I jas_a_n_d_r_a prvotno napisa
![]()
I jas_a_n_d_r_a prvotno napisa
![]()
hocemo kolektivno![]()
Nemojte zene! Bolje da ljulja neg da zulja! Fakat,MM-a zuljaju(citajzljeduju)moje kosti.
![]()
hoces malo od mene da ih obolzis ,pa da i ti budes mekana![]()
prva trudnoca:
- zatrudnila sa 52kg
- isla roditi sa 75kg (+23)
- nakon poroda 61kg (14kg sam izgubila na porodu)
cijelih godinu dana nakon poroda mi je ostalo tih 61kg, kad sam pocela raditi za 3mj skinula 6 kg, pa za jos 3mj jos 3kg i vratila se na predtrudnicku kilazu 1,5god nakon poroda bez ijednog dana dijete.
do sada sam u ovoj trudnoci dobila 5-6kg (u 26.tjednu sam). u prosloj sam u ovo doba bila na +13.
visoka sam 175 cm ,zatrudnila sa manje od 65 (kilazu smo upisali u trudnicku naknadno pa sam bubnula 65)
na porodu 90! stomak ogroman, beba 4150
odmah sam izgubila 15ak kg a sad 2,3 g nakon poroda imam jos uvijek 10kg viska i najgori bed u predjelu trbuha - dupli pojasi za spasavanje. nikad ne vjezbam naravnoi ne drzim dijetu!
![]()
Sad se ti salis! Al da se to tak moze,vec bi si ja od nekog malo ukrala..malo bi si ruke popunila..ovak su ko cackalice..izgleda presmijesno.s_a_n_d_r_a prvotno napisa
A ako su vam kile viska..vjezbat cure,vjezbat! Ja sam mrzila prije vjezbat,al sad sam skontala da me opusta. Svaki dan po malo 15tak min,pa necemp pretjerivati.![]()
ja sam ostala trudna sa 63
u trudnoći dobila 18 kg.
u porodu izgubila 15 kg.
i sad se borim nakon 20 dana od poroda da se zdravo hranim te da skinem barem te 3 kg. do mora za 30 dana! vidjet čemo možda se i udebljm...ha ha jer kod mene se tako razvija situacija kad želim smršaviti!!!
----------------------------
Andrej 11.07.2006.[/u]
U prvoj trudnoći startala sa 55 kg, išla roditi sa 68 kg (+13), na porodu izgubila 6 kg.
U drugoj trudnoći startala sa 60 kg, išla roditisa 75 kg (+15), na porodu izgubila isto 6 kg. Sada 2,5 mjeseca nakon poroda imam 62 kg, kile sve sporije odlaze i hvata me panika da ne krenu prema gore (dojim i nisam spremna na redukciju hrane).
ja sam se bash dobro udebljala, tokom trudnoće nisam se htjela vagati a kada su me pred porod izvagali rezultat je bio poražavajući 100 kg![]()
do sada sam skinula nešto malo više od 20 ali ima tu još punooooooooo materijala (u tome se isto kao moja mama ona je imala 110 samo što je ona vrlo brzo vratila svoju težinu i dan danas je mršava)
Ja sam ostala trudna s kilažom s kojoj je većina vas išla roditi, a još kukate kako ste puno kila dobile.![]()
Sva sreća da sam u trudnoći dobila samo 9 kg, inače bi me bilo lakše preskočiti...
1. put ostala trudna s 40 kg - rodila sa 58
2. put ostala trudna s 44 kg - rodila sa 59
3. put ostala trudna s 48 kg - rodila sa 60
Trenutna kilaža 53, a idealna 48 - 50.
Aha,mozda i mene jednom ufati neka kila..sabaleta prvotno napisa
Problem je u tome da kad pocne fatat,ne zna stat!![]()
ajde da je netko zatrudnio s manje kila od mene, pa da me malo skinu s repertoara!sabaleta prvotno napisa
![]()
zatrudnila sa 62kg, išla roditi s 83kg, odmah nakon poroda izgubila sam 13kg i od onda staloooooooooooooo
1.puta ostala trudna s 54, rodila sa 73
2.puta ostala trudna s 61, rodila sa 75
Trenutna kilaža 65, visoka 170. Višak oko 5 kg.
Zatrudnila sa 62 kg - dobila 12,5 kg (74,5)
U porod izgubila 6 kg. Do kraja babinja izgubila svu dobivenu kilažu i nastavila gubiti kile zbog dojenja i došla na svoju idealnu težinu iz mlađih dana 57 :D
Sada variram između 57 i 60. Sve zavisi koliko A. cica, a koliko papam :namig
Prije nego te skinu s repertoara neka se uzme u obzir omjer težina-visina. Ja sam sigurno niža od tebems. ivy prvotno napisa
![]()
sabaleta ,odaj mi svoju tajnuimas od mene vise djece a manje kila
![]()
MM je na početku braka imao želju da imamo 6ero djece. Zato sam morala krenuti s minimalnom težinom da nakon 6og izgledam baš kako treba.
Kako sam došla do idealne težine, oslobođena sam daljnjeg rađanja.![]()
Cure koje kukate da dojite, a ne mršavite...
Nespavanje je jedan od većih uzroka debljanju.
Frida vam nije nikakav primjer: ona ima najdivnije dijete na svijetu i normalno da može biti mršava koliko hoće.
A nije mršava, taman je.
I retha isto.
I sabaleta.
I ajvi...
Samo su jako sitne građe.
živa istina: od kako smo noćne podoje/buđenja sveli na 1, izgubila sam kilu viška. to je zato što znatno manje žderem- organizam mi više ne misli da mora spremiti zalihe za pojačane napore.
sabaleta - 158. ja sam već idealne težine pa ne moram više rađati, hihihi.
A ja baš uvjerena u suprotno, dosada sam uvijek mršavila kad sam bila neispavana. Ma koliko jela, nikad nisam mogla nadoknadit to što bi me nespavanje iscrpilo.apricot prvotno napisa
Kod mene isto kao kod Arijane.
U proslom zivotu,kad sam jos ponekad spavala po 12 sati u komadu,bila sam najdeblja.
ja sam u drugoj trudnoći imala strogog doktora koji mi nije dao da se jako udebljam. tako je bilo na prvih nekoliko pregleda. na drugih nekoliko pregleda sam već bila veća i deblja od njega pa se više nije usudio niš govoriti.![]()
onda mi je potpuno jasna moja situacija,ja sam i zaboravila da postoji rijec spavanje :/apricot prvotno napisa
Arijana, drugo je ono mladenačko adrenalinsko nespavanje kada metabolizam radi ko lud.
Dugotrajno nespavanje je prouzrokovano stresom ili prouzrokuje stres, a stres je jedan od uzročnika debljanja.
sa andreom-pocela s 72 kg (na 1,75), rodila sa 89![]()
sa novom bebom-pocela s 73 kg. ovaj put mi se cini da cu biti teza
poprilicno san naglo izgubila kile nakon poroda, u onih 8 dana provedenih u bolnici san izgubila 14 kg, mozda previse brzo ali zelin da tako ili slicno bude i ovaj put
Zatrudnila sa 53 kg
Rodila sa 75![]()
Trenutno, 2 mj. kasnije 59 kg
Da skinem jos 4 kg bilo bi ok!!
Da,da..tocno,tocno,sitna grada. Eto,apricot vam je sve rekla,ona sve zna..i ovo sto nespavanju prica,istina,istina.apricot prvotno napisa
Apricot ti si moj idol! Ma sve znas,a najbolje to znas uobliciti u kratku i jasnu izjavu.
![]()
1 trudnoca startala sa 63kg u radaonu otisla sa 82kg (+19)
2 trudnoca startala sa 63kg u radaonu otisla sa 77kg (+14)
3 trudnoca startala sa 60kg u radaonu otisla sa 70 kg(+12)
trenutno 65kg na 1,72m. nekih par kila viska
Visoka 1,68. U trudnoću startala sa 57 kg. U rađaonu otišla sa 74 kg (+17kg). Iz bolnice stigla sa 65 kg.
Godinu dana nakon poroda imam 55 kg.
visoka 1,74,moja idealna tezina bi trebala biti 65kg,ali sam se pred porod udebljala i kad sam ostala trudna imala sam 70kg,tokom trudnoce sam dobila 8kg.sada,mjesec ipo nakon poroda imam 65kg,tj,vratila sam se na idealnu tezinu,izgubila sam apetit,nisam smrsala jer sam ja to htijela.
zatrudnila s 62, u prvom tromjesječju izgubila 7 kg, išla roditi sa 78, došla doma sa 67 kg, sada imam 55 kg ( u međuvremenu dobila upalu desni...nisam mogla ništa jesti neko vrijeme)
Trudna ostala sa 54kg,a rodila sa 64,5kg.
Gle pa to nije dvanaest kila kak sam ja računala...samo deset...a imala pet iz matematike....nekad davno...
nakon mjesec dana vratila se na istu težinu...nakon godine dana jako pala na kilaži...
uz vaše savjete i plibex udebljala se i sad sam na 55kg...
sretna zadovoljna... 8)
trudnoću startala s 53 kg. završila ju s 64 kg. na porodu otišlo 7 kg. ostale 4 nestale u sljedećih tjedan dana. danas, 5 mjeseci nakon imam 2 kile manje no u startu trudnoće i to mi je skeri. jedem li ga jedem al nekak sve nestane. ne znam... možda mi fali nekaj vitamina, točnije željeza (a pijem još uvijek prenatal). morat ću prekontrolirati situaciju jer em mršavim em mi se nekak stalno spava... zjev
Visoka 177, normalna težina 70kg
zatrudnila sa 10 viška (zbog preležane bolesti koja mi nije remetila apetit), dakle sa 80kg
Na porod otišla sa 108kg![]()
Na porodu izgubila 13 kg
Danas imam 89
1. trudnoća: zatrudnila s 68, dobila 16, izgubila na porodu 13 = 71 kg
- do kraja porodiljskog došla na 77, do prije slijedeće trudnoće na 80, pa izgubila 5 da ipak imam bolji start, dakle,
2. trudnoća 75 kg, dobila 17 (92) izgubila SVE na porodu = opet 75 kg
Ali pazi sad, za 2 tjedna, papajući "za mlijeko" dobila 2 kg, do početka dohrane sam se držala na tih 77 a onda je krenulo pa sam isla raditi (1 god.) sa 80. Onda sam polako slagala, skidala i tako u krug, uglavnom između 82 i 87... zimus nakon 3 mjeseca nepušenja došla s 81 na 91 :shock: sad sam na 86, koma... visoka sam 172 i morala bi prestati pušiti...
Mene zapravo u drugoj polovici trudnoće prođe apetit a kad sam trudna i dojim ionako ne pušim... možda je to rješenje![]()
Zatrudnila sa 63 kg. 40 tjedana kasnije = 83 kg.![]()
Već pet mjeseci vaga stoji na brojci 74. I ni makac.
(Doduše, ni ja joj baš ne pomažem.)
Joj. ja ću brojke prešutiti, ovako mi se ljepše čini:
- dobila u trudnoći 10 kg,
- u rodilištu izgubila 6, slijedeća 3 dana još 3, danas (3 tjedna nakon poroda), sam na -2.
- onaj manje lijepi dio: i dalje imam barem 10 kg viška, nadam se da će dojenje pojesti barem dio...
Za ovo slijedeći puta imaš veeeeliku čokoladu!apricot prvotno napisa
ja sam bila zgodna sa 65 kila![]()
onda smo odlučili imati dijete i ja sam prestala pušit. mjesec i pol kasnije sam bila debela (75 kg) i trudna. rodila s 88 - grozno! na porodu otišle 4, a poslije još 5, a preostalih 79 se još drži, a ja dojim i ne spavam.
grozno. nikad u životu nisam bila ovolika![]()
Ah sad je i meni lakše kad vidim vaše brojke.
Ostala trudna s 64 kg otišla rodit s 89 kg po bolničkom vaganju, ali ni doma nije bilo puno manje.
Iz rodilišta došla s 80, a nakon tjedan dana otišlo još 2 kg. Sad 3 mjeseca nakon poroda imam 69 kg :D i zasad idu dolje laganim tempom. Ja zadovoljna jer se jedno godinu nakon poroda nadam idelanoj kilaži oko 59 kg.
Prije trudnoće 57, otišla na porod sa 70 i u roku šest mjeseci se posušila k'o bakalar ( bilo je ružno za vidjeti ).
Obremenila s punih 50 /inače 48, 49/, u rodilište s 62, iz rodilišta 55, iz babinjaštva kukuruznih 57, sada nakon 12mj 49.
Ah, da, 167.
Pazi se apricot,Frida te hoce udebljati!Frida prvotno napisa
![]()
Točno ovak je bila moja frendica. Ona je išla rodit s 48. Sve je to super, ali...retha prvotno napisa
Iako je i prije imala problema s ciklusom, nakon poroda (i s takvom težinom) potpuno je izugubila menstruaciju. Dojila je 2 godine, ali ni nakon toga se menga nije pojavila. Nakon još dvije godine, koje je provela u obilascima ginekolog a i doktora, ustanovljena joj je osteopenija,a nedavno su joj "pokušali reći" da je ušla u menopauzu. Ima 31 godinu.
Osim toga, s tom kilažom ne možeš zatrudnjeti. Onih tvojih 45 kila je donja granica (tako kažu ginekolozi) pri kojoj možeš kako tako funkcionirati kao žena.
A sad ja:
1. trudnoća: Počela s 78, završila sa 102
2. trudnoća: Počela s 98, završila sa 118 (molim, pokupite svoju vilicu s poda)
3. trudnoća: Počela s 95, završila sa 116
Nemam pojma sta je osteopenija?! Ali vjeruj mi s menstruacijom nikad problema,i sad je skoro ko vurica tocna! I meni se jedna frendica pedijatrica cudila da kak sam zatrudnila! Ja sam naprosto takve grade i to je to,moja prabaka je 17 puta rodila,a bila je mrvica ko i ja.
Ja sam tužna jer sam prije dvije trudnoće imala 53 kg, a sad imam 74 i nedaju se dolje.
Ni dijetom, ni vježbom, ni sexom...![]()
![]()