Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Trebam savjet

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Trebam savjet

Jedna moja prijateljica je do sada 2 puta izgubila bebu. Išla je preglede i rekli su da je fizički sve u redu. Sada joj menga kasni 8 dana. Ciklusi su joj dosta redoviti. Nju zanima je li rano da sada napravi kućni test na trudnoću i kad bi ga trebala napraviti ako ne sad?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nije rano, test se može raditi i 2-3 dana prije očekivane menstruacije.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ma može ona napraviti test, ali osobno sam sve više protiv tih ranih testova. Imam iza sebe ta svoja tri gubitka trudnoće u ranoj fazi i nekako mi se čini da bih si puno živaca uštedjela da nisam ni znala da sam trudna, posebno posljednji puta kada sam u petom tjednu prokrvarila i sve je prirodnim putem otišlo... Pozdravi prijateljicu i reci joj da ne očajava. Čim je već dva puta bila trudna, bit će i treći. A prije ili poslije bit će uspješno, ovdje ima puno žena koje svojim primjerom to mogu dokazati.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Re: Trebam savjet

Citiraj Bembolina prvotno napisa
    Jedna moja prijateljica je do sada 2 puta izgubila bebu. Išla je preglede i rekli su da je fizički sve u redu. Sada joj menga kasni 8 dana. Ciklusi su joj dosta redoviti. Nju zanima je li rano da sada napravi kućni test na trudnoću i kad bi ga trebala napraviti ako ne sad?
    evo da se i ja priključim.budući da i mi radimo na tome da povećamo našu obitelj, molila bih nekoga ko mi može reći koji su prvi simptomi
    rane trudnoće i da li oni uopće postoje???Budući da sam iz foruma vidjela da ti testovi baš i nisu pouzdani možda postoji nešto drugo po čemu možemo otkriti trudnoću.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

kod mene su bili svi simptomi kao kad trebas dobit mengu umirala sam od bolova i samo sam vikala ajd vise procuri,cice su mi bile isto bolne
    na kraju nisam procurila i eto za koji dan bih trebala rodit :D

a sto se tice testa ,njega sam napravila isto nakon nekih tjedan dana kasnjenja ,nakon sto sam skuzila da je nema i nema

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moja prijateljica tvrdi da ima razne simptome: bljedilo, umor, nesvjestice, bolne cice, ma sve ko da će dobiti mengu.
    Do sad je napravila 2 testa: 1 kojemu je prošao rok (to joj je bilo "jako pametno" i drugi juče (15 dana kašnjena od datuma kad je trebala dobiti) i opet negativan.
    Strašno je preplašena i razočarana. Kako radi u trgovini i podiže teške stvari strah je da ne izgubi i ovu bebu. (1 je izgubila u automobilskoj nesreći, a 2. jer nije znala da je trudna, pa je teško radila u hotelu).
    Stvarno ne znam kako bi joj pomogla. Ja sam sad po drugi put trudna i kad sam u njenom društvu pokušavam ne pričat o tome jer vidim da joj je jako teško.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pa stvarno ne znam neka kupi novi test i neka ga napravi ,znam da je tesko ne razmisljati o tome ali pokusaj joj objasnit da se ne muci tako svi ti simptomi mogu biti autosugestija, nek se smiri neka kupi novi test i neka ga napravi
    stvarnoi ne znam sta bih ti drugo rekla, drzim fige da novi test pokaze +

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Rency prvotno napisa
    kod mene su bili svi simptomi kao kad trebas dobit mengu umirala sam od bolova i samo sam vikala ajd vise procuri,cice su mi bile isto bolne
    na kraju nisam procurila i eto za koji dan bih trebala rodit :D

a sto se tice testa ,njega sam napravila isto nakon nekih tjedan dana kasnjenja ,nakon sto sam skuzila da je nema i nema
    da, i ja imam sve te simptome,ali mislim da mi je još prerano raditi test.
    moji ciklusi su inače od 40-43 dana,pa onda točno ni neznam kada su mi plodni dani.da li netko ima tako duge cikluse i kako se onda snaći kada su
    plodni dani???

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

moji su od 21-45 dana i nikad se ne zna.Ja uzmem okvir od 33 dana i ako do tad ne dođe krenem razmišljat zašto , sačekam još 10 dana pa na pregled(kod mene su česte ciste) pa terapija pp. Kad sam ostala trudna nikakvih simptoma nisam imala uopće , a za test sam čekala 5 dana da prođe od ta 33 što inače sačekam jer sam radila bebu pa sam nekako očekivala. Inače bez obzira na te velike cikluse moja menga 8 od 12 mjeseci dođe između 28 i 35 dana.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj michaela prvotno napisa
    moji ciklusi su inače od 40-43 dana,pa onda točno ni neznam kada su mi plodni dani.da li netko ima tako duge cikluse i kako se onda snaći kada su
    plodni dani???
    Plodni dani su ti uvijek cca 15 dana prije očekivane menstruacije. Dakle, ako ti ciklusi traju 40-43 dana, plodni dani bi bili 25.-28. dana ciklusa.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno znatiželjna

Citiraj Arijana prvotno napisa
    plodni dani???
    Plodni dani su ti uvijek cca 15 dana prije očekivane menstruacije. Dakle, ako ti ciklusi traju 40-43 dana, plodni dani bi bili 25.-28. dana ciklusa.
    ajde sad sam opet nešto naučila.Naime,ja sam već sve zaboravila.Imam već kćer koja ima 9 godina i čini mi se da je od te trudnoće prošla cijela vječnost.Sad bi htjela ponovo bebu i nekako sam puna pitanja kao da to već nisam prošla.Nekako imam osjećaj da sam sad sva u tome i sve me živo zanima.Nadam se da mi M nebude ni došla i da ću se uskoro podsjetiti
    na sve ono što sam već prošla ali sada sa puno više pažnje.
    Čekat ću još kojih 10 dana i onda ću napraviti test.
    Hvala na korisnim informacijama i sve se više prepoznajem u svim tim
    savjetima . :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Re: znatiželjna

plodni dani???
    ajde sad sam opet nešto naučila.Naime,ja sam već sve zaboravila.Imam već kćer koja ima 9 godina i čini mi se da je od te trudnoće prošla cijela vječnost.Sad bi htjela ponovo bebu i nekako sam puna pitanja kao da to već nisam prošla.Nekako imam osjećaj da sam sad sva u tome i sve me živo zanima.Nadam se da mi M nebude ni došla i da ću se uskoro podsjetiti
    na sve ono što sam već prošla ali sada sa puno više pažnje.
    Čekat ću još kojih 10 dana i onda ću napraviti test.
    Hvala na korisnim informacijama i sve se više prepoznajem u svim tim
    savjetima . :D
    bok svima,

kao što vidite ja sam nova na ovom forumu.jako mi sviđa ovakva komunikacija a već sam nešto i saznala od vas drage moje koje rado pomažete.dosta teško se snalazim u vašim pričama ali se nadam da ću uskoro uloviti korak i biti u tijeku svim važnih događanja.poprilično sam sigurno da je moj GO urodio plodom,barem iz onoga kako sam pročitala iz vaših iskustava.naime,odlučili smo se na drugu bebu i sada smo to pokušali dok smo bili na moru.Zanima se onaj dio koji govori o tome da se treba negdje prijaviti za termine.pretpostavljam da se tamo upisuju termini poroda i silno želim uskoro upisati i svoj termin,a prije toga bi rado malo pogledala koja je od vas u kojoj fazi tako da znam zajedno s vama proživljavati te trenutke pa me samo malo uputite kako doći do toga.
    vidim da baratate s puno skraćenica i neke sam dešifrirala,a ostatk ću s vremenom.
    Voljela bi da se javi neka od Vas koja je u početnoj fazi trudnoće tj. na samom početku,znači ako ne dobije vješticu onda svi znamo što je u pitanju.Na taj način bi mi olakšalo moje iščekivanje.Inače nemamam nekih bolova prije M,ali ovaj puta me cice rasturaju,doslovno me peku bradavice,a i povremeno sam osjećala grčeve kao da ću dobiti,ali hvala Bogu još nisam.Naime ja pušim i za sada nemam odbojnost prema cigareti,nemam jutarnje mučnine,ne smetaju me mirisi pa me zanima kada se pojavljuju ti simptomi???koliko je pušenje štetno u toj najranijoj fazi i da li može biti presudno???kako se ostaviti te grozne navike??? :?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Imaš tu par topica ;
    - odbrojavanje - tu su cure koje pokušavaju zatrudnit i iščekuju + na testu
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...214&highlight=

- proljetne trudnice - ako si trudna vjerovatno ti je termin u proljeće, pa tu možeš čakulat s proljetnim trudnicama
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=27109

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bembolina,
    Neka izvadi betu. To joj je najpouzdanije. Ako je pozitivna super, a ako nije barem se više neće mučiti u neizvjesnosti.
    tebi i njoj.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Je li se beta može vaditi kod svih ginekologa ili u bolnici? Kako se to radi?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Re: Trebam savjet

evo da se i ja priključim.budući da i mi radimo na tome da povećamo našu obitelj, molila bih nekoga ko mi može reći koji su prvi simptomi
    rane trudnoće i da li oni uopće postoje???Budući da sam iz foruma vidjela da ti testovi baš i nisu pouzdani možda postoji nešto drugo po čemu možemo otkriti trudnoću.
    Ja sam imala netipicne simptome za koje sam kasnije saznala da su takodjer simptomi trudnoce. Na samom pocetku (prvih 15-tak dana) kad jos nisam znala da sam trudna imala sam osjecaj da voda ima okus po metalu. Onda mi je nos poceo curiti i cinilo mi se kao da sam prehladjena. Spavalo mi se kao da me ujela CC muha. Mucnine nisam imala do 18.-tog tjedna trudnoce, a onda kad su se pojavile drzale su me skoro do poroda.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Bembolina prvotno napisa
    Je li se beta može vaditi kod svih ginekologa ili u bolnici? Kako se to radi?
    Beta se najčešće vadi tamo gdje imaju laboratorij. Razinu betaHCG hormona utvrđuju iz krvi - ne uzmu ti puno i jako brzo je gotovo.
    Osobno sam betu svaki puta vadila u privatnom labosu kod Kvatrića.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi nismo u Zagrebu.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nije rano, test se može raditi i 2-3 dana prije očekivane menstruacije.
    Ja sam napravila test na trudnoću samo jedan dan prije očekivane menge i bio je negativan. No kako je i dalje kasnila, kroz kojih 15 dana sam probala ponovo i bio je pozitivan. Oba 2 puta sam koristila Clear blue. Sada mi je evo pišuljka koju nosim u 38 tjednu. :D

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evita, možda ti je kasnila ovulacija.
    Ja sam prvi test radila točno na dan kad mi je trebala doć i bio je negativan, drugi sam radila 2 dana iza i bio je pozitivan. Na prvom uzv-u mi je ginekolog rekao da sam začela 3-4 dana kasnije jer mi je ovulacija bila kasnije, što znači da taj mjesec nisam zatrudnila i menstruaciju bi dobila 3-4 dana kasnije.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evita, možda ti je kasnila ovulacija.
    Ja sam prvi test radila točno na dan kad mi je trebala doć i bio je negativan, drugi sam radila 2 dana iza i bio je pozitivan. Na prvom uzv-u mi je ginekolog rekao da sam začela 3-4 dana kasnije jer mi je ovulacija bila kasnije, što znači da taj mjesec nisam zatrudnila i menstruaciju bi dobila 3-4 dana kasnije.
    Moguće, jer smo za vrijeme plodnih dana "pazili". Nije čudo da su mi se pomaknuli plodni dani. U pravu si.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •