Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: spontani pobačaj- kako preboljeti?

malena25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno spontani pobačaj- kako preboljeti?

Prije tjedan dana izgubila sam blizance- dva dečkića- u 18. tjednu trudnoće. Sve je bilo u redu, nikakvih problema osim oticanja nogu, dok mi iznenada rano u jutro nije puko vodenjak i iscurila plodna voda. Inducirani pobačaj je trajao 6 sati i završio kiretažom posteljice jer nije mogla van. u jednom trenutku mi se srušio cijeli svijet! Znam da je sad to još svježe i da mi je zato tako teško, ali jednostavno ne vidim dan kad će moja bol nestati. Svaku noć sanjam svoje male anđeliće, ne da mi se uopće među ljude da me žale i govore mi kako će biti djece. Stalno se pitam ćime sam to zaslužila? Imam predivnog muža koji mi je velika podrška, ali moje muke počinju u trenutku kad ostanem sama kod kuće- uvijek mu obečam da neču plakati, ali bol i praznina su stalno prisutne i strah me da ne poludim. Sad jedva čekam da mi doktor kaže da mogu ponovno zatrudniti- u tome vidim jedini spas ali to mi je tako daleko. Znam da si moram pomoći sama, ali nemam ništa čega bi se ulovila da me izvuče iz ove situacije -u međuvremenu sam i izgubila posao tako da je to dodatni šok. Dok sam živa neću zaboraviti porođajne muke u suzama jer sam znala da ja svoje bebice neću nositi kući, i plač drugih beba za vrijeme ležanja u bolnici. Kako to boli! Dragi Bože pomozi mi i čuvaj uvijek moje male anđele!

bijeli ljiljan avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ne znam da li postoje ikakve rijeci utjehe koje bih ti sada mogla reci .
    Zelim samo da znas da sam uz tebe

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

malena

nema utjehe za to, bez obzira što ti drugi govorili...rasapadaš se u sebi i samo vrijeme može umanjiti bol koju osječaš.

drži se,

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

malena šta da ti kažem

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malena, nemam riječi utjehe! Bol koju osjećaš, uvijek ćeš nositi u sebe, ali ćeš se s vremenom naučiti nositi sa tom boli.
    Savjetujem ti da potražiš neku stručnu pomoć. Ali ne samo ti, već i tvoj muž.
    Prođi malo kroz ovaj forum, možda ti cure sa sličnim iskustvima pomognu.

I budi tu uz nas.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Malena rasplakala si me Jako mi je žao i želim ti da se što prije oporaviš

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Žao mi je! Riječi utjehe ne postoje. Kako je rekla mamma san bilo bi dobro da oboje potražite stručnu pomoć i nemojte se zatvarati u sebe. I moj prvi post je bio jako sličan tvom. I mi smo izgubili sina, u 39. tjednu. Rodila sam 26.01.2005., indukcija je trajala više od 24 sata. Kako vidiš iz potpisa ove godine dobili smo sina, živog, zdravog, nasmijanog.
    Malena25,

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I da, kako preboljeti? Oni će uvijek biti u tvom srcu , uz tebe, manje će boljeti ali ćeš se uvijek sjećati.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Žao mi je što si morala proći kroz gubitak beba.

Pusti osjećaje, plači, odžaluj svoje anđele, vrijeme će učiniti malo.
    Najteže je kad dođeš do termina, do dana kad je dijete trebalo biti rođeno, pa onda brojiš, e sad bi imalo toliko i toliko mjeseci pa godina i uvijek pitanje zašto.

Ako ti može pomoći, na forumu mameibebe postoji podforum Anđeli za roditelje koji su izgubili svoje bebice.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

velika, najveća........... i mene si rasplakala..........

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Prolazila sam isto sto i ti.Samo sto sam ja prvu bebicu izgubila u 8 tj,a drugog u 19 tj.Prolazila sam sve te faze,nisam htijela nikog vidjeti,sa nikim pricati.Iz kuce nisam izlazila mjesec dana i najteze je bilo kada sam ostala sama,tada bi umirala u suzama.Svi savjeti od drugih nisu mi niti malo pomagali,nervirali su me.Neznam ti reci kada ce to proci, ja sam nekako uspijela bol kontrolirati i razmisljati pozitivno.Odtuguj i isplaci se,nemoj to potiskivati u sebi.Javi mi se kad god budes imala potrebu pisati.Meni je dopisivanje sa osobama koje su to prosle pomoglo.Nemoze te shvatiti netko tko (na srecu) to nije prezivio.Saljem ti veliki zagrljaj i puno snage.Sada ti je tesko,ali vidjeti ces da ce s vremenom biti lakse.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

sam znala da ja svoje bebice neću nositi kući, i plač drugih beba za vrijeme ležanja u bolnici

i ja isto. razumijem te, rodila sam u 40.tom tj. umrlog dječaka.

držim fige da što prije zatrudniš, mene je to izvuklo, moj drugi (odnosno treći) anđelak sada ima dvije godine

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Malena, nisi sama, ako trebaš rame za plakanje javi se.
    I ja imam svog anđela na nebu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ajme malena, ne znam šta bih ti rekla. Često se pitamo zašto nam se događaju naše stvari. Znaš kako bi starije žene rekle kada bi umrlo malo dijete? Rekle bi da je bilo puno Bogu drago pa ga odlučio zadržati za sebe. TVoji anđeli su sada sigurno negdje gdje im je lijepo i čuvat će te cijeli život.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pusa i drži se....svi smo uz tebe.......

Angelina Bell avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Malena25, žao mi je, stvarno!

... htjela bih ti reći puno toga, ali bilo bi uzalud ...
    No, ipak mislim da ne smiješ potiskivati tu bol, bila su to tvoja dječica...
    Ljudski je plakati i rasteretiti srce i dušu od te velike boli.
    Vrijeme će polako napraviti svoje. Mora! napraviti svoje...

Uz tebe sam i plačem s tobom.
    ...sa potpomognute...

malena25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala Vam svima na podršci, puno, puno mi znači kad to kaže neko ko to razumije- ko je osjetio bol i prazninu koja se sad gomila u meni. Razmišljam o tome da porazgovaram sa psihologom tako da što prije budem spremna za novu trudnoću.
    Veliki pozdrav velikim ženama i majkama koje su mi olakšale onoliko koliko su mogle ovo sumorno jutro!
    Puse za moje male mišiće!!

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Malena šaljem ti veliki zagrljaj.
    Dobro kaže Iva, svi tuđi savjeti su i mene strašno nervirali, činilo mi se da oni koji nisu to prošli ne razumiju tu bol. Što da ti kažem, s vremenom će manje boliti, neka prođe tvoja tuga i da nas uskoro obraduješ sa sretnom vijesti.i

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nemam pametan savjet...šaljem ti samo jedan veliki virtualni zagrljaj

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Malena, razumijem o čemu govoriš, imala sam slično iskustvo, mojim mislima sam uz tebe, poslala sam ti pp.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema rijeci kojima bi te mogla utjesit,osim da kazem do budes jaka jer i tebi ce se sreca nasmijesiti.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

žao mi je , žao mi je...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Draga malena, užasno mi je žao što ti se to dogodilo...
    Drži se, tuga će vremenom biti manja... vrijeme ipak čini svoje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam imala spontani iako dosta rano i bilo mi je grozno. Postavljala sam si ista pitanja kao i ti, na kraju je stvarno, kako svi kažu, vrijeme učinilo svoje. Izdržat ćeš ti sve to. I nadam se da ćeš što prije moći krenuti na novu trudnoću i da će te to činiti sretnom, kao i mene sada. Drž` se!

malena25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pozdrav i veliko hvala svima koje su pročitale i pružile podršku ovoj usamljenoj i tužnoj duši! Znam da bi trebalo vrijeme samo učiniti svoje, ali kad meni sada baš vrijeme tako sporo ide. A imam dobre i loše dane. Jučer mi je bio toliko težak dan da nisam imala snage ni obratiti se Vama za pomoć. Morala sam na kontrolu u bolnicu. Dva sata sam sjedila u hodniku okružena trudnicama, da bi mi na kraju rekli da PH nalaz nije gotov pa me neće ni pregledati, već moram ponovno tamo u utorak. A tako mi je bilo teško sjedit medju njima. Trudnice na forumu su nešto drugo, to su žene koje su upoznate sa mojom situacijom i neke su to i prošle, a ono su bile nepoznate žene koje imaju svoje bebe u trbuhu, kao šta sam i ja imala prije 13 dana. Da mi je neko rekao prije nego šta sam ovo doživjela koliko če mi lakše biti kad pred Vama otvorim dušu, teško da bih to mogla shvatiti. Ali sada znam koliko mi vrijedite i zato Vas sve pozdravljam i još jednom Vam zahvaljujem na vremenu koje posvečujete mojoj sudbini!
    Velike puse mojim malim anđelima, nadam se da me gledaju i da znaju koliko ih volim, mama ih nikad neće moći zaboraviti.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo podrške i razumijevanja i od mene, i moj spontani je bio ranije, u 6-om tjednu, ali vrlo mi je bilo važno dati oduška tuzi kad god mi je do toga došlo, i pred mužem i roditeljima i svima, i izbjegavala sam ljude neko vrijeme, ali sve je došlo na svoje..i opet sam plakala nakon 9 mjeseci kad mi je trebao biti termin poroda, ali prošlo je..lakše je kad to ne držiš u sebi..

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Draga Malena, ne znam šta bi ti napisala jer i sama to upravo prolazim. Ja sam svoju bebu izgubila prije 17 dana i još uvijek me boli. Bojim se pogledati trudnice, otiči na mjesta gdje sam išla trudna... Trudim se biti što više okružena ljudima koje volim jer onda na trenutak zaboravim.
    Kao i tebi jedina mi je svjetla pomisao na novu trudnoću i nadam se da će nam se to što prije ostvariti.
    Drži se, poslije oblaka uvijek dolazi sunce!

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Malena .................

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Tako mi je žao

LunaM

Početno

Malena znam kako se osjecas. Ja sam prosle godine izgubila svoju bebicu u 6tj. jos uvjek lecim rane.

Početno

Malena i ja sam prije godinu i pol imala spontani ( 9.tjedan ) i znam kako se osjećaš , naku noć sam sanjala da je to bila greška i da me ona čekala sve ovo vrijeme u bolnici a ja to nisam znala i da sam došla po nju i bilo mi je ponovo jednako teško kao i onog dana kad se to dogodilo . Nadam se samo da će ipak uskoro doći nova trudnoća i da će ovaj put sve biti u redu , ali ovo sigurno nikada nećemo zaboraviti. Velika i od mene .

malena25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I ja sa nadam bebici ćim budem smjela. To mi je jedino ostalo... nada da će me neko ipak zvati mama jednog dana!
    Kako sam samo tužna danas!!!!!!!
    Pusa mojim miškićima, mojim zvijezdicama na nebu!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Draga, pogledaj koliko nas je, i svi dijelimo slična tužna iskustva, ali idemo hrabro dalje sa čvrstom nadom da ćemo i same dočekati male anđeliće!! Biti će još puno ljepših dana, samo ti se to još jedno vrijeme bude činilo dalekim..

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Draga malena zelim ti brz oporavak!

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Draga moja, znam kako se osjecas. Ista stvar mi se desila u u avgustu 2004. Nema tu rijeci utjehe, vrijeme je jedino koje ti moze pomoci, mada ces se uvijek sjecati svojih malih andjela. Zapamti da nakon kise uvijek dolazi sunce. Zvuci otrcano, znam ali je stvarno tako. Iskreno, od srca ti zelim da sto prije dobijes malu mrvicu i da te sto prije neko zovne mama, a sigurna sam da ce to biti jako brzo.
    Drzi se, draga moja.
    Velika pusa

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

skroz me rasplakala tvoja prica!!!
    velika tebi i tvojim malim

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Plači, isplači svu bol, zaboraviti nikad nećeš, ali ćeš se s vremenom moći nasmiještiti kad pogledaš prema nebu, tvoji andjeli zauvijek paze i gledaju. To mene tješi, ja sam svoju bebicu izgubila prije tjedan dana u 8-om tjednu i čini mi se da me sve boli, ali idem dalje jer moram i zato jer moja curica Lea koja je živa i zdrava zaslužuje sretnu i nasmijanu mamu, plačem kad sam sama, a na svoj rođendan ću gledati prema nebu cijeli dan jer sam svog andjela trebala dobiti taj dan...

Lea, 16.11.2004.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

jako mi je žao...

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

velika pusa

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

malena25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Danas je mojim anđelima mjesec dana!

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jako mi je žao. Primi moj zagrljaj podrške.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Prošli smo to prije skoro sedam godina i svaki put kad se sjetim mi je jako teško. Nakon nekog vremena ipak dođe zaborav, ne u smislu zaboravljanja detalja, nego se radi svih ostalih preokupacija niti ne sjetim toga, čak mjesecima.
    Podsjećanja su zato prilično gadna

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Draga,
    jedino što ti ja mogu reći je da je žena nevjerojatno snažno biće i da je nevjerojatno koliku količinu boli ona može podnjeti....puno sam priči čula i mnoštvo žena upoznala s jaaaako tužnim pričama...i kad su mislile da ne mogu više....ponovo su ustajale i veselile se novom danu....meni se je desilo prije 11 godina al tad sam bila jaaaako mlada i trudnoća je bila nekih 8 tjedana.....tad se nisam najbolje snašla....al nevjerojatno je da sam prošle godine na dan kad sam prije 10 godina izgubila svog anđela ponovo zatrudnila...i sad imam svog anđela Mariju....eto već joj je 8,5 mjeseci....baš me tvoj tekst jaaaako rastužio i navrla su mi moja sjećanja...

Hrabro naprijed ....kao što su ti i druge žene već rekle al istina je-s vremenom će bol lagano prestajati....kad bi mogla naći si neku okupaciju da ne misliš toliko na sve....i to bi pomoglo...meni je....

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Strašno mi je žao i znam da ti ne mogu napisati riječi utjehe pa ti šaljem veliki zagrljaj!
    malim

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pika2

Početno

Znam kako se osiječaš, ja sam prošle godine krajem 12 mj. izgubila blizance u 12 tjednu i bilo mi je grozno, išla sam psihologu i pomogao mi je dosta. Evo sad sam ponovo trudna četiri mjeseca i sretna. Kad vrijeme prolazi, bit će ti puno lakše.

Početno

Desio mi se blighted ovum prije točno 15 mjeseci i bol nije potpuno prošla ali
    dvije su mi stvari pomogle da nekako to prebolim:
    1. Kao što su sve napisale vrijeme liječi pomalo sve rane, najgore je meni bilo proći termin poroda.
    2. Razgovor sa bližnjima, najviše sa partnerom. On je na početku govorio da je bolje da razmišljamo da pokušamo zaboraviti, što je meni bilo užaš jer zaboraviti ne možeš, i zato sam i sebe i njega natjerala da izrazimo osjećaje i da pričamo što više o tome. Na dan "poroda" isplakala sam sve suze što sam imala i od tada nekako se lakše suoćavam sa svime time, iako još hrabrosti za novu trudnoću nemam.

Draga Malena ta će bol pomalo nestajati, u to ne smiješ imati sumnje.

sretno

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

samo nova trudnoća će ti bar donekle ublažiti tugu.
    ja sam imala spontani u 17 tjednu. sreća moja pa je beba bila mala za cca 13 tjedana pa sam prošla samo s kiretažom.
    bože, praznine, muke nakon toga, a imala sam dvoje djece! 8 mj nakon tog groznog događaja sam ostala trudna i evo, jučer smo napunili 1,5 godina! tek sad mogu reći da sam se naučila s tim gubitkom živjeti... nema tu ''prebolit ćeš'', takve stvari se ne prebolijevaju
    dušo, drži se i traži svu moguću pomoć!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •