i tata.

Drugi dan, nos začepljen, ispuhuje ga, a ono sve zelembaći, izašlo je toga previše, nos se iščistio, još je malo ostalo, ali ništa što bi joj smetalo. Nastavili smo sa Sterimarom samo navečer prije spavanja, uglavnom, normalno diše.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A kako na najbezbolniji način pročistiti dvogodišnjaku nos na moru, a da to ne bi shvatio kao prevaru i odbio kupanje do daljnjega?
    Nakon svih onih zimsko-proljetnih upala sinusa i hrkanja, puno očekujem od boravka na moru (i sama se sjećam kako to čisti sinuse), a ne znam zapravo kako ga navesti da zagnjuri glavu pod vodu :/
    (prošle godine vrlo je malo boravio u vodi... vjerojatno se ničeg ne sjeća i bit će mu opet kao da je prvi put)

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    A kako na najbezbolniji način pročistiti dvogodišnjaku nos na moru, a da to ne bi shvatio kao prevaru i odbio kupanje do daljnjega?
    Nakon svih onih zimsko-proljetnih upala sinusa i hrkanja, puno očekujem od boravka na moru (i sama se sjećam kako to čisti sinuse), a ne znam zapravo kako ga navesti da zagnjuri glavu pod vodu :/
    (prošle godine vrlo je malo boravio u vodi... vjerojatno se ničeg ne sjeća i bit će mu opet kao da je prvi put)
    probaj mu pokazati doma u kadici (ako se tako kupa), tako da ti zagnjuriš glavu, pa da on eventualno ponovi. Nama je to uobičajena igra kod kupanja. Doduše nismo to uopće primjenili na moru, jer se uopće neda unutra, nadam se da će se do kraja ljeta toliko opustiti da mi nije samo na rukama...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nas je more spasilo
    nakon 2 mjeseca slinjenja i kaslja, cim se pocela sezona kupanja, i cim je naucio kao roniti, litre su izasle i procistio se je noc....

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala na odgovorima

D obozava skakati u more - to nam je idealna prilika za potopiti glavicu (skace s rukavicama)

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tanja_b, ja sam znala sa lucijom ulaziti na đip-đip-đip
    ona bi bila na meni kao priljepak i čvrsto smo se držale zagrljene, ulazile bi po malo u more i đipkale i vikale cerekajući se to "đip-đip"
    bilo joj je fora, nije joj bilo tako hladno (a niti meni ) i koji put bi zaronile
    svaki put kada bi izronile bi se oduševljeno smijala suupeeer i sl.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

buby, ovo baš dobro zvuči, probat ćemo
    (već jedva čekam... tko će izdržati još dva tjedna...)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao sto Marta kaze, otvore se sinusi i to moze tjednima curiti ali se cisti.

Ja sam Annabel obavezno bacala u more da joj glava se potopi. Cak bi je nagovarala da malo usmrka more.

Ma nema boljeg ljeka od naseg mora.

OT. kad ce drugo ljeto i tamo smo na dva mjeseca

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •