Ja sam na ovom topicu "srednjostrujaš" - s jedne strane, drago mi je što moje dijete ima obje bake i obojicu djedova

i nije mi ni na kraj pamet uskraćivati mu njihovo društvo, znam da ga vole, a komentari tipa "još malo pa ćemo ti i ja na ćevape" (moj tata) su mi simpatični utoliko što znam da su benigni i dobronamjerni. Nisam paranoična prema svojim ni prema MD-ovim roditeljima i drago mi je da vole svog unuka. K. moju mamu već sad suludo obožava.
ALI, nema govora o prespavljivanju, a kamoli o odlascima na more i sl. sve dok on sam jasno i glasno ne izrazi želju za tim i dok će moći ako treba u 3 ujutro nazvati, reći da mu nedostajemo i da odmah dođemo po njega.
Bake i djede jesu dragocjeni, ali previše ljudi znam kojima je djetinjstvo obilježeno suzama za roditeljima koji su ih "za njihovo dobro" ostavljali po tjedan-dva kod bake i dide na selu da bih svom djetetu priuštila tako nešto dok sam ne iskaže želju...
Dakle - BiD nisu bauk, ali ostavljanje djeteta starog godinu dana da prespava kod njih mi je skroz pretjerano...