gle, ja sam odustala davno od toga da mislim da mogu napraviti za svoju djecu sve idealno. tko sam ja i da znam sta je za njih zapravo idealno? dojiti do kad hoce, neometani promjenama u kolicini i okusu mlijeka ili s 4-5 godina imati fenomenalnog druga za igru? pa ne moze mi Jan reci sto je za njega u ovom casu od toga dvoga bolje. Mlijeko moze promijeniti donekle okus i kolicinu i u vrijeme menstruacije, pa hocemo li je zato ne imati?
Meni je sve bilo stvar planova. Zeljela sam sigurno imati vise djece, smatram da je 2 godine idealna razlika, i tako sam napravila, bojala sam se previse preispitivanja. Ovako Jan nema istina moju nepodijeljenu paznju ali ima sestru. Tako je dobio i vise od pola godine extra boravka sa mnom doma. Istina, ne mogu ga uspavati svaki put kad zelim, ne mogu nositi samo njega niti maziti samo njega svaki put, ali i jaslice su svojevrstan kompromis, i cijeli moj odlazak na posao s njegovih godinu dana?
Sto se dojenja tice, nije odustao ali da je, meni bi to znacilo da je bio spreman. Uostalom, dojenje je u ovim godinama ipak najvise mazenje a to mi mame uvijek mozemo nadoknaditi.