Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Plakanje u autosjedalici

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Plakanje u autosjedalici

Od Jana koji je obožavao vožnju u autosjedalici postao je mrzitelj iste..hm...Upravo smo se vratili s mora i skoro pola puta je urlao, baš urlao, nisam znala šta da napravim, i to nije prvi put. Ok, znam da mu je dosadno buljiti u sjedalo tj. u ništa kada je sad u fazi kada ga SVE zanima ali ne mogu mu pomoći..Mislim si da bi mu veća autosjedalica, ona u smjeru vožnje od 9-18 kg možda bila ok, možda je stvarno preastao ovu jer istina, glava mu izlazi van za oko 2 cm...ali s druge strane ne postavlja se još samostalno na noge (što je jedan od uvjeta ak' se ne varam) iako samostalno sjedi...Sljedeći tjedan idemo opet na more i ako budem morala proživlajavti, skupa s njim, istu kalvariju, pošizit ću! Ima li savjeta?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čekaj malo - kako je okrenuta ta sjedalica kad ne gleda u smjeru vožnje? :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    čekaj malo - kako je okrenuta ta sjedalica kad ne gleda u smjeru vožnje? :?
    Prdpostavljam da imaju "jaje". Tek namjeravaju kupiti veću.

Mislim da postoje neke koje se mogu okretati u oba smjera vožnje, a da su od 9-18 kg.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da, da imamo jaje, bebe confort...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Od vrha glave do ruba autosjedalice mora biti barem 2 cm. Ako mu glava izlazi van onda ju je već neko vrijeme prerastao.
    S obzirom da se još ne ustaje samostalno tada se ne bi smio voziti u smjeru vožnje. Možete uzeti autosjedalicu 0-18kg ali ju montirati u smjeru suprotnom smjeru vožnje.
    Pokušaj ga zabaviti slikovnicama, igračkama ili sl.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

janoccka - zašto ne u smjeru vožnje? već ima skoro 8 i pol mjeseci. ja sam kikicu tako vozila, i nisam imala problema. u čemu je "kvaka" ? :/

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorci, dijete smije ici u smjer voznje kad ima barem devet kila i moze se samostalno povuci u stajaci polozaj (uz namjestaj i sl.).

ovo prvo zato sto su sve sjedalice za smjer voznje dizajnirane za djecu od devet kg na vise.

ovo drugo zato sto je to znak da su djetetovi misici i ligamenti vrata i ramena relativno dovoljno razvijeni da bi imali dobru sansu za podnijeti silu sudara koja povuce glavu prema naprijed i na taj nacin sprijece ozbiljne ozljede kraljeznice i mozdanog sustava.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    sorci, dijete smije ici u smjer voznje kad ima barem devet kila i moze se samostalno povuci u stajaci polozaj (uz namjestaj i sl.).
    aaaa, hvala!

sad se bar retrogradno veselim što nisam fulala u tom dijelu :D

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Pokušaj ga zabaviti slikovnicama, igračkama ili sl.
    I tu ću se grohotom nasmijat, Janoccka-nema šanse, sve sam pokušala..čim auto stane i izvadim ga kao da se ništa nije dogodilo...ne znam zašto je tako jako zamrzio vožnju...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

shiny, niste jedini. al proci ce. ne sutra ili preksutra al proci ce. do tad izdrzite (i nek vas to drzi - da ce proci 8) ).

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Shiny,
    mi smo duuuugo imali problema jer se E. nije voljela voziti. Kaj smo radili? Stali koliko puta je trebalo. Duze voznje je najbolje tempirati tako da je djetetu vrijeme za spavanje.

Kaj se sjedalice tice - mi smo jos uvijek u "jajetu"! Prvo so imali Graco sa bazom. Kad je postala "knap" kupili smo Roemerovu baby safe sa bazom. Ona je (bez obzira kaj su u istoj kategoriji) puno veca. Ovih se dana tek selimo u novu.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Shiny, evo i moj danas plakao kao da je kraj svijeta. Vozili smo se na kratkoj relaciji (15 min.) i pred sami kraj vožnje sam ga uzela u ruke i odmah se oraspoložio. Na povratku doma ista stvar i to odmah čim je sjeo u sjedalicu Nisam ga dizala nikako, ali mi ga je bilo grozno slušat, tu i tamo bi se umirio kad bi mu sekica pjevala, a onda sve ispočetka.
    Mi se isto vozimo u "jaju" i definitivno je vrijeme za veću sjedalicu, pa se nadam da će to riješiti probleme. Vozila bih ga u smjeru vožnje jer ima 10,5 kg i već 2 mjeseca se diže samostalno, pa valjda smijem iako mi se još čini mali.
    Btw. rođeni su na isti dan - pa valjda je to neka faza

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi smo se preselili u 9-18 u smjeru vožnje i moram vas razočarati, ne pomaže. ne voli se voziti i gotovo!

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi smo kupili novu autosjedalicu, bebe confort 9-18 i savršena je! I znam sve uvjete za prelazak u novu ali vozimo se već dva dana i ko bubica je, jednostavno uživa, niti jednom nije ni 'kme' rekao, samo priča, gleda kroz prozor ili MM-a ili mene kako vozimo, ma milina...koja promijena, stvarno nisam mogla vjerovati...Očito mu stvarno ono jaje više nije odgovaralo!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nama je prelazak u veću sjedalicu pomogao... ona je naviknuta voziti se i uživala je sve dok nije skužila dizanje na noge... e onda je nastao kaos, ali nikako da dođe do 9kg točno sam znala da joj smeta taj poluležeći položaj jer ju jedva dobijem da leži dok joj promijenim pelenu... i jela bi na stoječki najrađe...
    sad je opet sve po starom, mir božji... sjedi i gleda kroz prozor sva važna...
    kad joj dosadi samo upalim brisače i ko hipnotizirana je

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Shiny, dala si mi nadu , jer ovo je postalo stvarno zastrašujuće, a planirali smo otići do Pelješca (1h vožnje).

Larita, i moj N. je u fazi kad ne voli da ga se "obori" u ležeći položaj.
    Inače obožava gledati aute kako prolaze i viče brrrm- brrrm, tako da mislim da će biti mirniji kad bude gledao kroz prozor.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •