konkretno sampinjoni
sa cime kao prilog? i da li se nekako moze pretvorit u glavno jelo?
konkretno sampinjoni
sa cime kao prilog? i da li se nekako moze pretvorit u glavno jelo?
Pa ja radim priloge kao i uz meso, rizibizi, riža sa lukom, paprikom i rajčicom, pire i umak, restani krumpir.....salata i to je to!
isto kao i bomballurina, samo bez mesa; onda su glavno jelo![]()
Pa da, to sam mislila.
je, ja bi na tome mogla zivit, ali je ovim mojim gladusima (x2) to malo za samostalan obrok a i neman pojma kako ce kukumari i pome za salatu ic uz sampinjone :/ triba mi neko mesno pojacanje, iman malo mljevenoga pa mozda da to nekako iskoristin, ali je uvjet da gljive budu pohane a ne ovako-onako
ideje?
odličnoluce2006 prvotno napisa
![]()
i mi pohane gljive jedemo "umjesto" mesa, uz bilo koji prilog tipa riža/povrće/krumpir.
ako vam je to premalo, od faširanog napravi šnicle pa neka gladuši kombiniraju.
ja kad imam tartar sos uz pohane gljive, ne treba mi nikakav prilog![]()
ms. ivy prvotno napisa
dobra si.... gladusi su sveki i mm (tocno ovakvim redom)
a ja san navikla od djetinjstva na onu zdraviju varijantu-manji obroci, a vise njih. ne boj se, andrea ih nece okusit jos duuuuuugo
tramak mi je, a i vruce je. ako ostanu gladni, ima pastete u kucims. ivy prvotno napisa
![]()
njojza, taaaartaaar.........ubit cu te! toga mogu pojest na kile, ali ne ovaj put... u potrazi san za sto jeftinijim ruckovima
oko doki, na meniju za rucak su pohane gljive, pire i salata.
fala cure!
Vruće ti je za faširance?? Meni je pohanje gljiva jedan od najnapornijih ručkova, radim samo kad sam ekstra raspoložena. Ono, male šampinjone u brašno, jaja, mrvice...nikad kraja. Tips and tricks: U jaja staviti malo bosiljka, gljive dobiju odličan okus.
napravi tijesto kao za palačinke samo gušće, umači unutra i na tavu. voila! od viška napraviš uštipke.
luce, u pire možeš staviti češnjak, peršin, masline... da bude zanimljivije.
Ma daj? A kako staviš češnjak, popržiš ga ili friško nasjeckani.? Zvuči baš dobro. Ja inače radim pire sa putrom i mlijekom, da to isto stavim ili onda samo maslinovo??
češnjak možeš lagano ispeći na maslinovom, ali pazi da ne posmeđi. a može i sirov.
ja u pire stavim vrhnje za kuhanje, tolika količina maslinovog bi bila preteška.
probam odmah danas!!!!! :D
pohane gljive + pohani sir + pommes frites + salata (po izboru) = jedan od naših najfinijih ručkova. A da je puno posla oko pripreme, to stoji. Ali isplati se!!luce2006 prvotno napisa
radila sam geeenijalnu tortu od ananasa. ako neko misli da ima volje za palit pećnicu, stavit ću recept.
kud sam uletila s tortom među gljive, nemam pojma.![]()
ajvi, pire je mraaak! evo ti![]()
češnjak na maslinovom, peršin, i malo vrhnja za kuhanje. Malo papra jer smo MM i ja sami.