situacija je sljedeca: jedna baka dolazi dva put nedjeljno kod nas i 18mj dijete je OK s njom, kad moram i ostavim ih same jer ostaju u 'familiar' okruzenju tj. u mojoj kuci. mada moja cura kad mene vidi na povratku baki nosi cipele i mase PA-PA...druga baka dijete vidja vikendom ili svakog drugog i dijete skoro svaki put mora da je ponovo upoznaje...i jedna i druga INSISTIRAJU da dijete ostavimo malo kod njih u njihovim kucama a da se mi idemo 'provoditi'. nemojte me pogresno shvatiti ali ja nikako nisam OK sa tom idejom...ni jedna ni druga nemaju baby-safe kuce, ova sto dolazi kod nas kod kuce ima 'partnera' koji mi nikako ne lezi ali to joj ne dajem doz nanja jer me se to ne tice i nemam pravo joj odredjivati s kim ce zivjeti.
Dijete mi je jos uvijek malo da joj mogu objasniti da cu je ostaviti. ja bih to naradije odgodila do nekog vremena kad ona bude mogla sa mnom da se porazgovara i najradije bih je ostavila tek kad sama izrazi zelju da ostane bez mame i tate kod bake. ona je jako vezana za nas pravi medeni attachment...sta biste vi na mom mijestu?