-
Moje iskustvo je malo drugačije, ali ima sličnosti.
Ema je imala sljepljeni donji dio malih usana kad se rodila. To je bilo tako lijepo i precizno slijepljeno da se nije moglo skužiti. Nije bilo nikakve naznake na koži.
Budući da je onda otvor rodnice bio malo manji, vaginalni sekret se zapravo duže zadržavao nego je trebao budući da dijete ipak puno leži.
Primijetila sam 2 puta izljev sluzavog iscjedka sumnjive boje na peleni, a onda smo umrli od straha. Male usne su se spontano počele odljepljivati i to s donje strane tako da se pojavila mala rupica. Kakva sad odjednom rupica????????
Doktorica je već počela trabunjati o fistuli, operaciji i poslala nas u Klaićevu.
Tamo nas je primio kirurg i nimalo nježno pregledao Emu tako da joj je baš jako i grubo razmaknuo male usne. Veli on da ne vidi nikakvu rupicu, a meni je istog trena sve postalo jasno. Kad je on to jako raširio sve je do kraja razlijepio. Izašlo je još iscjedka. Ja sam odmah odahnula i rekla čovjeku da je upravo riješio naš problem. I pao mi je kamen sa srca.
Za svaki slučaj smo napravili urinokulturu. Poslije je malo ta sluznica bila crvenija, ali više nikad nije bilo problema.
Zanimljivo, sad kad se rodila Ana pedijatrica u rodilištu mi je rekla da dijete ima malu ragadicu kod guze, da samo malo pripazim na to.
Kad sam pogledala onda sam skužila da je i ona valjda imala tako slijepljeno, ali njoj se to odlijepilo pri porodu. Imala je kao malu pukotinu od pipice prema guzi, to je prošlo za par dana.
Nadam se da sve bude lako odlijepilo, mazuckaj s tom kremicom i lagano rastvaraj malu pipicu.