Citiraj samaritanka prvotno napisa
Bila bi ti zahvalna kad bi napisala endokrinološko objašnjenje ginekologa i dr. stanojevića vezi tvoje djevojčice i eventualno da li je to njihova interpretacija ili postoji koji znanstveni dokaz. Tu napominjem da smo več imali na forumu "interpretacije" ginekologa koje su proizvod njihovih iskustava (koja sigurno nisu mala), ali nisu dokazana ili raširena, međutim ginekološki savjet se temeljio na vlastitoj interpretaciji.
Zaustaviti ću se ovdje sa iznosenjem svojih iskustava. Mislim da sam sve dosta jasno opisala. Preporucena nam je obrada kod ginekolga i endokrinologa, sto smo i obavili. Stvarno mi se neda raspravljati o interpretacijama ovog ili onog ginekologa...endokrinologa...Iznijela sam nase iskustvo. Najvise zato jer kada sam ja prvi put pretrazivala internet, nasla sam jako malo o tome. Kome je pomoglo, pomoglo je...Hvala Bogu, ima raznih terapija: nista ne raditi, fizicki razdovojiti, mazati kremom...Ici kod ovog ili onog doktora, ici kod giekologa, kod endokrinologa...Pa svako odabere kako misli da je najbolje za njegovo dijete.

Citiraj samaritanka prvotno napisa
Cure polako sa nasilnim razdvajanjima usana!!!

Ako vam curice piške bez problema onda nema problema...

Endokrinološki ne znam što bi to moglo uzrokovati, zbilja ne znam jer sve bi se vidjelo puno prije od starosti od godinu dana da je urođeno, a posljedično? Estrogeni sigurno ne bi uzrokovali nikakva sljepljivanja. To što se navodi kao povečanja ovdije utjecajem hormona nije sigurno isto što i sljepljivanje...

Mislim da je tu uzrokom nešto sasvim drugo...
Je se nikad ne bi usudila biti ovako izricita kada je u pitanju neki zdravstveni problem. Nikad se ne bi usudila ovako olako postavljati dijagnozu. Ja sam uvijek iznosila svoja iskustva, mozda koje laicko misljenje.

Terapiju i lijecenje svog djeteta prepustiti ću doktorima i onima koji su specijalizirali tu tematiku. No, u svakom slucaju, nadam se da je taj problem iza nas.