Citiraj anchie76 prvotno napisa
Citiraj Virgo30 prvotno napisa
...percipiranje dobre atmosfere bez nervoze majke?
Ne kuzim sto si htjela reci s ovim :/
Ja prilično osjećam kad je netko u mojoj okolini nervozan, tjeskoban, pesimist ili loše volje. Za djecu je to dokazano, osobito ako je taj netko majka.

Kad meni netko nije drag, znam da će moja djeca izgraditi isti takav odbojni stav, bez da sam pisnula ili bilo što učinila. Ako ipak, pregriznem ponos (govorim za sebe jer kod mene je većina kompromisa stvar ponosa) i mislim da je mojem djetetu od koristi da bude s tim nekim tko mi nije drag, onda ću nastojati što manje interferirati u taj odnos i dopustiti da se taj odnos razvija mimo mene.

Ako nekome nije draga svekrva ili tast ne možemo biti ravnodušni kad nam takvi nepodnošljivci uzurpiraju dijete i sigurno ćemo, ako ne riječima, onda govorom tijela izražavati našu nervozu, katkad i bijes...a dijete - snima li ga snima. Ali, ruku na srce, u nekom kratkom vremenu, možemo i takvima ostaviti dijete, čak bez šanse da se bebi išta dogodi i čak da joj bude dobro. I da ne prima naše negativne vibre. I zato je bolje da se nakratko maknemo. Pola sata. Ili koliko nam nelagoda dopušta.

Svakako. Bez obaveza.
Eto, to sam htjela reći.