Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Ponovo natečene noge

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Ponovo natečene noge

Pitanjce- rodila prije tjedan dana, odmah nakon poroda i slijedeća 3 dana noge su mi splasnule i sve je bilo ok, međutim u zadnja 3 dana ponovo mi natiču noge i to svojski,ali ovaj puta samo oko gležnjeva... Ne znam je li zbog ovih vrućina, ali prije s time problema ne imah. Tlak je ok. Je li netko imao slično iskustvo?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Od vručina, nažalost niti u kolovozu nećemo odahnuti.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mada nikad prije nije od vručina, možda je trudnoća učinila svoje. Skužih i da su mi oko gležnjeva kapilare popucale i da me steže...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

petarpan,
    imamo apsolutno iste tegobe uključujući i popucale kapilare.
    danas ja to pokažem pedijatrici, misleći da nema možda neke veze s hormonima ili dojenjem, a oa mene pošalje na ultrazvuk nogu da se otkloni sumnja na trombozu.
    daljnji tijek događaja ne znam kako da opišem osim - tragikomičan.
    a sve s bebom koja doji na zahtjev tj. danas od 2 ujutro doslovce non-stop. muž trči po uputnicu, mi čekamo u autu, onda svi skupa u vinogradsku jer nam se na telefon odjela angiologije nitko ne javlja. već smo u krugu bolnice kad se javi sestra i drsko me odbije - ako je sumnja na trmobozu, to je hitni slučaj, ja moram ležati u bolnici, nemre ona to tak telefonom, nek idem na hitnu internu, oni me ne mogu primiti.
    -ali ja imam bebu od 13 dana sa sobom
    - čujte, kaj ja mogu
    rasplakala sam se kao dijete. krenem pedijatru prekontrolirati pupak i nađem se kako čekam na hitnoj interni punoj tko zna kakvih boleština s bebom starom 13dana. srećom, tamo su ljudi normalni, odmah su me uveli u zasebnu sobu, pregledala su me 3 liječnika, a čak se s odjela spustio i angiolog, onaj isti famozni za kojeg je medicinska sestra drsko tvrdila da nema vremena za slučajeve poput moga.
    umirili su me, rekli neka nosim elastični zavoj do koljena i priča je završila.
    nažalost, puna suza zbog žene koja je zaboravila biti čovjek.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

AnaDelVito, uh sva sam se naježila od grozote te nežene

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Isto to pitanje ja sam postavila fizijatrici na SD (dakle odmah po porodu) jer sam imala strašnih problema s oticanjem cijelog tijela, a kako sam dojila sjedećki (carski) noge su mi bile tako natečene da nisam mogla na njih ni stati nakon par sati. No, "fizi" mi je objasnila da to tako ide; prvo malo splasne, pa opet malo nateke pa splasne a onda kroz cca 2 tjedna još jednom natekne (može se čak činit jače nego prije) ali to je kao neka reakcija (za kraj).. Meni se to sve tak izdogađalo, a onda sam svaki dan na vagi gledala kako se "cijedim" za nekoliko kg dnevno (sveukupno 25 kg u 3 tjedna) :shock:

Sad nakon skoro 6 mjeseci, nema oteklina (osim one iznad carskog, ali se i ta smanjila), jedino kaj me malo bole zglobovi na nogama.

BTW pazi kaj jedeš da ti se nebi voda još zadržavala u organizmu!

I da, naravno, čestitke na bebici! :D

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj kikic prvotno napisa
    AnaDelVito, uh sva sam se naježila od grozote te nežene
    Grozno nešto :/

Sjetila sam se jedne takve koja me skoro sprašila doma kad sam došla rodit!! Rasplakala je i mene i još dvije trudnice..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •