Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: afte?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno afte?

drage moje, primjetila sam na usnicama moje godinu dana stare curice male bijele plikiće koji su tokom dana popucali i sad su joj usne jarko crvene i vidim da ju peku ako jede nešto kiselo...
    znate li šta o tome??
    poludt ću, skroz neki problemi

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Odvedi je što prije kod zubara. On će to premazati jednom specijalnom tekućinom koja će djelovati i analgetski pa joj nakon tog premazivanja možeš odmah dati jesti dok je još ne peče jako. Te afte nisu toliko opasne koliko nezgodne i ružne. Djeca neće jesti, nervozna su i razdražljiva, slabije spavaju...

Moji su u jednom periodu imali oboje puna usta u isto vrijeme. Vodila sam ih svaki dan na premazivanje i taj mi je period bio komatozan. Imali su 2 i 4 godine.

Nemoj pokusirati s nekom preparatima za usnu šupljinu jer dosta njih sadrži propolis koji može izazvati vrlo opasne alergije. Naš zubar uvijek kaže da je najbolje da dijete dovedemo odmah k njemu. Inače, taj preparat koji koriste stomatolozi je jako skup i ne znam da li ga mi uopće možemo kupiti sami.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

podižem.
    sinoć su se jakovu, potencirane nekom predanginom, pojavile aftice u usnoj šupljini, najviše iza zubića i sa unutarnje strane usnica.
    jutros je još gore, samo što nema temperature, ali usta su puna tih čudesa.
    sad, ja njega dojim pa mi nije preveliki bad što ništa ne može staviti u usta, ali njega to užaaaasno boli i djelom su neke popucale i prokrvavljene su.
    što mu mogu dati da ga manje boli i kada mogu očekivati da se povuku?
    uz to mora piti i amoxil sirup zbog te angine.
    pomoz'te žene, sva sam nesretna

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam SEBI za aftei kad su mi izbijali zubi umnjaci stavljala propolis kapi direkt na njih - i prvo jako zapeku ali stvarno brzo pomaze... rekla i prijateljima i svi imali jako pozitivno iskustvo..

no, ne znam koliko je dobro za djecu jer u propolisu ima alkohola...
    mozda ima neki i bez...

jos pusica ozdravilica jakovu!

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam svojedobno za toncekau apoteci kupovala neku ljubicastu tekucinu kojom su se premazivale afte. Ne sjecam se kako se zove. Pomoglo mu je.
    Pitaj u apoteci za pocetak!

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gentiana violet. Ne znam je li pogodna za djecu, odraslima pomaže. Pitaj u apoteci.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Josie, imaš homeopatske globulice Mercurius koje su super za afte/anginu- provjereno na vršnjaku. Pusa Jakovu , znam kak' su afte gadne

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

daisy gdje mogu nabaviti te globulice?
    ima u biljnim apotekama ili gdje da potražim?
    koliko su vam dugo trajale te aftice?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I ja sam Roku mazala tom ljubičastom tekućinom. Trajale su mu nekih 4-6 dana, s tim da sam mu ja dala i da ispire usta mlakim čajem od kamilice to mu je ublažavalo bol.
    Kak je bio mali skupa smo pili čaj i ja sam isto bučkala u ustima i pokazivala mu kak da radi.
    Inače je afte dobro ispirat žalfijom, ali mi je rekla pedijatrica da se klincima ne smije davat da ju piju (ne znam točno zašto), a oni ne znaju još ispljunut da bi samo ispirali žalfijom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama su bile rezultat virusa herpesa koji ih je izazvao. Trajalo je preko tjedan dana i jadničak ništa nije jeo tjedan dana-samo je pio moje mliko.
    Pedijatrica mi je rekla da ima raznih tinktura i sl. u ljekarni za kupit, al da bolest traje 7-10 dana i da afte brže proći neće.
    Pogledaj šta je s nama bilo i na http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...753&highlight=
    E sad, jedino ne znam jel se sve afte isto ponašaju.
    Nadam se da će kod vas bit kraće i manje bolno

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Josie, poslala sam ti pp.

Bmama

Početno

daisy i mene isto muće afte, i mene i bebu ima 8 mjeseci i ne znam što da joj dam, pa me zanima gdje mogu nabaviti te globulice? ima u biljnim apotekama ili gdje da potražim?
    koliko su vam dugo trajale te aftice?

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cure još jedna mogućnost vam je octenisept sprey koji se stavi na vaticu ili štapić za uši pa se natapka na afticu. nema alkohola, ali je malo gorkast. ja sam dariu probleme s aftama riješavala s tim.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Bmama, sorry, tek sad vidim pitanje U Zg ih ima u ljekarnama, ili ih kupiš od dobavljača (bionika), a za Osijek, na žalost, ne znam :/ Probaj pitati u ljekarni (ili u biljnoj, možda?). Nama je Mercurius stvarno pomogao (ja sam ga neki dan i osobno isprobala i riješio mi je problem).

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

evo da i ja stavim svoje iskustvo.
    od svega smo na kraju i mi kupili octenisept sprey, koji zapravo samo dezinficira usnu šupljinu, a i dobar je za ostale površinske rane bilo gdje na tijelu.
    sad, da li nam je spray pomogao ne znam reći jer smo krenuli s ikakvom terapijom dosta kasno, i aftice su već ble u prilično zreloj fazi.
    ne treba ga se stavljati na vaticu, nego samo jednom spreynuti u usnu šupljinu.
    hvala daisy od srca na svim savjetima, bez obzira što ih nismo iskoristili

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Josie, bitno da je Jakov ozdravio

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

joj ja sam to imala i to je katastrofa kak to boli pogotovo kada nešto jedeeš

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

help
    sinoc joj je curila krv iz usta, jadnica je cijelo vece jaukala da ju boli...ima ogromnu aftu preko cijelog lijevog obraza.
    najgore je sto joj nemrem objasniti da ne zvace obraz...ne znam sta da radim.

ono sto me muci, je baby propolis- u apoteci mi govore da je on ok za malo dijete jer nema alkohola. znam da je propilis meni odlicno pomagao...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam Sonji s 2 godine davala propolis.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zapravo, kad je imala 2 godine sam joj mazala usnu šupljinu baby propolisom, nedgje s 3 sam joj davala baš da pije.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj daisy2005 prvotno napisa
    Josie, imaš homeopatske globulice Mercurius koje su super za afte/anginu- provjereno na vršnjaku. Pusa Jakovu , znam kak' su afte gadne
    leonisa, ovo ti je super, ja sam tokom drugog okršaja s aftama otišla homepopatici i otišle su preko noći.
    šaljem ti broj.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Podižem,nažalost, ovaj topic.
    Izgleda da ih je i moja Petra dobila.
    Cijeli dan se žali da ju boli usnica i niš nije htjela jesti.
    Maloprije mi je dala da pogledam. Po jeziku ima prištiće.
    Krenula je, sirpče gladno, jesti, ali kod prvog zalogaja je zaplakala.
    Doktorica nam radi popodne i ići ćemo, ali svejedno molim Josie da mi da broj homeopatice.
    Nismo nikad probali homeopatiju, ali vidim da mnogima pomaže, pa je i nama vrijeme.
    Inače, P. je u dva i pol mjeseca imala 4 x anginu. :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u apotekama ima za kupit baby propolis kao sprej. nisam ga probala, ali sam čula da super pomaže kod afti.
    moja L. ih je imala s godinu i 9 miseci i stvarno je bilo prestrašno. izbile joj po nepcima, jeziku i unutrašnjoj strani usana. niti je mogla jest niti pit.
    jedino dobro iz te epizode s aftama je to što je tad bacila čuču jer ju je vriđala u te afte. i nikad je više nije stavila u usta. a do tada je čučala svih 24 sata dnevno.

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bili smo na pregledu i to kod krive dr., jer sam ja pomiješala smjene. :/
    Afte su i dala nam je sve i svašta da kupimo, naravno.
    Pola toga imam doma,zapravo skoro sve osim B kompleksa i nekakvog gela. I odem ja to kupiti, šizeći što ništa nema na recept, jer mi je već pun kufer tih sirupa, masti i gelova po 40-50 kn.
    E ovo je trebalo biti zabilježeno! Moja reakcija na 15 ml gela i cijena od 82 kn. Strašno!
    Nadam se da će joj bar malo olakšati, jer je danas imala, skoro, živčani slom.
    I molim vas da mi netko kaže da li su afte zarazne???
    Bitno mi je, jer mi je ta dr. rekla da su jako zarazne i da moram sve njene čaše, žlice, dude itd. otkuhavati u alkoholu!!! :shock: :?
    Žena u ljekarni se na to iščuđavala, a i ja nigdje na netu ne mogu naći podatak o zaraznosti.

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Cure, zna li itko odgovor na ovo pitanje?
    Bojim se, ako je bila u pravu dr., da mi i M. ne dobije.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

podižem temu.
    G ima dvije gadne afte s donje strane jezika. Moram li reći da užasno loše jede, slabo spava i užasno je nervozna.
    Dajem joj baby propolis da promućka po ustima prije nego što proguta, i ispire čajem od kadulje. Mogu li joj još kako pomoći. Vidim da ju užasno boli.
    Jučer sam ju jedva nagovorila da pije vodu.
    Koliko sam našla na netu afte nisu zarazne, ali nekako se ne bih u to kaldila. Moja je prošla prije 2 dana, a sad je ima G. Slučajnost?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Daisy i Josie, su par postova prije pisale kako im je brzo prošlo pomoću homeopatskih globulica - daj pitaj njih kontakt od te homeopatice!

Da čim brže prođe !

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nama je pedijatrica rekla da su zarazne i ja joj vjerujem,dva dana prije nego ih je moj sin dobio, bio je na igranju kod nas susjedov sin koji ih je dobio idućeg dana.Pedica je rekla da su oblik viroze.Trajale su 5 dana,maleni se baš namučio,nije jeo ništa,pio je samo na slamku i to kad više nije mogao izdržati žeđ,on pije, a suze mu se slijevaju niz lice- da ti srce pukne.Nekog konkretnog lijeka nema,za dezinfekciju usta smo kupili Tantum Verde sprej,to nam je dr preporučila.Nisam primjetila da mu je od njega bilo lakše.I kupili smo sirup za dizanje imuniteta,neki dječji na bazi meda,ne sjećam se više imena.I da,zaboravila sam prva dva dana je imao i temp.Želim vam od srca da čim prije prođu!

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bili kod pedice.
    po noći je spavala, bolje je volje, ali još slabo jede. išla sam jer u nedjelju idemo na more, a činilo mi se grlo crveno.
    dakle po mom 3 velike s donje strane jezika, 1 na obrazu i 2 na nepcu skroz prema grlu.
    kaže dr. da su virusne, id samo nastavimo s prpoplisom i ispiranjem s kaduljom. inače nakon što je jučer ispirala kaduljom prije i poslije popodnevnog spavanja stvari su se znatno poboljšale.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •