Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Vitamin D

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Vitamin D

molim neku od savjetnica da me prosvijetli; čitala sam ovdje da treba dodatno uzimat vitamin D za vrijeme dojenja.
    šta to znači; da ga uzimam ja ili se daje bebi ?

sorry ako ispadam tupava ali polako kratim popis stvari za kupovinu pa da ne bude trke kad se vratim iz rodilišta.

hvala

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vitamin D je dodatak koji ne možemo mi preporučivati.
    Sačekaj da sa bebom odeš pedijatru i da on to procijeni.
    (ako i bude trebalo, pila bi ga beba, a ne ti)

Ukucaj u pretražnik, dosta se raspravljalo o toj temi...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Stav LLLI je da se dnevne potrebe bebe za D vritaminom postižu dvadesetminutnim izlaganjem bebinog obraščića Suncu. Dakle, ne uskratite bebi šetnju na zraku i suncu i to je to.
    Mi smo se toga držali i sve je bilo OK.
    Eksperimenti nad našom djecom s ovoliko i onoliko kapi D vitamina vode se radi nekakvih opskurnih teorija o brzini zatvaranja fontanele. Druge logike nema.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davore, a jesi li mozda negdje naisao na nesto o posljedicama previse D vitamina? i meni se cini da ga nema smisla davati, al nesto me kopka da na jesen ipak pocnem...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi to preskočili, sunčali obraščiće 10 minuta ili više kad smo poodrasli

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam Noi davala ali samo kada nismo bile na suncu,ako je taj dan bila na suncu nisam joj dala

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Felix, imam jako malo tragova o posljedicama viška D vritamina, jer su u koliziji dvije stvari: rahitis i okoštavanje. Obje pojave imaju jako široke margine po pitanju utjecaja D vritamina, a držim se minimalističke: ne unosi u skup ništa nepotrebno.
    Do rahitisa dolazi jedino ako je dijete konstantno zatvoreno i ne izlaže se suncu uopće, a ne dobiva D vritamin u niti jednom drugom obliku. Čak i u takvim uvjetima većina je pošteđena. Rahitis se liječi konjskim dozama D vritamina - dakle, nije posebno toksičan.
    Izravna posljedica suviška D vritamina je prebrzo zatvaranje fontanele, a kakve su posljedice toga - ne znam. Vjerojatno će netko raditi studiju o utjecaju D vritamina na migrene, artritis, osteoporozu i slično nad nama i našom djecom za par desetljeća. Problem će biti jedino kontrolna grupa :/

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A da sad otvorimo topik, Tko ne dava vitamin D -pobrojte se
    pa bi se skupila kontrolna grupa.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa... da. Evidencija o tome tko je u djetinjstvu uzimao D vritamin, a tko nije - ne postoji.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kako ne postoji, pedijatrica na svakom redovnom pregledu pita; Vitamin D davate?, ali problem je što roditelji lažu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene bas zanima vremenski prosjek zatvaranja fontanele kod djece koji nisu uzimali vitamin D.
    Starijoj kceri sam davala vitamin D tijekom prvih sest mjeseci redovito, kasnije tu i tamo. Dvi kapi. Fontanela se zatvorila valjda oko 14-15 mjeseca. Mozda i mrvicu ranije.
    Mladjoj nisam nikad davala. Ima sedamnaest mjeseci, fontanela je jos malo otvorena. Na zadnjoj kontroli doktorica je sebi predbiljezila da je fontanela relativno dosta otvorena. Ja je pitam jel to neki problem, ona kaze: ne, sve je super. Pa se onda pitam jel se fontanele ovih mladjih generacija u biti prebrzo zatvore radi vitamina D ili ipak imam problem? I ako nemam problem za kojeg vraga mi onda sipa takve komentare?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    ...ali problem je što roditelji lažu
    K'o psi

Zorana, mislim da i pedijatri sada tek uče o tome. Malo je nezgodno što je teško povezati nekakvu pojavu u ranom djetinjstvu s posljedicama u zreloj dobi ili starosti. Dan-danas se D vritamin daje, kao, protiv rahitisa, a stvarnost je da su se životne navike toliko promijenile da je rahitis danas skoro nemoguća pojava (osim u ekstremnim slučajevima). Sve ostalo je samo masovni eksperiment o kojem nitko ne kaže baš ništa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaci sasvim je ok da beba od sedamnest mjeseci ima jos uvijek malo otvorenu fontanelu? Uopce ne znam koja bi to bila gornja granica zatvaranja i jel ona nametnuta kao posljedica davanja vitamina D.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

...Vitamin D davate?, ali problem je što roditelji lažu
    naša pedijatrica pita da li imate D3 kapi, pa kažem da imam, pa ne moram lagati

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sve što vas nikad nije zanimalo o fontaneli nalazi se ovdje:
    http://www.aafp.org/afp/20030615/2547.html

(rickets=rahitis)

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hmmm, da, ja velim da dajem tu i tamo pa onda ona da se ne smijem s tim zezati, koliko je rahitisa vidjela zbog nedavanja d vitamina... :?
    al nekak joj ne vjerujem, i ja sam za onu, sto manje sumnjivih dodataka prirodnoj hrani...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kak bi Davor rekao, niti ja nisam davala D vritamin

I da, lažemo - naravno. Zapravo, ona nas niti ne pita, nego redovito u plavu dječju knjižicu stavi "x" na "prevencija rahitisa".

OT:
    Isto tak sestra automatski stavlja "x" na "pije iz bočice", ali na to sam joj prošli put skrenula pažnju.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

felix, de pitaj ju drugi put KOLIKO je ona to stvarno vidjela rahitisa i gdje. bas sam znatizeljna.
    mi vise ne idemo doktoru pa nas nitko nis ni ne pita.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    ... u plavu dječju knjižicu...
    Mi to nemamooooo...

A D vitamin dajemo. 2 kapi svaka dva tjedna kad se sjetimo.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    ... koliko je rahitisa vidjela zbog nedavanja d vitamina... :?
    Laže k'o pas. Zadnja pandemija rahitisa koja je uzdrmala cijeli zapadni svijet dogodila se u vrloj Americi kod par komada djece u nekakvim opskurnim vjerskim zajednicama koje su se klonile sunca. To je odmah postalo globalni problem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marta blago tebi. ja sam morala paradirati svako malo. Jer su ovde takvi da, ako te nema na redovnim kontrolama u prvih godinu dana i ako zena nema pet ginekoloskih pregleda u trudnoci, automatski ti srezu porodiljni napola u drugoj godini djetetova zivota.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mojoj se fontanela zatvorila tek s dvije godine, davali smo D vitamin kad bi se sjetili, ali nam je pedijatar onda s nekih 1,5 godinu naredio 5 kapi D vitamina svaki dan...

drugom djetetu skoro uopće nedajem

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Od početka davanja Dvitamina, mi smo na 5 kapi, ljeti ne moramo. Sad je 20 mjeseci i fontanelase polako zatvara.

Nego, moja frandica s faksa je uisitnu u djetinstvu obolila od rahitisa te proživjela pakleno djetinstvo koje i nije mogla nazvati djetinstvom. Posljedice su najvidljivije ne šakama, prsti su malo deformirani.

Zbog tog (i inih) razloga, ježim se još i danas utvrditi kako je fontanela još otvorena. Naime, pedijatricu svaki put podsjetim da provjeri napredak budući da je već duže u fazi podcrtanog u kartonu. Naravno, ja podsjećam.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podizem temu. Zelim s vama podijeliti nasu pricu. Dok su dvije starije bile male, sve sam davala - a davale su se tada AD kapi i zeljezo.
    S malim sam izbjegla i jedno i drugo. S najmanjom (sad ce godinu dana) sam odlucila isto....
    I mozda bi sve bilo ok, da malecki nisu od pocetka jaslicke godine bili non stop bolesni i da smo bili u redovitim setnjama vani. Ali tako nije bilo: setnje na suncu vrlo rijetke jer je max. broj zdravih dana bio 2. Uz to i vjezbice 3 x tjedno kod ft.... Pa vjezbice doma, pa spavanja i hranjenja.Nekako sam smetnula s uma vaznost boravka na otvorenom a falilo mi je i dodatnih sati
    Naposlijetku dg. ljevkasta prsa (prsna kost raste prema unutra), koja su se pocela diskretno pojavljivati krajem listopada. Kad je pedica to vidjela u veljaci - pitanje koje je odmah uslijedilo _ dajete li D3. Na netu sam pronasla da uzrok moze biti i rahitis.... Osim toga postojao je i dodatni simptom: nicanje zubi se zaustavilo, zajedno sa slinjenjem: prva 4 zuba su izlazila redovito svaki mjesec po 2, a onda nista puna 4 mjeseca. Navodno su to prvi signali organizma da je poremecena apsorpcija kalcija.
    Od tada sam procitala jako puno o rahitisu. Ono po cemu mi vidimo i poznajemo rahitis su ekstremni i dugotrajni oblici rahitisa. A ovo kod nas su prvi znakovi koje ne treba zanemarivati.
    Pocela sam redovito davati D3 uz riblje ulje i iskreno se nadam da ce se ljevkasta prsa nestati.
    Sad si ne mogu oprostiti takav neoprez i zao mi je sto od pocetka nisam davala D3 kapi. Doduse postoje vrste rahitisa koje ne ovise o D vitaminu vec o nekim drugim metabolickim procesima....ali ja volim vise vjerovati da je kod nas upravo slucaj nedovoljnog D vitamina.....

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sumarum: nema alternative boravku na zraku.
    Da je majka priroda ljude zamislila 100% vremena u zatvorenom prostoru, imali bi krila, kretali bi se letenjem pomoću sonara i ne bi trebali nikakve D3 kapi.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Devotion, MM ima kokošja prsa, a davali su mu D vitamin, čak i većim dozama od uobičajenih. I na jednom seminaru o vitaminima u dječjoj dobi, pedijatar je rekao da je 200-400 i.j. dnevno sasvim dovoljno, a u našim krajevima se može i sasvim izostaviti, te da se kod rahitisa ionako daju višestruko veće doze, pa ovih 2,3, ili 5 kapi ništa ne znače u tim slučajevima (koji su rijetki i uglavnom urođeni). Tako da se (za promjenu ) slažem s Davorom.

Ja Andriji dajem 1 kap dnevno, to je 200 i.j. dnevno, da baš ne lažem pedici kad pita jel' mu ih dajem (ona mu je preporučila 4 kapi, znači 800 i.j.)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Naravno da se i ja slazem s Davorom. Nema alternative izlaganja suncu, ipak sjevernjaci (Svedjani, Finci...) s obzirom na vrlo malo sunca u zimskim danima redovito daju djeci ulje jetre bakalara koje je prirodni izvor D vitamina. Ni ja nisam zagovornik sintetskih vitamina, ali sam sad ipak pocela i s tim....
    Hoce li to pomoci, ne znam.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

postoji, iako nikad službeno potvrđena, veza o injekcijama vit D koje su se, vrlo kratko, ali ipak, pred 40ak godina davale bebama (prestalo je kad su Ameri skužili da bi moglo biti neke veze). injekcije su se davale preventivno, a ne zbog rahitisa
    te osobe, koje su primale injekcije vit D (a ne kapi svakodnevno) u zreloj dobi zaboravljale detalje iz djetinjstva... dok osobe koje su dobivale kapi svakodnevno nisu imale te pojave zaboravnosti...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    ...Vitamin D davate?, ali problem je što roditelji lažu
    naša pedijatrica pita da li imate D3 kapi, pa kažem da imam, pa ne moram lagati

ovako i mi!

(a na pocetku MM kupio odmah 3 pakiranja, tako da imamo 2 nenaceta i jedno jedva naceto...ako kome treba )

ma ako sam joj redovito davala u drugom mjesecu i to je to.
    fontanela se fino zatvara, bas smo juce bili na UZV mozga i jedva je obavljen, rekla je "u zadnji cas"

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sad sam vidjela devotion tvoj post

neke "struje" osporavaju vezu rahitisa i d3.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne kužim foru kad doktori razlikuju potrebu za uzimanjem vit d zimi i ljeti. Npr. Mi živimo u vrlo osunčanom stanu, orjentiranom na jug i malecku sam od početka stalno sunčala zbog žutice (preko stakla). Kako ove zime gotovo i nije bilo oblačnog dana, ona je, iako rođena u kalendarskoj zimi stalno osučana. Kad sam to razložila pedijatrici, sada na kontroli sa 2 mjeseca, ona mi je rekla da smanjim dozu sa 4 na 2 kapi dnevno, a ljeti ćemo ukinuti.
    Ljeti opet, djecu sklanjamo od sunca i nikad ih izravno ne izlažemo.
    Ima li netko neko objašnjnje?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj debeljucka prvotno napisa
    . Mi živimo u vrlo osunčanom stanu, orjentiranom na jug i malecku sam od početka stalno sunčala zbog žutice (preko stakla).
    Ovime nisi ništa postigla, jer UV zrake (koje su poželjne kod žutice) ne prolaze kroz staklo. Prolaze samo IR zrake (znači toplina) od kojih kod žutice nema nikakve koristi, ali UV ne. Nažalost, čula sam i za savjete pedijatara da sunčaju djecu uz zatvoreno staklo zbog žutice :/ .

Djecu svakako treba sklanjati od sunca, jer i u sjeni do kože stiže sasvim dovoljno UV zraka da se stvara D vitamin, nije potrebno biti direktno izložen suncu, ali je nužno biti na otvorenom.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja nisam davala (niti sam pobornik) bilo kakvih sintetiskih vitamina. Ne dajem (niti sam kad davala) vitamin D (ili AD) niki sam davala K vitamin djeci po rodjenju.

Istina sestra je O ukapala 3 kapi K-vitamina odmah nakon poroda (prije nego sam ja rekla da to necu). Dalje nista.

I naravno da sam sve uredno kupila - jedno vrijeme zauzimalo porstor u ormaricu za lijekove. Na pregledim nisam lagala da koristim - oni bi rekli da trebam - a ja OK. I tako svaki put.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Znaci dovoljno je da s mojom malom boravim na vrtu u hladu pola Satan na Dan I biti ce joj dovoljno vitamina d? Ne kusum bas to sa suncem. Bebu ne smijem izlagati direktnom suncu a kako onda opskrbiti prirodnog bitamina d? Ako je u kolicima sa tetra pelenom kao suncobranom u setnji hodam uvijek po hladu jel to dovoljno? Malo Sam tipava Ali sve nam je novo pa

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Isprike za pogreske, mea culpa, pisala sam sa jednom rukom i to na I phoneu, koji ima one glupe predloske i jos se ne daju ugasiti...

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Isabel,
    mi smo sad bili na moru i nismo davali vitamin d, tako nam je pedica rekla
    ovde u zg dajemo ako nismo bili dovoljno vani
    "dovoljno" je bar sat dnevo a toliko budemo
    pa onda ispada da dajemo kad kiša pada
    obično idemo poslije 6 vani a tada beba već može na izravo svjetlo (iako i u hladu ima dovoljno svjetlosti pa ga u principu nikad ne pržimo na suncu)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Učinak se akumulira pa nije nužno trpati D3 čim je oblačno vrijeme.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Valjda sve o vitaminu D imate na adresi:

http://www.vitamindcouncil.org

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

vit d se daje nakon prvog mj kroz prvu god u ljetnim mjesecima 2 kapi, zimi kad nema sunca 5 kapi, tako nama rekla ped
    ali iskreno ja dajem kad se sjetim a to je otprilike 1xtjedno ili čak i rjeđe

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Sunčanje kao jedini izvor D vitamina?

A za sve one koji žele dobiti D vitamin sunčanjem, donji link je od velike pomoći jer je to on line kalkulator ( NILU is an independent, non-profit institution established in 1969 in Norway) za potrebno vrijeme izlaganja suncu.

http://nadir.nilu.no/~olaeng/fastrt/..._quartMED.html

Za Zagreb treba upisati koordinate - latitude = 45.50 i longitutde = 16
    zagreb je na oko 0,3 km nadmorske visine

rezultat za najtamniji dan u godini (zimski solsticij) je :
    Recommended UV exposure of face, hands and arms at least every other day to obtain sufficient vitamin D, equivalent of 25 micrograms vitamin D (1000 IU), if no dietary vitamin D is available:
    Processing ... (this may take a minute)Done
    Output:
    minimum recommended exposure time (hours:minutes)
    = 2: 2

obratite pažnju da se radi o licu i rukama, i o većoj dozi (1000 IU a ne 400 IU) jer se radi o "every other day" dakle svaki drugi dan.

Postoje pretpostavke zašto onda ljudi koji su prirodom posla stalno na suncu imaju izmjereni manjak D vitamina u krvi, no možda bebe nemaju takve probleme (stanje kože, kriva prehrana...)

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

na pregledu prije mjesec dana,na pitanje pedice "dajete D vitamin?" odlučila sam ne lagati i rekla "ne!"
    Na to je uslijedio zgrožen pogled sestre i "Ne dajete????" (to je vidio MM,ja propustila), a dokica me pogledala, nasmješila se i rekla "kad vi meni priznate da ne dajete, na meni je da vas upozorim na moguće posljedice..."
    Na moje iznenađenje, rahitis nije ni spomenula, ali je rekla da postoji mogućnost, kad krenu sunčani dani, da se zbog povlačenja kalcija u kosti dogodi ..nešto...(nisam zapamtila što) i da nastaju grčevi, stanje slično febrilnim konvulzijama. Njih nisam vidjela,ali sam čula kako izgledaju i ne bih ih željela vidjeti na svom djetetu (ni na ijednoom drugom)
    Ima li tko sličnu informaciju ili ,ne daj Bože, iskustvo s time?
    Meni se na trenutke čini da mi je to rekla da me prestraši i navede na korištenje kapi.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kako si pronicljiva

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

• Human milk does not appear to have adequate amounts of vitamin D for a growing infant.
    • This is not an indication that human milk is somehow inferior to a commercial formula that has adequate amounts of vitamin D already in it.
    • It is our change in lifestyle that has necessitated vitamin D supplementation. Lack of adequate sun exposure is the direct culprit for this change -- and the dangers of repeated sun exposure are well documented.
    • The American Academy of Pediatrics now recommends that all infants and children should be supplemented with a minimum of 400 IU per day of vitamin D, beginning in the first few days of life.
    • Adults also need to ensure adequate vitamin D intake. This is especially true for women who are pregnant or breastfeeding. Not only are they protecting themselves, but they are also helping to protect the growing fetus or infant.
    • Vitamin D -- either by itself or as part of a multi-vitamin supplement -- is readily available and inexpensive in many areas.
    • Mothers should dialogue with their health care professionals about appropriate vitamin D supplementation.

The Bottom Line

Human milk is still the standard for infant feeding. Further research may lead to new recommendations on vitamin D supplementation, but in the meantime, a mother should feel confident in continuing to breastfeed her child -- while supplementing with vitamin D.

Izvor: LLLI, 2009

.. na ovo sam sad slučajno naišla i nije me razveselilo vidjeti da se stav LLLI tako promijenio...

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pa vjerojatno zbog ovog: It is our change in lifestyle that has necessitated vitamin D supplementation. Lack of adequate sun exposure is the direct culprit for this change -- and the dangers of repeated sun exposure are well documented.
    Dakle ljudi su se što zbog sjedilačkog načina života a što zbog gromoglasne vike o opasnosti sunca prestali izlagati suncu! I zato nenormalna situacija zahtijeva nenormalni nastavak - a to je suplementacija sintetičkim vitaminom.

A tko točno zna da li je utjecaj sunčeve svjetlosti svediv isključivo na D vitamin? Što je sa svjetlosnom stimulacijom pinealne žljezde? I to ćemo rješavati Plivinim kapima?
    Postoji zanimljiva knjiga Dark deception, koja govori o ""well documented dangers of sun exposure".

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mame bi mogle probati s uljem bakalara bas prilagođenog djeci, jer je bogat izvor D vitamina, ima povoljne ucinke na razvoj mozga i smanjuje probleme sa kozom..

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Human milk does not appear to have adequate amounts of vitamin D for a growing infant.
    This is not an indication that human milk is somehow inferior to a commercial formula that has adequate amounts of vitamin D already in it.
    meni baš izgleda suprotno ovoj tvrdnji!
    osim toga, i bebama hranjenim AD se prepisuje D vitamin.

sve mi to miriši na propagandu farmaceutske industrije (opet)

Human milk is still the standard for infant feeding. Further research may lead to new recommendations on vitamin D supplementation, but in the meantime, amother should feel confident in continuing to breastfeed her child -- while supplementing with vitamin D.
    i što ovo znači? kao: za sada, dok ne ispitaju do kraja, neka dojimo. a što kad "further research" budu gotova? nakon toga više se ne bismo trebale "feel confident" dojeći nego,valjda,dodavati....što???
    nadam se da sam ovo krivo shvatila.
    zar se moraju ljudi petljati baš u sve što je priroda tako savršeno i jednostavno osmislila
    kako god, mi ne nadomještamo vitamine, dojimo i šećemo redovito i savršeno smo zdravi,veseli, dobro napredujemo i ništa nam ne fali

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi ga dajemo skoro svaki dan, tu i tamo zaboravimo
    zanima me ima li netko kakvih saznanja o slijedećem što sam pročitala:
    prema starijim istraživanjima majčino mlijeko ne sadrži dovoljno vitamina D, no mjerena je samo količina vitamina u masnoći mlijeka, nedavno je otkriveno da se puno veća količina vitamina D u drugom obliku (250HD) nalazi u vodenom dijelu mlijeka i tima ga dijete dobiva dovoljno

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

I moja A. dobiva kapi svaki dan i to od kada je napunila mjesec dana. Pedijatar nam je rekao da dajemo 4 kapi i tako sve do 1. godine života.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •