Results 1 to 21 of 21

Thread: pohane gljive

  1. #1
    luce2006's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    758

    Default pohane gljive

    konkretno sampinjoni

    sa cime kao prilog? i da li se nekako moze pretvorit u glavno jelo?

  2. #2

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    678

    Default

    Pa ja radim priloge kao i uz meso, rizibizi, riža sa lukom, paprikom i rajčicom, pire i umak, restani krumpir.....salata i to je to!

  3. #3
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    isto kao i bomballurina, samo bez mesa; onda su glavno jelo

  4. #4

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    678

    Default

    Pa da, to sam mislila.

  5. #5
    luce2006's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    758

    Default

    je, ja bi na tome mogla zivit, ali je ovim mojim gladusima (x2) to malo za samostalan obrok a i neman pojma kako ce kukumari i pome za salatu ic uz sampinjone :/ triba mi neko mesno pojacanje, iman malo mljevenoga pa mozda da to nekako iskoristin, ali je uvjet da gljive budu pohane a ne ovako-onako
    ideje?

  6. #6
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    Quote Originally Posted by luce2006
    a i neman pojma kako ce kukumari i pome za salatu ic uz sampinjone
    odlično

    i mi pohane gljive jedemo "umjesto" mesa, uz bilo koji prilog tipa riža/povrće/krumpir.

    ako vam je to premalo, od faširanog napravi šnicle pa neka gladuši kombiniraju.

  7. #7
    Njojza's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,704

    Default

    ja kad imam tartar sos uz pohane gljive, ne treba mi nikakav prilog

  8. #8
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    luce, gladuši x 2 ste ti i tm ili andrei daješ gljive?

  9. #9
    luce2006's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    758

    Default

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    luce, gladuši x 2 ste ti i tm ili andrei daješ gljive?
    dobra si.... gladusi su sveki i mm (tocno ovakvim redom)
    a ja san navikla od djetinjstva na onu zdraviju varijantu-manji obroci, a vise njih. ne boj se, andrea ih nece okusit jos duuuuuugo

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    ako vam je to premalo, od faširanog napravi šnicle pa neka gladuši kombiniraju.
    tramak mi je, a i vruce je. ako ostanu gladni, ima pastete u kuci

    njojza, taaaartaaar.........ubit cu te! toga mogu pojest na kile, ali ne ovaj put... u potrazi san za sto jeftinijim ruckovima

  10. #10
    luce2006's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    758

    Default

    oko doki, na meniju za rucak su pohane gljive, pire i salata.
    fala cure!

  11. #11

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    678

    Default

    Vruće ti je za faširance?? Meni je pohanje gljiva jedan od najnapornijih ručkova, radim samo kad sam ekstra raspoložena. Ono, male šampinjone u brašno, jaja, mrvice...nikad kraja. Tips and tricks: U jaja staviti malo bosiljka, gljive dobiju odličan okus.

  12. #12
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    napravi tijesto kao za palačinke samo gušće, umači unutra i na tavu. voila! od viška napraviš uštipke.

    luce, u pire možeš staviti češnjak, peršin, masline... da bude zanimljivije.

  13. #13

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    678

    Default

    Ma daj? A kako staviš češnjak, popržiš ga ili friško nasjeckani.? Zvuči baš dobro. Ja inače radim pire sa putrom i mlijekom, da to isto stavim ili onda samo maslinovo??

  14. #14
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    češnjak možeš lagano ispeći na maslinovom, ali pazi da ne posmeđi. a može i sirov.

    ja u pire stavim vrhnje za kuhanje, tolika količina maslinovog bi bila preteška.

  15. #15

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    678

    Default

    probam odmah danas!!!!! :D

  16. #16

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    114

    Default Re: pohane gljive

    Quote Originally Posted by luce2006
    konkretno sampinjoni
    sa cime kao prilog? i da li se nekako moze pretvorit u glavno jelo?
    pohane gljive + pohani sir + pommes frites + salata (po izboru) = jedan od naših najfinijih ručkova. A da je puno posla oko pripreme, to stoji. Ali isplati se!!

  17. #17

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    radila sam geeenijalnu tortu od ananasa. ako neko misli da ima volje za palit pećnicu, stavit ću recept.

  18. #18

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    kud sam uletila s tortom među gljive, nemam pojma.

  19. #19

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    678

    Default

    ajvi, pire je mraaak! evo ti

  20. #20
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    baš mi je drago!

    a koji si točno napravila?

  21. #21

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    678

    Default

    češnjak na maslinovom, peršin, i malo vrhnja za kuhanje. Malo papra jer smo MM i ja sami.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •