Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Tips & trics protiv povracanja u voznji?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Tips & trics protiv povracanja u voznji?

Obzirom da nam se blizi godisnji a da F ne podnosi voznju sta mi je ciniti?
    Naime, F ne podnosi voznju duzu od 10ak min, odmah mu je muka i povraca.
    Jedina 2 nacina da ne povraca je da spava ili da gladuje.
    Ne mogu ga voditi gladnog na more, a ne moze ni prespavati cijeli put.
    Koliko znam za dramamnine je premali.

Imate li iskustava?
    ja mislim da sam ja usla i u pubertet da nisam podnosila voznju

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mislim da je ivarica spominjala nekakvu narukvicu, navodno da djeluje, al ne znam niš detaljnije :/

ljepotančiću !

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi imamo nekakve cepice za guzu, ali moram pogledat kako se zovu.

Medjutim, Edita zna povracat i sa cepicima

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Akupresurne narukvice protiv mučnina. Ima ih za kupiti u apotekama, cca 100 kn. Idu na obje ruke i treba pričekati 5 minuta da počnu djelovati. Ja sam ih koristila za probleme u trudnoći.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i, jel pomoglo ?!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa malo je. Bilo mi je ipak lakše. Sad, da li je to u glavi ili stvarno pomaže, ne znam. Inače su one namjenjene za vožnju.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja, na žalost, nisam pronašla drugo rješenje nego one Dramine (mislim da se tako zovu) tabletice. Malom djetetu davala sam četvrtinu tabletice, zdrobljenu u žličici sa sokom ili čajem. Efekat je taj da zaspu nakon najviše pola sata vožnje i ne bude se do stajanja. Nije im mučno, ne povraćaju. Inače.....katastrofa.
    Ali ne mislim da su te tablete neka sreća, pa ako ima neka alternativa....

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

putovati u vrijeme djetetovog dnevnog (ili noćnog) spavanja, jesti više suhu hranu, ne jesti tik prije puta, ako je dijete budno onda mu ne dati slikovnice i sitne igračkice u ruke da gleda u njih nego ga poticati da gleda kroz prozor i zabavljati ga pjevanjem, verbalnim igrama, pričicama. ne prenositi svoju nervozu i iščekivanje mučnine na dijete. stati više puta da se nadiše svježeg zraka i protrči... a svjedno je bilo poriganih kaputa i majica...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

aleta i mi sve to radimo. Nikad ne "cita" u sjedalici, niti slicno...
    obicno kad idemo negdje ili jede suhu hranu ili ide gladan pa jede kad dodjemo na destinaciju.
    Pjevam, zabavljam, pricam....no ovo je jace od svega.
    Jedino je OK kad spava i jedina opcija nam je ostala da idemo po noci.

Bomballurina, Dramnine su mi van opcija (mislim da je F premali za njih). Koliko su imali tvoji kad si im davala?

pitanje sam i postavila u nadi da cemo naci neko bolje rjesenje.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Negdje od druge godine. Znam, .
    Ostaje ti noćna vožnja.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kad smo bile male, na more se uvijek išlo ovako: svakoj pola dramine, preklopljeni stražnji sic i u gepeku napravljen krevet za nas 4. kretali smo navečer, stizali rano ujutro na prvi trajekt. spavale smo kao bebice, u svim drugim kombinacijama - rigoleto.

prtljaga je, naravno, bila na krovu a količine nevjerojatne jer se tad na hvaru malošto moglo kupiti. komentar u redu za trajekt:

- vid' ove... jesu l' šverceri?!
    - ma nisu.. vidi kol'ko djece imaju!

(njojza, oprosti za OT, morala sam...)

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam davala Anji tabletice isto oko 2 godine. Nažalost, ništa drugo nije pomagalo. Ovo dvoje nema tih problema, jedino je Rahela 2 put povraćala u autu, kda se neposredno prije puta prenajela.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    (njojza, oprosti za OT, morala sam...)
    to se ti salis?

kod nas je to izgledalo ovako:
    isli smo u bubi na more. u sredini ja, sa strana braća.
    Svaki od njih nasloni jastuk na moju nogu i zaspe, a ja sjedeci.
    U suprotnom, isto rigoleto.
    Galerija krcata...itd itd
    Nikad necu zaboraviti da je moj brat blizanac uvijek govorio "ti jastučić a ja begić"

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim da je jedini suvisli zaključak koji možemo izvući: putujte noću.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    mislim da je jedini suvisli zaključak koji možemo izvući: putujte noću.
    a znam da nemam drugog izbora, no evo i dalje se nadam
    Imam ja jos fore do godisnjeg, valjda ce iskrsnut neko sa carobnim stapicem

Ove narukvice me zanimaju pa cekam jos info

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Čini mi se da je ivarica bila zadovoljna, ali ne mogu naći topic. Valjda će se javiti.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms.ivy prvotno napisa
    svakoj pola dramine, preklopljeni stražnji sic i u gepeku napravljen krevet za nas 4
    x bezbrojjjjjjjjjj...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

narukvice meni pomazu, i ivaru.
    ne odnesu 100% mucnine, ali bar ne rigas.
    imas male djecje za farisove rukice

a opet moja necakinja kaze da jedino sto od tih narukvica osjecas je stezanje u ruci (jer se trebaju stegnuti), na kraju opet sve ispadne razlicito od covjeka do covjeka, iako - ako ja ne rigam to je stvarno veliki uspjeh. rekord mi je dubrovnik sibenik - 17 puta.
    uvijek sam nakon putovanja bila dva dana na juhicama.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni osim dramina pomaze jos jedenje slanih stapica za vrijeme voznje i mirisanje limuna!! to sam procitala u nekim casopisima i kod mene stvarno djeluje!!!!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dramine :D

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    Potpisujem, samo mislim da su povećali dobnu granicu davanja sa 2 na 3 godine( nisam sigurna, moram pogledati u uputstvima).
    Jer sam imala neke stare (nije im istekao vijek trajanja) i onda sam neznajući da ih imam kupila nove i na njima je pisalo od 3-6 godina četvrt do pola tablete.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi ih dajemo od 1! godine po preporuci pedijatra i magistre u apoteci i to prvije samo cetvrtinu tbl a sada pola... :?

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tetka koja je lijecnik opce prakse preporucila mi je djecji sirup za alergiju (antihistaminik) (npr Claritine, Belodine) par sati prije voznje...u povratku split-dubrovnik nije povracao.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imam carobni recept koji zvuci kao SF :/
    nalijepite prije puta djetetu preko pupka flaster, hanzaplast, najobicniji. ja sam isto :? :shock: na ovaj savjet koji je mojoj kumi dala neka bakica :/
    ali zaista, mi se vec mjesecima vozimo sa flasterom koliko god glupo zvucalo i maja vise NIJEDNOM nije povratila. ne znam, mozda sam pocela lijepit bas u trenutku kad je imalo prestat samo od sebe, mozda ovo, mozda ono... ali kod nas pali. a do prije koji mjesec ni 7 fck kilometara nije izdrzala do ducana

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ema povraća u autu od 6 mjeseci! Otkad je veća kaže ovako: pomaže joj kad legne i vozi se ležećki, čim ju malo popusti, sjedne i dalje klafra ako ne zaspi, a obično zaspi! U autu mora biti hladno, u protivnom ništa ne pomaže, odmah povraća! Dramine dajemo odavno, pomaže i claritine, rinolan. Pomagale su joj i novine na golom trbuhu (šarene, ne večernji!)! Put na prazan želudac ne pali, prije i za vrijeme puta pije samo vodu ako baš umire od žeđi.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ema povraća u autu od 6 mjeseci! Otkad je veća kaže ovako: pomaže joj kad legne i vozi se ležećki, čim ju malo popusti, sjedne i dalje klafra ako ne zaspi, a obično zaspi! U autu mora biti hladno, u protivnom ništa ne pomaže, odmah povraća! Dramine dajemo odavno, pomaže i claritine, rinolan. Pomagale su joj i novine na golom trbuhu (šarene, ne večernji!)! Put na prazan želudac ne pali, prije i za vrijeme puta pije samo vodu ako baš umire od žeđi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam se navozala zbog prirode posla jako puno. Najučinkovitija stvar je da sam kod sebe u nepropusnoj kutijici(npr.tupperware ili sl) imala vate koja je prije puta natopljena u "Alpa francovka". To mi je rekla moja kolegica, inače češkog porijekla. Ta tekućina ima za kupiti u apotekama, pakiranja su prije 3-4 godine bila po cca 200 i 400 ml. Nalazi se u prozirnoj bočici sa žutim čepićem i plavkastom etiketom, a sve u plavkastoj kartonskoj kutijici na kojjoj velikim slovima piše alpa a malim francovka.
    Mislim da se radi o nekojj vrsti alkohola koji u sebi ima nke ekstrakte. Ja sam ga mazala na zapešće i u najgorim slučajevima na potiljak i sljepoočnice/rub kose.
    Evo, ovo je isto malo alternativno rješenje, al super ako će nekom pomoći.
    P.S. Nisam tada imala malu djecu-provjeriti da je za najmanje 100% neškodljivo-al po sjećanju-mislim da je sve u redu

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    droga!

narukvice http://coner.hr/ljekarne/?izdvojeno=12

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni more čini loše, posljednji put kada sam se vozila brodom bilo mi je toliko loše da se pola puta nisam uopće mogla brinuti za djecu.

Ove godine sam prije ukrcaja na brod popila mudro jednu draminu, kao da bolje funkcioniram...

U roku od pola sata su mi se doslovno zatvarale oči, iako je ukrcaj bio ujutro, dakle nakon što sam se naspavala... Zaspala sam kao posljednji pijanac preko četiri sjedišta i budili su me kada smo stigli .

Dobro da nisam putovala sama sa klincima, ovako ih je MM hendlao.

Uglavnom, te dramine su stvarno živa droga, nemojte to djeci davati!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moji tips & tricks:

- izbjegavati zavojite ceste
    - putovati dok dijete spava
    - ako dijete ne spava, neka gleda cestu (na taj način se priprema na svaki nadolazeći zavoj)
    - vozite defenzivno, bez naglih pokreta (nagli ulaski u zavoje, naglo dodavanje gasa i naglo kočenje)...

Eto, možda nekom pomogne...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Baš sam mislila otvoriti temu. Evo mi se danas vozili oko 45 minuta i mališa se ispovračao u nevjerojatnim količinama 100 metara od kuće. To je bilo prvi puta da povrati u vožnji (istina, rijetko idemo na duže vožnje), ali izgleda da se baš poklopilo više faktora: najeo se, pa zavoji, pa kočenje,..., mada meni je dok sam bila mala bilo uvijek zlo kod vožnje. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mayaa prvotno napisa
    imam carobni recept koji zvuci kao SF :/
    nalijepite prije puta djetetu preko pupka flaster, hanzaplast, najobicniji. ja sam isto :? :shock: na ovaj savjet koji je mojoj kumi dala neka bakica :/
    ali zaista, mi se vec mjesecima vozimo sa flasterom koliko god glupo zvucalo i maja vise NIJEDNOM nije povratila. ne znam, mozda sam pocela lijepit bas u trenutku kad je imalo prestat samo od sebe, mozda ovo, mozda ono... ali kod nas pali. a do prije koji mjesec ni 7 fck kilometara nije izdrzala do ducana
    nije SF, i ja sam za to čula! moja teta si zalijepi komadić novina (jutarnjeg, obično ) preko pupka sa onim medicinskim izolirbandom. i isto ne riga i uopće joj čak nije niti loše.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja koristim narukvice (za sebe , cure nemaju problema s vožnjom) i zadovoljna sam

budući da imam 3hmkhm 8) godišnje iskustvo s povraćanjem u autu, mogu reći da je važno gledati ispred sebe, a ne kroz prozore sa strane (recimo kad drveće onako brzo promiče kraj mene, meni je odmah zlo ako gledam sa strane)
    dok se nisam smjela voziti naprijed (do 12. godine), sjedila sam uvijek u sredini i strogo gledala naprijed. ako možeš sjedalicu pravilno smjestiti u sredinu, možda bi moglo pomoći.
    Dramine mi baš i nisu pomagale.

od hrane, ja već godinama na putu jedem samo sendviče sa tvrdim sirom (eventualno namaz od maslaca) i suhu hranu tipa slanih štapića, godinama nisam smjela popiti ništa mliječno kad putujem (sada smijem jogurt npr)

MM zbog mene mora paziti da ne bude naglih ubrzavanja i kočenja, u zavoje ulazi što je moguće nježnije

pomaže i naći hladovinu (npr Plitvice ) pa stati na 15-20min par puta u toku vožnje

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kad sam ja pročitala za te akupresurne narukvice, nije mi se dalo kupovat već sam u slučaju mučnine zglobom palca pritiskala tačku koju su u tekstu opisali. I stvarno mi je pomagalo. Sa djecom nemam ličnog iskustva. Ja sam kao djete obavezno povračala u putu, dok u OŠ nisam počela koristiti tablete, poslije nekoliko putnih terapija organizam je skužio da najlakše predevera kad zaspe, pa bih kod malo dužih putovanja odmah začorila i bez tableta.
    Probaj ove narukvice, al pripremi posudu i kesu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •