Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: SKUŽIL JE DA JE NA BOČICU LAKŠE

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    STRUDLIC

Početno SKUŽIL JE DA JE NA BOČICU LAKŠE

ovak, Karlo je danas navršio 4 mj, ima 8 kg, od početka sam ga dojila i nadohranjivala s xxxxx. Par puta su mi već sad iskusne mamice rekle da će uskoro skužit da je na flašicu lakše papat i da više neće htjet ciku.
    stvarno je tak. inače meni je desna cika puno veća i ima puno više mlijeka, tj. u lijevoj uopće pa i nema. rade mi se kvrgice tu i tam ali imam izdajalicu pa to izmasiram i izdojim se. zanima me dal će mi i kad prestanem dojit ostat tolika razlika u cikama ili ? Btw Karlo pocica najviše po noći, a po danu više baš i ne. Dal da ga izgladnjujem skroz dok ne prihvati ciku ili ? Hvala..

anchie76 editirala ime adaptiranog u skladu s pravilima foruma

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

postoji li razlog zbog kojeg ga nadohranjuješ? da li si probala razgovarati s nekom od savjetnica za dojenje?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pokusaj mu dati dudu sa najmanjom mogucom rupom, da se malo pomuci smanji dohranu, cemu to. . i ocekuj kritike zbog dohrane

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pina, ajmo probat s konstruktivnim prijedlozima . npr. da strudlic nazove neku od savjetnica, i proba na taj način riješiti problem.

dojenje je neopisivo predivan doživljaj (unatoč tu i tamo nekim sitnicama ), i svaka mama koja ne proba sve što je u njenoj mogućnosti da doji - propušta jako puno.

strudlic je uočila problem, traži savjet - i ja vjerujem da će uz mrvicu truda s njene strane - uspjeti srediti ovaj problem - i maknuti bočicu iz upotrebe.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    . . i ocekuj kritike zbog dohrane
    Od strane koga? :?

Strudlic aj pls nazovi SOS telefon. Postoje nacini povratka. Najbolje je da to rijesis sa savjetnicom 1 na 1.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anchie, jesmo pisale istovremeno?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    ocekuj kritike zbog dohrane
    Ja se duboko ispricavam . . . ako se netko osjetio uvrijedjen. No hard feelings. . . naravno da uvijek postoje nacini povratka.
    Ja i dalje dojim i apsolutni sam pobornik dojenja.

Malo offtopic, ali kako se nama blizi vrijeme za dohranu hvata me neka tuga sto ce nam se dojenje s vremenom smanjiti.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pina, ma samo si se malo nespretno izrazila... sve je ok...

STRUDLIC

Početno

ne razumijem šta fali dohrani? on je velika beba, jako puno je jeo, i nisam imala toliko mlijeka da bi njega zadovoljilo. Zato sam poslušala jedinu frendicu koja je rodila i savjetovala mi je xxxxx jer je i ona to koristila.

anchie76 editirala ime adaptiranog mlijeka u skladu s pravilima foruma

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako se uvodi a da nije neophodno, svasta joj fali :/
    definitivno ometa dojenje
    samo jedna od stvari je ono sto se tebi dogadja -konfuzija bradavica, tj. beba pocinje odbijati dojku jer je zbunjena, ili joj je "lakse" jesti na bocicu
    drugo, jako vazno, svaki obrok dohrane znaci manje majcinog mlijeka koje se stvara u dojkama buduci da se mlijeko stvara onoliko koliko se dojke prazne. obrok dohrane=dojke koje se ne prazne=manje mlijeka u slijedecem podoju

nemoj ga izgladnjivati, nikako
    nazovi telefon za dojenje

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

strudlic, u danom trenutku si napravila jedino što si znala - i to zato što si htjela da tvom bebaču bude dobro. sad možda imaš priliku napraviti nešto da mu bude još bolje .

vrijedi pokušati .

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj pina prvotno napisa
    Malo offtopic, ali kako se nama blizi vrijeme za dohranu hvata me neka tuga sto ce nam se dojenje s vremenom smanjiti.
    Ne brini već sad o tome. moja Lea odavno sve jede, ima 3 god. i 2 mj. druga beba samo što nije stigla pa sam je danas već 3-4 puta dojila.

[quote="STRUDLIC"]i nisam imala toliko mlijeka da bi njega zadovoljilo[quote]

Što više dijete doji, više se mlijeka stvara. ako se hrani ili poji nečim drugim, ima manje potrebe za dojenjem, manje se mlijeka stvara pa otud i zabluda da nema dovoljno mlijeka.
    Ali savjetnice će ti to još stručnije objasniti

Lea je bila dosta velika beba. zapravo, rodila se sa samo 3 kg, ali je redom po mjesecima dobivala 1300 pa 1400 pa 1300 i tek u 4. mj 850 g. Isključivo dojena.
    S 5 mjeseci je imala oko 5 kg.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •