Citiraj Kalypso prvotno napisa
Podizem malo ovaj topic jer me nesto zanima.

1. Paula je prve gljivice na pisi dobila s nepunih mjesec dana :shock:
Zasto, od kud? Uglavnom, doktorica je prepisala Rojazol - ali ne onaj oralni nego neki drugi. I povuklo se.

2. Nedavno smo opet muku mucili s gljivicama - duuugo (jer ja ofca nisam kuzila da su gljivice nego sam mislila da pelenski osip ili od ovih vrucina). Pretpostavljam da su se ove javile zbog antibiotika koji je pila.

NO - pitanje za vas: zasto dolaze te gljivice kod tako male djecice? Koliko se cesto pojavljuju kod vasih klinaca&klinceza? Postoji li preventiva? Kako znati da nisu "usle" unutra u pisu? Koja je krema "bolja" ili mozda "manje agresivna": Plimicol ili Rojazol?
kod beba gljivice se mogu pojavljiti par tjedana nakon porodaja i bez obzira sto mama ili beba nisu bile tretirane antibioticima, dok bebin organizam ne stvori imunitet na tu gljivicu.
obicno prolaze bez tretmana, a ako traju i nakon navrsenih mjesec dana, treba se javiti lijecniku.
sto se tice kreme, koja je bolja, moj savjet je da nijedan lijek za bebu (ili tebe, dok dojis) ne uzimas samoinicijativno, vec uz preporuku lijecnika ili ljekarnika.