Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
Ja, bivša prometna trtarošica, položih jutros vozački!! :D I to s komentarom ispitivača "Pametna i spretna ženska.".

Svjesna sam da mi je dugo trebalo i da sam to mogla bar 13 godina ranije, ali kako sam dugo nosila strah od vožnje i općenito prometa (radi žešćeg pada s bicikla kao klinka, od kada nosim taj strah), bilo je pametnije učiniti to kad sam zaista spremna i zdravijeg stava prema svemu. Kao sad!

Sad sam odlučila što ranije se prebaciti na naš auto (moram prvo proanalizirati razlike i uskladiti se s novim vozilom
8) ) i voziti i voziti... sto vise, to bolje.

Pauze su stvarno loša stvar. Sad sam u samoj autoškoli pauzirala radi puta mjesec i pol i trebalo mi je dosta da opet osjetim koliku toliku sigurnost.
Dok ne osjetim da sam postala pravi vozač, izbjegavat ću pauze maximalno.

________

Neke upute za mladu vozačicu?
Čestitam, Anita! I ja sam se osećala kao da je svet moj pre godinu i po kada sam položila...Sada sam uglavnom zadovoljna kako vozim - ne pravim velike propuste, pažljiva sam, a ne i prespora. Ponekad me uhvati laka panika kad treba da krenem u deo grada kojim nisam vozila, ali onda stanem, smirim se, 'objasnim' sebi da ja to mogu i - uvek uspem.
Šta da ti kažem? Vozi, vozi i vozi, što više. Dok ne osetiš da je auto deo tebe, dok ne stekneš potpun osećaj o njegovoj veličini i mogućnostima.
Meni je vožnja dala potpuno novu dimenziju slobode, osećaja da mogu sama gdegod hoću i trebam i to obilato koristim...