Nakon pelenskog osipa i mi odlucili barem do danu dok smo doma,pampersice zamijeniti platnenim pelenama.Procitavsi sve o tome na ovom forumu, bas sam se iznenadila koliko price o njima, a nigdje nije spomenuto gdje se kod nas mogu kupiti.malo sam trazila i prcakala i nasla ih u Kamarisu.Na nagovor prodavacice za sam pocetak kupim ih 4 komada (kao za probu) i "pljunem" 360 kunica!U meduvremenu odemo na prvi pregled kod pedijatrice i ona nam da neke kremice i to u meduvremenu nakon par dana prode,a ja nisam stigla iskoristiti ni probati pelene.I danas se ipak odlucim na taj korak,kao ajde, nije tako pakleno vruce pa mozemo otvoriti balkon i biti goli, samo u pelenama (inace smo doma u laganoj klimi i ne izlazimo do navecer po ovoj vrucini).Pelene su kao univerzalne i imaju tri "nivoa" kopcanja, kao mogu posluziti novorodenoj bebi kao i bebi od godinu dana (bas sam nasjela na foru, guza novorodene bebe i bebe od godinu dana se bitno razlikuje u obujmu,kao i noge, kao i pupica).Moja Zala nije mala beba, na pregledu je imala 4400 g za mjesec dana,ali joj ove pelene mogu omotati 5 puta oko nje.Prvo, pelene su izrazito siroko krojene (kao da ima 5 svedskih pelena ispod), izrezi oko nogu su jako veliki, ja stegnem na najvise oko pupice,ali to jos plese oko nje.A izrezi kod nogu su toliko veliki da mislim da nista od onoga ne bi ostalo u pelenama, nego bi sve odmah iscurilo van.dakle, zajeb veliki.Nemam pojma kaj cu s njima, mozda procekati da naraste i da se jos zbuca pa da ih mogu koristiti,no mozda ce mi onda biti premale.Ukratko,jako sam nezadovoljna Kamaris pelenama i dala sam se nagovoriti na "univerzalne" pelene - cista glupost!Kao da vam netko kaze da je to univerzalan bodic za bebu, moze ga nositi novorodence kao i beba od 6-12 mjeseci!Ha, malo sutra!