-
SEROLOŠKE PRETRAGE
RADILI SMO SEROLOŠKE PRETRAGE I U NALAZU STOJI DA JE CMV lgG POZITIVAN 2,0 IMA LI TKO ISKUSTVA S TIM DALI JE TO ZNAK DA JE MONONUKLEOZA?
-
Da je mononukleoza, bio bi EBV pozitivan. IgG je znak prije preboljene infekcije, IgM je svježa infekcija. CMV nije posebno opasan osim u trudnoći i kod bolesnika s narušenim imunitetom (na pr od lijekova za transplantaciju ili citostatika).
-
puno hvala malo si me utješila sutra idemo kod doktora inače radi se o nalazu našeg malenog koji ima 11 mjeseci do sada mu je jedna jetrena proba bila pojačana AST granica je 75 njemu varira između 90 i 105 vadili su mu krv četri puta i onda su se odlučili da je pošalju na serološku pretragu i kao što sam već napisala u nalazu stoji CMVlgG POZITIVAN mi smo pregledali dosta o tome na internetu ali smo na kraju skroz zbunjeni sad molim Boga da bude ovako kao što si mi ti napisala samo da nije mononukleoza...
-
koliko znam, uzrocnik mononukleoze je , pored EBV, redje i CMV. ipak, IgG antitela govore u prilog staroj infekciji. i kod mene su bila povisena (zajedno sa enzimima jetre ALT i AST). objasnjenje infektologa je da je infekcija sa CMV bila i prosla (verovatno nedavno , jer su igG bila prilicno povisena), a da je za sobom ostavila blago ostecenje jetre i uvecanu slezinu. ja se sa tim borim vec, evo, tri meseca i rezultati su mi sada vec sasvim blizu normale. nemoj brinuti, cak i da je tvoj malecki imao mononuleozu, vrlo su retki slucajevi sa komplikacijama. bolest spontano prolazi za 6-8 nedelja uz mirovanje, dosta vitamina, tecnosti i laganu ishranu. kakva mu je krvna slika? kod mononukleoze je najcesce povisen broj limfocita i oni su mikroskopski izmenjeni.
-
DANAS SMO BILI KOD DOKTOICE REKLA JE DA JOŠ NIŠTA NEMOŽE TOČNO REĆI JER PO NALAZIMA SEROLOŠKE PRETRAGE JE POTVRĐENO DA SU SE SE RAZVILA ANTI TJELA (CMV igG) TAKO DA SADA MORAMO PONOVO U SRIJEDU VADITI KRV JER DOKTORICA SADA SUMLJA NA TRODNEVNU GROZNICU IZGLEDA DA JE MONONUKLEOZA ISKLJUČENA ...
-
molim te, javi se u sredu da cujemo sta je sa malenim!
-
draga Vishnja obavezno vam javim rezultate čim saznamo ali problem je što smo mi u Dubrovniku a krv na analizu ide u Zagreb pa ćemo rezultate znati tek za 15 dana ali svejedno vam javim ...
-
uh, bas bezveze to se toliko ceka.
nadam se da ce malecki biti dobro i pre nego sto stignu rezultati.
-
evop napokon su danas stigli nalazi HHV 6 lgG JE POZITIVAN to bi trebalo značiti da je trodnevna groznica , sutra idemo kod doktora pa ćemo sve doznati uglavnom sad mi je lakše kad znam da nije mononukleoza...
-
super! je limalac sada dobro?
-
maleni je odlično hvala na pitanju prije tri dana je i prohodao :D
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma