Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 153

Tema: Kada muža voditi sa sobom na UZV

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

MM u prvoj T nije bio na prvom UZV u 6tj ali je na slijedecem bio i tako do kraja trudnoce....ukljucivo i porod :D

sto se druge tice...prvi pregled sam obavila sama jer nismo mogli voditi i sina pa sam sok (hematom, veliki rizik spontanog) dozivjela puno gore, na drugom i trecem pregledu je bio sa mnom, ali ne i dok je radjen vaginalni UZV - njemu je nekak bio bed pa kad sam spomenula da ak nece da ne mora brzo je izasao van
    inace je cijelo vrijeme sa mnom i postavlja pitanja koja ja zaboravim ili se uopce ne sjetim pitati, a da ne pricam o tome da pamti razne detalje koji meni ponekad prozuje kraj usiju

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Od prvog trena.

MM nažalost nije bio samnom na prvom UZV-u jer je on bio na hitnoj u Petrovoj uslijed krvarenja i nisu ga pustili unutra. Više u Petrovu nismo ušli
    Sve ostale preglede bio je samnom.

Čuj, vaginalni UZV, pa kako Nnochka kaže, valjda ste i dijete vaginalno napravili, a ja sam sigurna da i ginekolog to zna, pa ne kužim zašto bi mu bilo neugodno.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mozda mu je bio bed zbog mene ili kajjaznamkaj..vidis na kraju nisam ni pitala zakaj nije ostao kad sam ga pozvala da ide sa mnom.bas cu pitat

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Svaki put, od prvog dana (teško ostvarena trudnoća), mojemu ne bi bilo bad ni operaciji nazočit, takav je tip.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Uvijek kad može, kad mu se termin pregleda ne poklopi s poslom. Sad smo već na adbominalnom UZV-u, ali i kad je bio vaginalni, nije mu bio bed. Naviknuo se, ipak je želja za vidjet bebicu prevladala .

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

MM je bio na svakom ultrazvuku,čak se mijenjao za smjene jer veli da nesmije propustiti vidjeti bebicu.Svaki puta se radi 3D ultrazvuk i stvarno se sve od početka lijepo vidi

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja na prvom sam bila sama...on me čekao vani u čekaonici...
    na drugi pregled je došao samnom, ali nije bilo UZV-a pa se naljutio i rekao da idemo privatno...
    odustao je od toga dok beba ne poraste pa ćemo je malo snimati...a do sljedećeg UZV-a 20.2. će se morati strpiti...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i ja prvi put bila sama jer on nije bio u gradu...
    a tad mi je beba bila najlijepša. ljubav na prvi pogled...
    nakon toga je bio na svakom i bio mi je totalno smješan:
    stane se u kut, prekriži ruke i zauzme neku pozu ponosnog oca.. lom

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj je isao na prva dva jer kasnije nije mogao zbog posla. Nije mu bilo toliko zao sto nije vidio bebu koliko sto nije cuo srceko. Njemu je taj zvuk bio valjda posebniji nego meni. Kad sam potkraj u bolnici radila ctg, a kako se na SD radi prakticki na hodniku, on je sjeo najblize sto moze samo da tih 20 min slusa malo
    Na porodu je, naravno bio.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Kad sam potkraj u bolnici radila ctg, a kako se na SD radi prakticki na hodniku, on je sjeo najblize sto moze samo da tih 20 min slusa malo
    baš slatko
    Da barem je moj dragi danas bio samnom gore na SD. Nismo se vidjeli od 3.1. I miss him

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moj je išao sam nom negdje kada sam bila 12 tjedana.
    Doktor mu je sve na ekranu pokazivao i bio je opčinjen atek kad je dobio svoju sličicu :D . To je bila sreća i ponos do neba . Za dva dana me pitao "a kak je on tebe pregledavao?"
    Ja sam u cijelu priću bila uključena tek nakon 2 dana ali vidjeti njegovu facu tih 20-30 minuta pregleda - neprocijenjivo (Mastercard )

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tih 20-30 minuta pregleda
    Toliko je trajao UZV?

Moj je slucajno bio sa mnom zadnji put na pregledu i ginekologica je pitala zeli li i tata vidjeti bebu. Ja sam rekla da sam ok s time, pod uvjetom da UZV ne traje ni sekunde duze nego sto joj je potrebno da izmjeri pokazatelje koje je namjeravala mjeriti.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I moj je meni uzeo sličku. A dobili smo baš onu pravu sličku ful total lica - vidi se nos, chubice, oči... Kad ju je vidio 10 minuta je ponavljao :"Kako je lepa..." i opčinjeno blejo u nju.
    Rekla sam mu: "Daj meni da ju malo vidim." Nije mi htio dati. Odmaknuo se od mene i reko: "Sad ju ja malo nosim." I stavio sličku u džep od jakne s unutarnje strane kod trbuha i nosio ju cijeli dan....

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Moj je prvi put sa mnom bio u 11. tjednu, bio je vag. uzv i on bio totalno opčinjem slikom na ekranu i otkucajima srca, sad jedva čeka da idemo da vidi bebu

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

koja su to deca u stvari!
    ja se ponekad bojim da ću morat brinut se za dvije bebe- njega i ovu u trbuhu!

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj mama_mia22 prvotno napisa
    koja su to deca u stvari!
    ja se ponekad bojim da ću morat brinut se za dvije bebe- njega i ovu u trbuhu!
    briga ti je sasvim nepotrebna...pomiri se odmah s tim
    djeca su da veca ne mogu biti i strasno ponosni oci

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj MM je bio samnom od prvog do zadnjeg UZV u prvoj trudnoći, u drugoj ni na jednom, a sad u trećoj na prvom i sad nedavno s 32 tjedna. Ali da se pohvalim - na drugom UZV je bila i moja Jelena (5,5 godina) samnom da vidi bracu. UZV je bio preko trbuha, a mala je bila presretna i strašno uzbuđena, pa je molila da ide još jednom i bila je i s 32 tjedna

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E cure da vas pitam,.. A jel vama dr kaze da muz moze da udje, ili vi pitate,.. Ja sam mog povela samnom u cekaonicu ali dr nije spomenula da treba da udje ap je jadnicak presedeo napolju,..
    ja bih bas volela da sledeci put ide samnom,...
    Jel glupo da kad mi dr turi sondu ja priupitam "a jel moze muz da udje"?

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Reci dr.-u prije ultrazvuka da je muž vani i da želi vidjeti bebu. On/ona ne zna da je tata vani i da čeka.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma znala je,.. Bas je bila sa sestrom razgovarala kada smo muzi i ja usli,.. Pa mi zato cudno,.. Nije me pitala za njega,..

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam pitala nego sam rekla "suprug je vani, molim vas pozovite ga unutra na uzv"

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tako cu i ja srugi put,.. Na kraju krajeva ja placam pregled, i ima da moj muz bude pored mene!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ništa vas ne sprečava da uđete zajedno

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

MM je bio na svakom UZV na kojem smo bili do sada. Da Vam ne govorim da je jednom usao zajedno sa gin-om i da su oni zajedno pripremali uzv (vaginalni) za mene, MM dodavao kondom, gel, a gin. palio aparat, namjestao ekran Tako da uzivamo zajedno i cak vise on pita od mene sto mi je super jer ja uvijek kukam poslije kako sam nesto zaboravila pitati.
    Mislim da se mora napomenuti da Vam je muz i da zelite da i on bude na uzv-u pa ce ga sestra/gin. pozvati!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jesu li u Vinogradskoj nakloni tome da mm bude na uzv, on nije izrazio želju da bi išo al sigurna sam da bi bio oduševljen kad bi to vidio, ne može on shvatiti dok sam ne vidi, iako znam da bi se docu dizala kosa na glavi od silnih pitanja

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MM je sa mnom od prvog UZV. Planira poslovna putovanja na način da slučajno ne bi bio odsutan kad je mjesečni pregled, da nešto ne propusti. To mi je tako slatko
    Od prvog dana fura film - Mi smo trudni i jako lijepo mu to stoji...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

baš sam jučer pitala mm da li bi on želio ići na uzv ( kad već sam nije izrazio želju ) i reko da ga to ne zanima jer ionako niš ne vidi - ne kužim :?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj ide samnim od početka, jedino na prvome sa 5 tjedana je doktorica rekla da on može uć ali nema se šta vidjeti...bila je samo GV. skupa samnom jedva čeka svaki idući pregled...sljedeći je s 15 tjedana i stalno pita oćemo li vidjeti spol, ja se nadam da će se beba lijepo okrenuti i da hoćemo :D

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moj je išao samnom kad smo se prebacili na abdominalni uzv.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

MM je isao od prvog puta kada smo vidli srceko (8tj) i sada ide stalno samnom. Dr. se vise ne cudi - cak ceka samnom i u onoj maloj kabinici do pregleda 8)

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

MM ide sa mnom od 1. puta. Ceka u susjednoj prostoriji dok doc ne ukljuci UZV i onda ga on sama zove.
    Sretna sam sto ide od pocetka sa mnom (1.UZV u 7. tj) i u pravilu kasnije ostajemo svi troje na razgovoru o tijrku trudnoce i sl.

On voli biti upucen u sve i ne mogu vam opisati kako je bilo kada smo prvi put vidjeli bebu (tada veliku tek 5,5 cm) kako se mice i kako joj se vec vide obrisi malog tijela. Bili smo oboje toliko pod dojmom da je to nesto nevjerojatno... pa mislim da bi tate trebalo od pocetka ukljuciti i neka vide kako njihovo dijete napreduje i raste...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

išao je kad sam radila uzv preko trbuha ...inače , mislim da bi trebalo biti dopušteno uvijek jer je to i njihovo dijete , nije da nama nisu dopustili ali bilo mi je drago kad je i on vidio bebu jer je slika slika a ono treba doživjeti.... :D

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moj je išao samnom na svaki pregled,bio ultrazvuk ili nesva sreća mogao je i veselili smo se skupa,plakali od sreće kad smo saznali da je sve uredu,pa opet kad su nam rekli da je curica....podržavao me na vaganju kad bi se ja zbedirala ))

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja bi voljela da bude samnom na idućem - to bi bio 22 tjedan. kako mi je prva trudnoća završila spontanim zbog zastoja u razvoju htjela sam se prvo uvjeriti da je sada sve ok. Ako nije, a vidim da je strašno prestrašen i brine se za svaku sitnicu oko mene, da mu ja to kažem na način koji će prihvatiti.

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Bio na pregledu u 7. tj. -bila je frka jer gestacijska dob nije odgovarala slici pa smo malo strepili sto cemo vidjeti (ili sto necemo, bolje reci). Htjela sam ici sama jer bih lakse podnijela lose vijesti, ali on je toliko inzistirao da je to bilo strasno. Na kraju je sve bilo super, prije mene je skuzio otkucaje srca i bas je bio nekako ponosan. Sad me stalno ispituje kad opet idemo...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Od prvog dana trudnoće moj suprug je samnom kod gina. Ići će i ubuduće. Oboje smatramo da od početka trudnoće pa nadalje ima pravo biti informiran o svom djetetu i vidjeti njegov razvoj na uzv.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

MM svaki puta ide sa mnom na pregled, a i putujemo svaki puta jer trudnoću pratim u zg a nisam od tamo! samo prvi puta kad je bilo 7 tjedana nije ušao unutra! idući puta kad je bilo 12 tjedana dr je sam izašao van i pitao ga: "tatice želite li vidjeti svoje dijete"! sve nam objašnjavao, makar nam je to 2. trudnoća, kao da sve prvi puta vidimo!
    samo me prvi puta pregledao vaginalnim UZV!
    vidjeti lice MM kada vidi našeg skakavca na ekranu je nešto predivno!

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

MM je isao od provga dana - sa 7 tj., sa 12 tj. i sada sa 19 tj. uopce se nije dao smesti niti je pitao dr. da li smije uci, samo je usao.

Cak i kada sam bila u bolnici (na patologiji) usao je na odjel i tek su mi poslije sestre rekle da kakti "ne pustaju muzeve". Moj je usao 8) i niti je ista pitao niti mu je itko ista rekao

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

MM je skoro svaki put isao samnom. Jednom ili dva puta je bio na putu i bas je patio sto nije isao da gleda bebu.
    Moja Dr je uvek odlazila po MM-a u cekaonicu kada bi dosao red za uzv.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jučer je MM prvi put bio samnom, 22+3, samo je govorio a-ha kad mu je dok pokazivao na ekranu što je što. A okice crvene....

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

skroz sam zasuzila na ovu temu, čestitke svima

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moj dragi ide samnom od početka, doktor obavi razgovor, tlak, pregled i te stvari, a onda me pošalje na krevet di je UZV i pozove gospodina oca. I onda se njih dvojica razgovaraju, komentiraju, doc njemu objašnjava, pokazuje gdi je kaj, a ja ležim i kao, halooo, daj okrenite taj ekran prema meni, i ja bi da neš vidim
    I svaki put kasni na posel kad je pregled, al to se podrazumijeva da idemo skupa. A te fore da im je neugodno fakat nemrem skužit. Jel koja pitala muža da joj veli čega ih je točno sram? Zbiljam konkretno? Mene to fakat zanima, jel si nemrem predočit koje bi objašnjenje bilo...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je iskreno pomalo neshvatljivo da vama ne smeta da vam muž ide s vama na vaginalni uzv :shock:
    Za uzv preko trbuha, sve ok, ali vaginalni - ipak je to ginekološki pregled i bez obzira što je svrha možda vidjeti bebicu, osnovni cilj je ipak medicinski. ja ne mogu zamisliti da se moj muž samo tako ušeće u ordinaciju i prisustvuje ginekološkom pregledu. Pa ak mi je muž, nisam njegovo vlasništvo da se tako ponaša, ne kužim. To mi je malo nepoštivanje dostojanstva žene, njenog tijela... koje i na uzv nije samo bebino privremo prebivalište.
    Mislim, da on ide urologu, ne bi ni meni palo na pamet ušetati se u ordinaciju i gledati - znam da je usporedba možda ekstremna jer kužim da je cilj vidjeti bebu, ali to je ipak moje tijelo, i ako se skidam pred doktorom to ima drugu svrhu, a bome i drugi kontekst, od onog opuštenog doma).

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    meni je iskreno pomalo neshvatljivo da vama ne smeta da vam muž ide s vama na vaginalni uzv :shock:
    meni je ovo :shock: :shock: :shock:
    zašto bi mi smetlo da ide samnom - nije da to nije vidio prije, a nije ni da gleda tamo nego u ekran
    i ono što je najvažnije - to dijete je njegovo jednako kao i moje i ima svako pravo sudjelovati u svakom trenutku naše trudnoće
    to znači da ga ne bih trebala voditi sa sobom niti u rađaonu :?
    svako si određuje kako njemu paše, ali što se tiče nas, a i naši doktori se slažu s nama - mi smo ravnopravni sudionici naše trudnoće
    ne radi se tu o nikakvom "vlasništvu" :?

MM nije išao samnom samo na prvi uzv jer sam krvarila pa se u panici ni mi nismo sjetili
    na drugi (također vaginalni) uzv dr. je zvala mog muža da uđe jer je smatrala da bi trebali biti zajedo u tim trenucima (naravo, prvo je mene pitala želim li da ga pozove)
    uostalom, ništa se ne može mjeriti s osjećajem kad prvi put ugledaš kako tvojoj bebici kuca srce i ne vidim zašto bi on bio uskraćen za tako divno iskustvo

al naglašavam, svaka trudnica za sebe najbolje zna i treba se dogovoriti sa svojim partnerom

meni nije ni najmanje neugodno, nema me zašto ni biti i moj muž će na svaki uzv samnom, kao i na porod - po njegovoj želji
    nije prisutan jedino za vrijeme vaginalnog pregleda, ali ne zbog srama, nego jednostavno jer nema što ni vidjeti... (iako me ni toga nije sram, jer ako me može gledati 5 specijalizanata, ne znam zašto ne bi mogao i on...)
    sve konzultacije s dr. također obavljamo zajedno
    al to sam samo ja...

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

:shock: :?
    Sori, ne kužim. Pa nije da se partner zajedno s doktorom zagleda kroz međunožje da bi vidio bebu. Lijepo dođe i gleda u ekran. Tak svejedno jel sonda vaginalno il abdominalno. Može aswell bit i analno
    A i to o privatnosti tijela ne kužim. Po toj je logici i prisustvovanje muža na porodu isto neumjesno, jel tam ležiš raskrećenih nogu i stenješ, a doktor ti gura ruke svud I ne vidim da je itko rekao da se partner ''ušeće'' sam od sebe i mimo ženine volje, ko šerif neki. Žene koje prisutstvo muža u tim situacijama smatraju neprikladnim ga ziher ili neće povest sa sobom ili neće spomenut doktoru da ga pozove.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

svrha prisustvovanja muža na porodu je pomoć i potpora ženi za vrijeme trudova.
    Svrha ulaska za vrijeme vaginalnog pregleda mi je neshvatljiva. Cilj uzv nije samo vidjeti sliku bebe, nego se radi o medicinskom postupku tijekom kojeg se konstatiraju mjere fetusa, protoci... ne radi se o simpatičnom buljenju u ekran i razniježenosti nad bebicom.
    Za abdominalni uzv, kužim da žele vidjeti - ali sorry što imaju vidjeti na uzv sa 7 tjedana - točkicu?

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ginger,
    vidim da smo u više-manje isto vrijeme pisale više-manje iste stvari.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ali sorry što imaju vidjeti na uzv sa 7 tjedana - točkicu?
    pa NJIHOVU titravu točkicu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne njihovu, onda našu, ali koja se nalazi u ženinom tijelu, koje nije samo bebin privremeni oklop.
    Ma naravno da svak radi kako želi, iako ovdje zapravo ne postoji niti mogućnost da se muž ušeta na ginekološki niti na vaginalni uzv - osim u specijaliziranim poliklinikama često za osobe muslimanske vjeroispovijesti koje moraju ići sa suprugom na preglede jer im to pretpostavljam nalaže vjera.
    Sve u svemu nebitno - malo me je samo začudilo da je to svima tak normalno, jer meni nije.

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

svrha prisustvovanja muža na porodu je pomoć i potpora ženi za vrijeme trudova.
    Svrha ulaska za vrijeme vaginalnog pregleda mi je neshvatljiva. Cilj uzv nije samo vidjeti sliku bebe, nego se radi o medicinskom postupku tijekom kojeg se konstatiraju mjere fetusa, protoci... ne radi se o simpatičnom buljenju u ekran i razniježenosti nad bebicom.
    Za abdominalni uzv, kužim da žele vidjeti - ali sorry što imaju vidjeti na uzv sa 7 tjedana - točkicu?
    Svrha sudjelovanja muža u bilo kojem UZV trudnice... Ak ovo treba nekom objašnjavati, onda zbilja... Čak sam krenula pisati, ali sam odustala. A kaj se tiče toga da nemaju kaj vidjeti - mi smo na vaginalnim pregledima zajedno prvi put ugledali bebicu, prvi put ugledali otkucaje , na zadnjem vaginalnom smo vidjeli i prstiće na ruci za koju smo si ufantazirali da nam maše... A na idućem abdominalnom nismo vidjeli niš, preko tolikog sloja kože slabo se išta moglo razaznati, doktor nam je morao objašnjavati gdje je glava, a gdje noge... Tolko.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •