Stranica 9 od 11 PrviPrvi ... 7891011 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 504

Tema: Strah od vožnje?

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Bamsic prvotno napisa
    daaaaa, voziti, voziti i samo voziti. nakon auto škole nemaš pojma o vožnji. naučio si brzine i kaj je hauba, ali nemaš iskustva i uvijek te strah kraj instruktora i čekaš šta će ti reći i sve...
    meni je bilo najbolje voziti sama.
    Potpis na sve, a naročito boldano. Najbolje mi je kad me nitko ne "pila". I puno bolje vozim kad sam sama.

PS. Danas dvaput uparkirala unatrag isprve, između druga dva auta

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    bravo freja :D

a sad si me podsjetila. žene drage, jeste ikada kretale na uzbrdici al unatrag? strava i užas
    da slažem se uzas konacno me neko razumije moj dečko mi se smijao jer njemu je to tak jednostavno ful lagano nije fora kad je ravno a ja nisam znala kud bi valjda pet puta mi je auto skliznuo napred onda sam dala previše gasa ma katastrofa :?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Melange, ako treba formula za bočno, ja sam je zapisala (i za rikverc, mada najradije ulazim prednjim dijelom).
    Btw, parkiranje usavršavam u garaži u Petrinjskoj od koje sam imala užasnu fobiju, no otkad sam skužila da se ni drugi u pravilu ne sparkaju iz prve, lakše mi je (i baš me briga što čekaju dok ja izmanevriram).

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

vikki, šalji sve što imaš, ljubim te u čelo!!! :D

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    Melange, ako treba formula za bočno, ja sam je zapisala (i za rikverc, mada najradije ulazim prednjim dijelom).
    Btw, parkiranje usavršavam u garaži u Petrinjskoj od koje sam imala užasnu fobiju, no otkad sam skužila da se ni drugi u pravilu ne sparkaju iz prve, lakše mi je (i baš me briga što čekaju dok ja izmanevriram).

i meni treba formule za parkiranje

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo me, malo se zagužvalo na poslu .
    Dakle, kada se parkirate bočno (tako da idete desnom stranom i u rikverc), stanete na pola metra udaljenosti od auta iza kojega ćete se parkirati, i to tako da su vaš zadnji kraj i zadnji kraj auta iza kojega želite stati u jednakoj ravnini. Kad ste tako stali na pola metra od njega (što preciznije, bolji rezultat), smotate puni desni i lagani gas (ili samo puštanje kvačila) dok se ne okrenete od parkiranog auta (po kojemu se ravnate) za nekih 45 stupnjeva. Kad ste došli u taj položaj, izravnate volan (nakon što je bio puni desni) i lagano ulazite na parkirno mjesto dok vaš prednji kraj ne dođe u ravninu sa zadnjim krajem auta iza kojega se parkirate (i koji vam je polazna točka u cijeloj stvari). Nakon toga (kad su u istoj liniji vaš prednji i njegov zadnji kraj) smotate puni lijevi i unutra ste. Bez greške, pod uvjetom da ste se pravilno postavili na samom početku.
    Za one koji žele znati više (+5 ): ako ste se sparkali, ali ste predaleko od pločnika, odete naprijed koliko možete, ubacite u rikverc, smotate puni desni, odete tako malo unatrag, nakon toga puni lijevi i opet malo unatrag, izravnate i približili ste se pločniku.
    Ako bočno izlazite (nalijevo), proces je obrnut: puni desni i malo unatrag, puni lijevi i vani ste iz prve (bez obzira na to koliko vam je malo prostora ostavljeno).

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A sada parkiranje u rikverc (ovo će biti malo teže kad ne mogu gestikulirati ni crtati): Odete malo ispred mjesta na koje ćete ući u rikverc, i to tako da budete na 1 metar udaljeni od auta pored kojega ćete parkirati te da vaš zadnji kraj dođe u liniju sa zadnjim lijevim krajem automobila parkiranog u rikverc (nikako ne njegovim desnim krajem!). Kad ste se tako postavili, smotate puni desni i vaš se auto lagano okreće i ulazi na plnirano parkirno mjesto zaobilazeći cijelo vrijeme (za oko pola metra - metar) auto koji vam je polazna točka i pored kojega ćete stati. Kad ste s gotovo polovicom auta ušli u rikverc i na željeno mjesto, izravnate volan (koji je dotad bio obavezno puni desni) i uđete do kraja.

Naravno, u oba slučaja gledate ne samo auto prema kojemu se ravnate nego i onaj koji će biti iza vas (kad se bočno parkirate), odnosno s vaše lijeve strane kad parkirate u rikverc. Ako je moguće, bez gasa, samo s kuplungom. I najvažnije je pravilno postaviti zadatak (što je meni i najteže tamo gdje je malo mjesta), onda bez problema ulazite.
    Meni je to super išlo s malim autom (Yaris), no sada s dugačkim (stari mercedes) mi baš ne ide kad manevriram tamo gdje imam vrlo malo mjesta (najteže rikverc, bočno i kljunom još nekako).

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Aha, još nešto: kada ulazite prednjim krajem (inače u pravilu bi trebalo prednjim krajem uvijek parkirati ulijevo, a na rikverc udesno, no u praksi nije uvijek moguće), stanete što dalje od auta pored kojega ćete parkirati i kada je vaše rame u ravnini s njegovim znakom (onim na sredini auta, naprijed ili natrag, svejedno), smotate puni lijevi i ulazite (dakako, izravnate nakon što se s punim okrenuli ulijevo za 90 stupnjeva).

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

MM je nedavno polagao za motor, pa sam ja fino otišla njegovom instruktoru i tražila da me nauči parkirati (bez problema iz ZG odem na more, prijeđem preko 300 km da bi onda u onim uskim dalmatinskim uličicama i gužvi usred sezone zapela i ne bi se znala uvući ili izvući). Rekao mi je sve ovo, i kada vam netko kaže i to odmah radite, nije teško zapamtiti. Meni je problem što se ne mogu osloniti na retrovizore (uvijek moram zvjerati oko sebe, ne jerujem retrovizorima).
    Još jedan savjet, kad ste na jako malom prostoru, sve što radite (pomicanja za par centimetara i sl.), radite s punim (desnim ili lijevim), inače nećete napraviti ništa.
    Ako ima koji instruktor/ica da još bolje objasni ili da kakav savjet, željno iščekujemo!
    Ajmo, cure, bez straha 8)

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Vikki, svaka čast, super objašnjenja!

Ja sam prije obožavala vožnju i bila stvarno dobar vozač, nisam se bojala brzine, jednako voljela i gradsku vožnju i po auto-cesti. Onda sam prošle godine imala prometnu (prvi put u životu) i puno se toga promijenilo. Sad sam još i trudna, sve mi je na kvadrat sa strahom. Neprepoznatljiva sama sebi. Vozim puno sporije, trgnem se kad vidim da mi netko dolazi iz sporednih ulica... što je najgore, postala sam najgori mogući suvozač, stalno upozoravam "smanji brzinu" ili "pazi ovo". Oduvijek sam bila aktivni suvozač, ali ovo sad je aktivni prigovarač. Zato se rijetko s kim i vozim osim s MM. A on je pun razumijevanja. Grozim se sama sebe, ali bude jače od mene. Inače, i sad u 8. mj. vozim i dalje, ali samo gradsku vožnju i samo uhodanim putevima gdje bih mogla malne na slijepo voziti. Smeta mi i pojas, a nema šanse da se vozim nevezana.

Razmišljam ako sad trudna ovako strepim u autu, šta će bit kad mi se rodi dijete... pa ja se neću usuditi s djetetom u auto! Bojim se kretena na cesti, prebrze vožnje... Ne znam jel me kao vozača, ipak, toliko pogodila ta prometna ili mi je to strah zbog trudnoće... ne znam hoću li ikad biti više vozač kakav sam bila, ali me to dosta opterećuje...

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    A sada parkiranje u rikverc (ovo će biti malo teže kad ne mogu gestikulirati ni crtati): Odete malo ispred mjesta na koje ćete ući u rikverc, i to tako da budete na 1 metar udaljeni od auta pored kojega ćete parkirati te da vaš zadnji kraj dođe u liniju sa zadnjim lijevim krajem automobila parkiranog u rikverc (nikako ne njegovim desnim krajem!)..
    ovo je NAJBITNIJE, iako izgleda da ste predaleko.
    ako se poravnate s desnim rubom, parkirat ćete predaleko. ili lupiti u auto do

vikki, hvala do neba :D (ajme što mi se sad voziii)

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vjerojatno trudnoća, kada i inače pojačano strahuješ. Ja sam imala 4 prometne, istina davno, od toga dvije teže i moram priznati da me više strah kad MM vozi (a voli brzinu), nego ja, nekako sebi više vjerujem i dok vozim ne razmišljam o crnim scenarijima, zaboravim ih (to me više muči prije i poslije).

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Te prometne sam imala u srednjoj školi, nisam ja vozila
    melange, idemo vježbati MM nema živaca vježbati sa mnom (a meni samoj ne da, tj. bojim se da ne napravim kakvu štetu) zbog čega mi je rikverc sada SF nažalost (osim ako imam dva slobodna mjesta, u jedno ).

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

dogovoreno 8)

hoće još netko s nama?

(ovo je još bolje nego kad se cure nalaze da nauče vezati maramu i sling )

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Današnja ruta: Špansko - aerodrom kroz Novi Zagreb, na povratku još malo vrzmanja po Vrbiku uključujući i jedno bočno parkiranje (doduše bilo je mjesta za auto i četvrt). Došla sam doma umorna kao da sam čitav dan kopala, ali preživjela i ja i putnici! 8)

Vikki, sad nam još priredi praktični tečaj i tko će nam biti ravan

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mogao bi pasti dogovor, recimo kakav relly nas plašljivica.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja bi kod viki na obuku, jedino što nemam auto za učit još.
    prijavljujem uspješno odvezen 35 sat. nije to toliko više strašno, sad još par sati borbe sa poligonom i parkiranjem.

i samo da sama sebi utuvim u glavu da nema veze što nemam pojma di se vozim. on svaki dan otkrije nove rute kojima ja nikad nisma prošla nego pješke i onda mi je užasno teško prebacit se u vozački mod, pa sam dosta spora...
    preživjet ću valjda i to.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

vikki ajmo vozit! 8)

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa
    vikki ajmo vozit! 8)
    S tvojim bucanima? Da i njih upoznam Može, no mogu samo vikendom, subota, nedjelja... Lako vama na porodiljskom 8)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pa i meni tako paše....može i bez moje 4 bucane ljubavi...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo i za mene povijesnog posta

nakon tri vozačka (dva propala), polaganja u viskoj trudnoći s drugim djetetom, dvije godine nevožnje i užasnog straha od vožnje s drugima (što je dovodilo do proljeva, mučnina i osjećaja da ću se zadaviti)...

ja vozim!

samaaaaaa :D

jednu večer, u 23h, rekla mm-u i djeci da idem voziti

živimo na brdu, u komliciranoj primorskoj ulici, treba neke peripetije izvoditi

ali uspjelo je! idem, jurim, ubacujem se u gužvoviti rotor ispred tower centra, svašta

parkiram gdje je mjesta za dva do tri auta, ali što sad

cure moje, ja ne vjerujem

:D

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ovca_i_janjad, čestitke

A da ovo nekako povežem s pdf-om o zdravlju odraslih, moram reći da je mogućnost vožnje mene itekako riješila puno psihičkih problema tipa osjećaja manje vrijednosti i depresije što sam zarobljena u kući, a o tome koliko sam sretna što sam fizički mobilna i sposobna obaviti što hoću onda kad hoću, da i ne govorim :D

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    ovca_i_janjad, čestitke

A da ovo nekako povežem s pdf-om o zdravlju odraslih, moram reći da je mogućnost vožnje mene itekako riješila puno psihičkih problema tipa osjećaja manje vrijednosti i depresije što sam zarobljena u kući, a o tome koliko sam sretna što sam fizički mobilna i sposobna obaviti što hoću onda kad hoću, da i ne govorim :D
    Potpisujem!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

sad sam tek skužila ovaj pdf i čitam i smješkam se...(ne rugam se, nego smješkam)

radila sam u autoškoli i sve ove muke sam prolazila sa kandidatima pa se sjetih tih slatkih muka i briga, i treme...

pa evo vam još nekoliko savjeta.

1. (po mom mišljenju najvažniji) - dišite , punim plućima, smireno i polagano dišite dok vozite . ne biste vjerovali koliko ljudi zaboravi disati u panici i strahu, zgrče se i onda naravno ni rekacije nisu kakve trebaju biti. disanjem se opuste mišići i cijelo tijelo, pa tako i mozak i stvari krenu lakše

2. evo jedan praktičan
    nedavno me pitala frendica: Kako ću znati kad pretičem neki auto kad sam ga prešla i kad se mogu vratiti u traku.
    odgovor: ako niste dovoljno sigurni u bočne retrovizore i nemožete ocijeniti udaljenost auta u njima, sigurno se možete vratiti u traku kada auto koji ste preticali vidite u svom srednjem retrovizoru.

eto..nadam se da sam malo pomogla

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pitanje: Hoću parkirati desno, koji žmigavac dajem jer moram malo uzeti lijeve trake da uđem desno? lijevi pa desni ili?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih sva 4

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

desni žmigavac za desno parkiranje

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

1997 su mene u skoli ucili da pri parkiranju se pale sva cetiri

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    za parkiranje u rikverc - da, za parkiranje unaprijed daješ onaj žmigavac u kojem smijeru skrećeš.

i inače za vožnju u rikverc pale se sva 4 žmigavca

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dala sam samo desni, a onda mi je proletio auto s lijeve strane, mislim da je psovao bar još 2h, nakon što se istrubio. Srećom spora sam pa nije bilo sudara, nisam daleko odmakla u lijevu stranu.
    Računam, shvatio čovjek da kad dajem desni žmigavac da idem parkirati i da moram napraviti luk.. a nisam mogla sati jer je bilo još auta iza mene (inače stanem pa polako)

Ja se uvijek nadam da su iza mene oprezni, da skuže da sam početnik, al ma kakvi.

Crkla sam od muke i straha i kompleksa manje vrijednosti :/

Nije rikverc, naprijed.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj kate prvotno napisa
    Dala sam samo desni, a onda mi je proletio auto s lijeve strane, mislim da je psovao bar još 2h, nakon što se istrubio. Srećom spora sam pa nije bilo sudara, nisam daleko odmakla u lijevu stranu.
    Računam, shvatio čovjek da kad dajem desni žmigavac da idem parkirati i da moram napraviti luk.. a nisam mogla sati jer je bilo još auta iza mene (inače stanem pa polako)

Ja se uvijek nadam da su iza mene oprezni, da skuže da sam početnik, al ma kakvi.

Nije rikverc, naprijed.
    gle, to što je on tebi sapsovao sve po spisku je njegov problem a ne tvoj. da si dala sva četri, on bi mislio da si stala i da nećeš nikud pa bi ti opet psovao sve po spisku.
    ono što si ti u ovom slučaju bolje mogla napraviti je parkirati se u rikverc , što bi bilo i bolje jer se parkiraš desno, i tad ne bi imala nikakvog problema. uplaiš sva četri , ubaciš u rikverc i uparkiraš se.

da si upalila prvo lijevi pa desni bilo bi možda i gore jer bi klipan mislio kako ćeš skrenuti lijevo pa bi se zaletio po desnoj traci a ti bi dala desni pa skrenula desno i bum...

kad ste u prometu zajedno sa hrpom inih idiota nalazite se u no win situaciji - naprosto je tako, oguglajte

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imam "tremu" od rikverca kad me netko gleda
    (nije ni da sam ga se sjetila, zato hvala pa za drugi put)
    čista psihijatrija (zato i je tema ovdje), no napredujum, jer vozim barem 2 puta tjedno i ne razmišljam cijeli dan na poslu kako ću natrag kući

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nije rikverc, naprijed.
    ček ček...sad sam malo bolje pročitala tvoj post.
    tebi je doletio auto iz suprotnog smjera? - ako je tako onda uopće nije čudo da ti je trubio i satro sve po spisku. nemožeš takav manevar izvoditi ako ti netko dolazi u susret.
    a to da nisi mogla stati jer je bilo auta iza tebe ne drži vodu. pa neće te nitko pojest na cesti jer si stala da se uparkiraš.

ljudi nemojte se obazirat što vam netko trubi jer ste stale da se uparkirate i slično, najgore je kad se od straha što će vam netko trubit uspaničarite i napravite kuršlus na cesti pa dođe do puno gorih stvari od trubljenja i psovanja

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj bleeda prvotno napisa
    uplaiš sva četri , ubaciš u rikverc i uparkiraš se.
    pa, paljenje sva četiri žmigavca i nije baš najbolje rješenje :/
    tek onda vozač iza tebe ne zna što smjeraš

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

imam "tremu" od rikverca kad me netko gleda
    diši...lagano, smireno diši

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    uplaiš sva četri , ubaciš u rikverc i uparkiraš se.
    pa, paljenje sva četiri žmigavca i nije baš najbolje rješenje :/
    tek onda vozač iza tebe ne zna što smjeraš
    ako čovjek upali sva 4 žmigavca i ubaci u rikverc vozač iza njega vidi da gore sva 4 žmigavca i rikverc lampa - ne znam kome tu kaj ne bi bilo jasno. ide u rikverc. njegovo je da svoju radnju izvede ne ugrožavajući nikoga pri tome, a tvoje da ga obiđeš na siguran način

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja u 99,99% slučajeva uopće ne palim žmigavce. osim u onih 0,01% kad je to apsolutno nužno.
    i nikad me ni ne smetaju ljudi koji ih ne pale.

mene osobno u prometu najviše smetaju ljudi koji se ne znaju voziti po rotoru. eto na to podivljam i na onom neiscrtanom rotoru kod king krossa mi uredno dođe da nekog isprebijam.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zašto žmigavac nije dovoljan?
    meni sva četiri znače neku opasnost, upozorenje na izvanrednu situaciju: zaustavljanje na neprilagođenom mjestu, upozorenje na kolonu ispred sebe...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja u 99,99% slučajeva uopće ne palim žmigavce. osim u onih 0,01% kad je to apsolutno nužno.
    vidiš, meni je ovo znak da je ispred mene loš vozač.
    žmigavac daješ kako bi onaj iza tebe znao što smjeraš i kako bi svoju vožnju prilagodio tome.
    svi smo mi sudionici u vožnji i moramo paziti i na sebe i na druge.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

http://www.24sata.hr/video/vjestina-...rostoru/38694/

evo da malo pogledate kako se parkira bočno

apri svaka vožnja u rikverc po prometnoj traci i je izvenredna pa ti sva 4 žmigavca upravo to i sugeriraju - da budeš oprezna i prilagodiš se situaciji

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    vidiš, meni je ovo znak da je ispred mene loš vozač.
    žmigavac daješ kako bi onaj iza tebe znao što smjeraš i kako bi svoju vožnju prilagodio tome.
    svi smo mi sudionici u vožnji i moramo paziti i na sebe i na druge.
    slažem se s tobom, i još bih dodala da sam lijen vozač, ne da mi se palit žmigavce

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

za parkiranje u rikverc - da, za parkiranje unaprijed daješ onaj žmigavac u kojem smijeru skrećeš.

i inače za vožnju u rikverc pale se sva 4 žmigavca
    istina ali po postu koji je kate napisala cinilo mi se da je parkirala u rikverc. ne kuzim zasto je jos morala uzeti i dio suprotnog traka inace.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma nije iz suprotnog, nego iza mojih ledja, preticao me

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e kad smo kod rotora, onog "strašnog" prema ST

idem sa strane horvaćanske skroz lijeva traka (hocu na velesajam), udjem u rotor, vozim se po unutarnjoj traci i hocu izaci prema velesajmu; dajem desni zmigavac dok napustam rotor, ali pazim još da mi ne uleti neko iz vanjske trake vozeći prema horvacanskoj (da mi ne presječe put, tj ja njemu)?

nisam još probala, pa ispitujem "opasnosti" u slučaju da je netko raspoložen da komentira

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e to stvarno jest njegov problem
    mora pričekati
    ili neka te preleti

a ti... malo vježbaj na nekom parkiralištu jer i sama podivljam ako je negdje u gradu čep pa nas netko tko uparkirava dodatno koči.
    nije ti to nikakva mudrost, samo treba malo prakse.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja se bogme ne sjećam štu su mene učili 12 godina ranije

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ma nije iz suprotnog, nego iza mojih ledja, preticao me
    zato bi ti bilo puno bolje, jednostavnije i lakše da uvježbaš parkiranje u rikverc. treba ti puno manje manevarskog prostora i nebi uopće prelazila u suprotnu traku (što u biti i ne smiješ pri parkiranju u desno)

svaka autoškola ti ima mogućnost kondicijske vožnje tj uplate par dodatnih sati gdje ćeš lijepo sa insturktorom izaći na parkiralište i vježbati. dovoljno je da ti netko pokaže par puta i objasni cake i za čas ćeš se usavršiti.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

e kad smo kod rotora, onog "strašnog" prema ST

idem sa strane horvaćanske skroz lijeva traka (hocu na velesajam), udjem u rotor, vozim se po unutarnjoj traci i hocu izaci prema velesajmu; dajem desni zmigavac dok napustam rotor, ali pazim još da mi ne uleti neko iz vanjske trake vozeći prema horvacanskoj (da mi ne presječe put, tj ja njemu)?

nisam još probala, pa ispitujem "opasnosti" u slučaju da je netko raspoložen da komentira
    kada rotor ima iscrtane trake smiješ se isključiti iz njega ako ti to prometna traka dozvoljava, tj ako imaš mogućnost da vozeći se tom trakom izađeš iz rotora a da ne presiječeš traku i da ne presiječeš put vozilu koje se vozi desno od tebe a ne izlazi van.
    ovo zna biti dosta opasno i teško je procijeniti na oko da li će vozač desno od tebe izaći van ili se nastaviti voziti dalje u rotoru.
    ako nemožeš to ocijeniti, rađe napravi još jedan krug, unutar rotora se prestroji u desnu traku i izađi neometajući nikoga.

napominjem da čak i da vozilo koje je desno od tebe ima upaljen desni žmigavac, nije garancija da će uistinu izaći iz rotora, može se čovjek predomisliti, ili mu žmigavac ostao raditi od prije, i ako ga udariš kriva si za sudar pa da mu je i sto žmigavaca svjetlilo.
    zato preporučam prestrojavanje u krajnju desnu traku i lijepo izlazak van iz rotora bez straha

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e hvala, kad se budete vozile po tom rotoru sjetite se mog pitanja
    "moja"traka te vodi van prema velesajmu, tj označene su one crtice za izaći tj. produžiti prema vel., kao i za vanjsku traku koja ima svoj "produžetak" tj. traku prema velesajmu

ovo si mi dobro rekla da nastavim voziti ukrug ako nisam sigurna, baš me briga ako i pet puta kružim, samo da izadjemo svi sretno

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kad parkirate da li prvo stanete, pa ubacite u prvu (kao ja) ili iz voznje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •