Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Platnene pelene

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Platnene pelene

Nakon pelenskog osipa i mi odlucili barem do danu dok smo doma,pampersice zamijeniti platnenim pelenama.Procitavsi sve o tome na ovom forumu, bas sam se iznenadila koliko price o njima, a nigdje nije spomenuto gdje se kod nas mogu kupiti.malo sam trazila i prcakala i nasla ih u Kamarisu.Na nagovor prodavacice za sam pocetak kupim ih 4 komada (kao za probu) i "pljunem" 360 kunica!U meduvremenu odemo na prvi pregled kod pedijatrice i ona nam da neke kremice i to u meduvremenu nakon par dana prode,a ja nisam stigla iskoristiti ni probati pelene.I danas se ipak odlucim na taj korak,kao ajde, nije tako pakleno vruce pa mozemo otvoriti balkon i biti goli, samo u pelenama (inace smo doma u laganoj klimi i ne izlazimo do navecer po ovoj vrucini).Pelene su kao univerzalne i imaju tri "nivoa" kopcanja, kao mogu posluziti novorodenoj bebi kao i bebi od godinu dana (bas sam nasjela na foru, guza novorodene bebe i bebe od godinu dana se bitno razlikuje u obujmu,kao i noge, kao i pupica).Moja Zala nije mala beba, na pregledu je imala 4400 g za mjesec dana,ali joj ove pelene mogu omotati 5 puta oko nje.Prvo, pelene su izrazito siroko krojene (kao da ima 5 svedskih pelena ispod), izrezi oko nogu su jako veliki, ja stegnem na najvise oko pupice,ali to jos plese oko nje.A izrezi kod nogu su toliko veliki da mislim da nista od onoga ne bi ostalo u pelenama, nego bi sve odmah iscurilo van.dakle, zajeb veliki.Nemam pojma kaj cu s njima, mozda procekati da naraste i da se jos zbuca pa da ih mogu koristiti,no mozda ce mi onda biti premale.Ukratko,jako sam nezadovoljna Kamaris pelenama i dala sam se nagovoriti na "univerzalne" pelene - cista glupost!Kao da vam netko kaze da je to univerzalan bodic za bebu, moze ga nositi novorodence kao i beba od 6-12 mjeseci!Ha, malo sutra!

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:/ barbie...

nama su kamaris jedne od prvih pelena, i zato su mi jako drage.

drugo, ako nisi srcem u ideji platnenih, niš od toga, barem ja tako gledam. možda da im daš još koju šansu?

mame su ovdje razmjenjivale ideje oko kamarisa i smanjivanja/sužavanja/ čega već.

ja vam ipak držim fige

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da i nama su Kamaris prve pelene i sada kad imamo svakakvih, uvijek prvo posegnem za Kamaris jer sam se na njih navikla. Ispočetka sam pitala samu sebe Koji mi je vrag ovo trebalo? A sada, ne bi ih mijenjala ni zašto.

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i nama su kamarisove pelene bile super. Na najmanjoj veličini je bio do nepuna dva mjeseca starosti (5600 g).
    Duuuugo nisam pomišljala ni na kakve druge pelene

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I ja prezadovoljna Kamarisom. Samo njih i imamo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno !!!!!!!!

Ma cure, meni je jako drago da ste vi zadovoljne kamaris pelenama.Ja definitivno nisam "srcem" za platnene pelene, htjela sam ih samo isprobati za vrucih ljetnih dana,a mozda ih se nikad ne bi niti sjetila da Zala nije dobila pelenski osip i da mi pedijatrica nije predlozila da bude dok je doma gole guze da joj se to malo smiri i osusi.Onda su mi pale na pamet i platnene pelene.Meni je samo problem ta "univerzalna" velicina i nikako se ne mogu sloziti da je to OK jer definitivno to kod mene ne funkcionira.Mislim, pelene plesu oko nje ako ih zategnem na najjace, izrezi oko nogu su velike rupe i vjerojatno bi sve curilo...a i kroj je jaaako los.na zalost, to nisam primjetila tamo nego tek kada sam ih pokuslaa staviti.A sada mi je zao kaj sam dala 360 kunica za nesto sto ne valja i ne mogu upotrijebiti.A i jako mi je blesavo da se na formumu toliko govori i zagovaraju platnene pelene,a nigdje nije spomenuto gdje ih kupiti.Ili sam ja mozda nesto propustila?!Koliko sam primjetila cure ih vecinom narucuju izvana preko neta.Lijepi pozdrav svima!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Hrvatskoj imaš samo Kamaris i odnedavno MiB pelene. Zato svi naručuju izvana.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ili šivaju sami

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Barbie, ako ti ne koriste mozes ih prodati
    ili ih mozes iskoristiti poslije kao gacice, kad ti dijete naraste i pocne se odvikavati od pelene - pelena ipak dosta upije, za razliku od obicnih gacica koje propuste.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno pelenice

ponekd pratim ovaj forum i kad sam vidio ovaj post odmah sam se logirao kako bi se mogao prokomentirati temu...

Imamo lijepu curicu 7 mj i cca 9,5 kg. Cijelo vrijeme Koristimo kamaris pelene na koje me "bar u pocetku" nagovorila supruga. Koliko sam mogao informacija naci na netu, pelene su se pokazale odlicne, koliko ekonomski toliko su zdrave za djete i ekoloski su prihvatljivije. Ne zelim ulaziti u to koliko je bolje da na djetetovoj kozi prijanja cisti pamuk nego nekakva kemija koja upija i pretvara sve u gel ili sto vec. Na godisnjem smo nekoliko dana koristili jednokratne pelene jel nam je bilo prakticnije nego vuci sav taj drek onaokolo i malenoj se odmah pojavio pelenski osip. Htio bi naglasiti da su mi se jednokratne pelene jako dopale zbog toga sto su mekane, lagane, tanke, odlicno prijanjaju i beba se lako krece i puze unaokolo nez ikakvih problema... Da se djetetu ne pojavlja osip i kroz kozu ulaze sve te kemikalije i da mi nije muka svaki dan bacati vrecicu punu iskoristenih pelena u smece, danas kad svi sve vise vode racuna o ekologiji sigurno bi jednokratna pelena bila nas izbor!
    Tako sa povratkom doma, vracamo se na Kamaris i sprzeni smo jel pelene stvarno nisu funkcionalne kao sto se o tome pise. Pelene se podesavaju na tri nivoa al to nam ni malo ne pomaze jel pelene jako lose drze, ispadaju kad malecka puze i krece se, cure okolo nogica i propustaju. Naravno, gumene gace denekle spasavaju stvar ali sve skupa je jako debelo i izgleda nespretno i nezgrapno. Da ne pricam o sakupljanju pelena za pranje, pranje i susenje, o potrosenoj vodi , struji i detergentu...
    Da nismo kupili cijeli set i da imamo treci - bolji izbor, bez razmisljana bi odbacili kamaris...

Potpuno shvacam Barbi koliko je razocarana sa platnenim nakon sto je navikla na funkcionalnost i jednostavnost jednokratnih pelena!

Sa postovanjem, tata

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

100 ljudi , 100 ćudi !

mi jako volimo naše k. pelene iako priznajem ima i puuuno boljih !

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Koliko sam skuzila kamaris pelena ima koliko god hoces vrsti... vjerojatno ovisno o tome koje godine su sivane.. ili sto ja znam vec po cemu. Nika npr. ima skroz drugacije od mojih koje sam kupila od cure s foruma, a od Aries sam kupila (slonici-zirafice) opet skroz trecu vrstu... ustvari cetvrtu. Imam frotir kamaris, imam male platnene (to su stvarno male!) kamarisove i trece od Aries.

Ja sam bila zadovoljna kamarisom. Guza zadovoljna, nikad ne premoce, sve ok. Ali mi se vise ne svidjaju od kad sam narucila nove s neta.... Sad tek vidim kako se kakica s kamarisa tesko ispire, pa kako je grub materijal pa nakon nosenja u marami sva mu je koza sguzvana i tako... nije to sve uopce problem neki veliki, ali ove izvana narucene su geeenijalne! I ne kuzim zasto kamaris ne radi jos uvijek od frotira, meni su te odlicne.. iako se sporo suse.. ali se sporo suse i swadlbees frotirne.

U svakom slucaju, ja ne odustajem od platnenih. Takoder.. rodaka od Aries mi je sasila dvije pelene i ja sam preeeezadovoljna! Predivne su, mekane, dobro upijaju, lako se ispiru, frotir iznutra, predivne su, predivne su... a jeftinije od kamarisa! Da sam znala, odlucila bi se odmah na sivanje cura s foruma.... ali ipak.. ako je tema bila o kamarisu, ja mislim da odlicno sluze svrsi...

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    I ne kuzim zasto kamaris ne radi jos uvijek od frotira, meni su te odlicne..
    to se i ja pitam , ja obožavam frotir !

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dragi tata marelica, Kamaris pelene nisu jedine postojeće, ali su dugo vremena bile jedine koje su se ovdje mogle kupiti, zato su i toliko spominjane. I ipak nema osipa...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja još nisam kupila platnene, ali namjeravam uskoro jer je drugi bebač na putu. Samo me zanima (vidjela sam kod prijateljice kamaris) zašto su toliko široke između nogica? jesu li i pelene izvana isto takvog kroja? je li bolje kupiti jedan paket pelena koje se mogu povećavati ili kupovati po veličinama? i ne sviđa mi se što se njene ne isperu dobro pa ostanu fleke od kakice...dogadja li se i vama?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •