Citiraj Virgo30 prvotno napisa
beba 0-2 mjeseca 30-60 minuta
2-4 mj 1-2h
4-6 mj 2-3h
8-9 mj 3-4h
9-12 mj 4-6 h
Recimo u mom slucaju totalno neizvedivo bilo sta ovdje navedeno tjekom prvih 6 mjeseci. Sto ako dijete nema ritam hranjenja kao sto ga nije imao moj? Sto ako mama ne uspjeva izdojiti nista mlijeka kao sto nisam uspjevala ja?

I da nije iskljucivog dojenja, ne vidim zasto bi dijete prvih 6 mj moralo biti ostavljeno kod DiB? :? Zasto se oni ne mogu doci igrati s njim, ili se prosetati u blizini kuce? Zao mi je, ali u toj dobi, jednostavno ne vidim od kakve bi prednosti za dijete bilo da se druzi s DiB... Za DiB razumijem, ali za dijete ne.

Poslije 6 mj kako kome volja. Sto bi se reklo "svatko svoju srecu gradi".

Meni recimo nije normalno poslati dijete na more s DiB ili kod DiB tjekom ljeta (da ne mora ici u vrtic), a dijete poslije toga se ne da odljepiti od roditelja. Ono, ne da im da se maknu bez njega. To mi ukazuje na samo jedno - djetetovi osjecaji i potrebe se nisu gledali, gledalo se nesto drugo.

Ja apsolutno nemam nista protiv da moje dijete ima specijalan odnos sa DiB. I ja sam ga imala, i ja sam obozavala spavati kod DiB. Ali ni moja mama nas nije slala tamo spavati dok mi nismo izrazili zelju za tim. Lijepo smo se druzili tjekom dana igrali se i sve ostalo sto se radi s DiB. Kad smo htjeli spavati kod bake onda nas je pustila i sve 5.

Istu stvar radim i ja. Nije mi padalo na pamet da ostavljam dijete kod DiB (pogotovo sto su 300 km udaljeni) zato sto to svi rade, ili se tako ocekuje. I MM i ja smo rekli da cemo to napraviti kad DIJETE samo bude izrazilo zelju da tamo spava. I tako je i bilo. Izrazio je zelju, objasnila sam mu dobro sto to znaci, i on je odabrao da ostane. Ostao je. Sve je bilo 5, svi su bili happy. A da sam ga ostavila tamo kad je bio 1.5 god, vjerujem da ga po sljedecem vidjenju ne bih uspjela spahtlom skinuti sa sebe, a i vjerujem da bi sljedeci odlasci DiB postali muka (zbog straha da cu ga opet ostaviti tamo). Poznam svoje dijete, i ne pada mi na pamet forsirati ga na stvari na koje nije spreman samo zato sto to svi rade.

Dakle, apsolutno sam za gradjenje specijalnog odnosa s DiB, ali spavanje, putovanje i duze odvajanje od roditelja ISKLJUCIVO kad dijete samo pozeli.