-
Moj savjet je da prvo - ignoriraš ekipu oko tebe i ne govoriš im ništa jer se to nikog ni ne tiče, a drugo, ne planiraš tandem, već ako se dogodi - dogodi, znači da je tako i trebalo biti
Moj update:
imala sam dan i pol jaku bol u lijevoj dojci, sva sam se izbezumila jer me u ovom 28-mjesečnom dojilačkom stažu nije zahvatio niti jedan mastitis, ragade sam imala samo kratko u rodilištu prvi put i zapravo - ne znam za jači problem od prepunjenih dojki.
Dakle, počelo je u subotu navečer, kad je pred kraj dojenja Ian par puta onako još malo jače povukao a ja sam to baš poprilično osjetila kroz kanaliće, nekako kao ugodna bol :/ kao kod prepunjenosti.
I kroz noć osjećam da me malo boli, kao da sam se zaležala. Ujutro :shock: ne smijem dotaknuti pola cice, na dodir boli, kao muskulfiber. Bradavice ne bole, nema crvenila, samo onako ne baš kvrge ali tvrdo, tamo gdje boli.
Čitam portal, čitam forum, niš nisam pametnija.. ma reko, nek djeca jedu, bit će to valjda dobro. Ako ne krene na bolje do sutra ujutro, zvat ću SOS. I davala sam dečkima često baš tu lijevu (i pazila da se i desna ne prepuni). Kad su sisali, malo sam pritiskala i masirala taj bolni dio. I - drugo jutro super!! Još mrvicu je bilo osjetljivo. Danas niš.
Jedino kaj mi je Patrik bio nezadovoljan - nije mu se svidjelo kaj stalno nekaj gnječim, kaj ne ide baš, pa me par puta prekinuvši dojenje pitao da vidim jel ima mlijeka (da onak špricnem
) i na kraju je rekao : Nije fino. :/
Sad mi se nekako čini da se konačno ustabilila proizvodnja za obojicu i da ima taman koliko pojedu.
Inače, pomalo smanjujem Patrikovo dojenje, jer je imao baš veliki uzlet, ali onak bez veze, kao iz dosade, pa me to smetalo. Sad smo na jutarnjem, popodnevnom prije spavanja i večernjem. Eventualno ak je žalostan ili negdje tresne pa se dođe utješiti. Ali ne uspavljujem ga dojeći, već pojede prije a spavanac - pomalo učimo bez cice.
Zapravo bih željela da doji samo kad želi a ne kao neku naviku - pod moraš. Ako me razumijete.
A mali, Ian, on je presmiješan! On toliko voli dojiti - da doji turbo više od svojih kapaciteta, pa onda guguće i od naprezanja pobljucka pola, pa zadovoljno podrigne i zaspi.
Ali super je, jede kroz dan više nego noću, čak me čudi kad se ne probudi od 23 do 5 ili 6 ujutro, to mi se s Patrikom dogodilo tek sa godinu i pol. No, napreduje, izmjerila sam ga sinoć - ima cca 60 cm a prije 15 dana (s 2 mj) je imao cca 7 kg.
Eto, ja sam si zapravo pomogla jer ih više ne dojim istovremeno za uspavljivanje, ulovili smo ritam i sad mi je tandem puno lakši.
Zubići su povremeno problem, ali sve ga lakše riješimo. Samo velim da ne gricka i on popravi tehniku ili pusti cicu i ode se igrati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma