Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: podrska i ohrabrenje za plivaca-pocetnika

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno podrska i ohrabrenje za plivaca-pocetnika

drage(i) moji, volela bih da cujem vase misljenje.
    upisali smo ivanicu u skolu plivanja. bojazljiva kakva vec jeste, jedva se odvazila da zaroni u bazenu. sada, posle 10-tak casova, njena grupa vec pliva uz ivicu olimpijskog bazena uz trenera pored sebe. pliva i ona-ali se malo-malo zakaci za trenera kao cicak i ni makac dalje. trener je strpljiv i uspeo je danas da je ohrabri da par metara pliva i potpuno sama (brza je kao strela ). medjutim, kada je otplivala "svoju" trku, silno se uplasila i odbila da ponovo udje u bazen. cas je zavrsila placuci.
    kako da se ponasam u ovoj situaciji? nisam htela da u bilo kom trenutku oseti da je osudjujem zbog "neuspeha". utesila sam je i dosle smo kuci. uvece smo popricale i dogovorile se da sutra prepodne vezbamo na bazenu nas dve (uz nadju koja pluta u prsluku na naduvavanje), a da popodne pokaze treneru da se ohrabrila.
    za par casova bi trebalo da polazu test. da li da je pustim da se izbori sa svojim "demonima' i dozvolim joj da pliva zbog diplome, da li da joj uplatim jos koji dodatni cas, ili da je jednostavno pustim da jos malo sazri i dogodine propliva, nadam se,bez straha?
    kao sto vidite, glavni problem je strah koji verujem ne treba 'razbijati " grubim suocavanjem sa njim. sta vi mislite? kako da joj pruzim podrsku, a da joj pritom ne oduzmem motiv da uspe?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nisam baš shvatila... što će joj diploma :? Jeli to neko kao natjecanje ili ona tek uči plivati?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

to je skola plivanja za pocetnike. diplomu dobije svako dete koje bez pomoci prepliva olimpijski bazen. meni nebitna stvar, bitno mi je da nauci da pliva, ali opet ne po svaku cenu.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A kako ona gleda na to, jeli joj baš ta diploma tako važna ili joj je važnije naučiti plivati, pa taman i bez diplome..?

Ja inače ne volim te škole plivanja, moju curu sam naučila sama plivati i to na način da sam joj objasnila neke osnove i što je najvažnije postigla da nema apsolutno nikakva straha. Lani je skoro proplivala, ali bio je kraj ljeta.. zato ove godine pliva ko ribica (4,5g).

Mislim da je za djecu bolje da ih roditelji uče dok ne proplivaju, a onda kasnije mogu ići u školu plivanja da bi eventualno bolje naučili neke tehnike plivanja.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mislim da je u vrticu sada fora "ko ima vise diploma", ali cini mi se da to nije bio glavni razlog sto je krenula. na pocetku je to zaista zelela, a sada se eto boji. mozda je sam proces osamostaljivanja u olimpijskom bazenu prebrz za nju, mada je, ponavljam, instruktor izuzetno strpljiv, podsticajan i nezan.
    videcu sutra nakon prepodnevnog plivanja sa mnom kako ce se ravijati situacija. naravno da je necu terati ni na sta protiv njene volje. cak mislim da otpor ni ne postoji, samo je poenta razbiti strah. a kako, to jos nisam smislila...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tako što ćeš ti biti uz nju a ne "neki strpljivi stranac"

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moguce da si u pravu. mada, poucena nekim dosadasnjim iskustvima, vidim da je uz druge puno samostalnija. kada sam ja tu onda voli malo da bude bebasta i da trazi pomoc i kada realno nesto moze i sama.
    ali, mozda je bas ovo situacija kada ce mama biti tu da da injekciju samopouzdanja u pravom trenutku. hvala na savetu!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno re:

Mislim da je dovoljno velika i da nema smisla cekati slijedecu godinu.
    A sad, ako joj zbog straha ide nesto sporije od druge djece, probaj njoj prepustiti odluku da li zeli i dalje na takav tecaj plivanja ili bi radije da vi plivate s njom malo cesce i da se postepeno opusti.

Nama su kod ucenja plivanja super pomogle neke 3-2-1 narukvice koje nisu na napuhavanje i postupno ih skidas i vidim da joj je sa jednom narukvicom svega malo lakse nego bez icega a opet ne moze se prepustiti samo tome da ju zrak drzi na povrsini nego je potrebno da stalno radi rukicama i nogama. Te su nas narukvice lani skroz odusevile i nasa tada 3-godisnjakinja je bez ikakvog forsiranja s njima gotovo proplivala, a sada utvrdjuje tehniku i svakim danom pliva malo na dalje bez icega. Svemu tome je pogodovao dug boravak na moru i postupno smanjenje straha od vode.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni su ti mišići, narukvice, leptirići.. kakogod.., prihvatljivi jedino dok je dijete sasvim malo i dok samo pluta na vodi.
    Najbolje pomagalo za kasnije su mi peraje.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidim da je uz druge puno samostalnija.
    a sto kaze trener - jel ona spremna za bazen i utrku?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojih oboje idu u skole plivanja. Postoji plivanjea onda ispravno plivanje.
    Ja se furam na ispravno plivanje. Kod nas nisu diplome nego neki bedzevi koji se dobijaju za svaki zavrseni stupanj tj level. Levela je 10 i sve zavisi od djeteta koliko brzo savlada levele sto uopce nije vazno, ta brzina, jer je vaznije da nauce ispravno plivati. Meni su iz tog razloga skole plivanja zakon.

Kad nauce perfektno plivati onda se nudi i kurs od dva puta po sat vremena kako se spasiti od utapanja jer samo zato sto znas plivati neznaci da se nemozes utopiti.

Kod nas nema nikakvih takmicenja. Taj dio mi je bezveze osim ako djete hoce se takmiciti u plivanju. Ovdje u skolama plivanja se to neradi i za to postoje drugi klubovi.

Za uzrast od Annabel je troje djece i jedan instruktor a za uzrast ko Noah je dvoje djece i jedan instruktor ili se mogu traziti privatni satovi tj 1 on 1.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo i danasnjeg izvestaja: bile smo na bazenu, igrala se, ronila, uzivala sa prijateljem iz vrtica kojeg je srela, ali u malom bazenu (u velikom je bila strasna guzva). kad je doslo vreme za trening, rekla je da ne bi plivala bez pomoci duz olimpijskog jer se jos uvek plasi. ona rekla-ja prihvatila i dosle smo kuci. posto ih je u grupi 12 ,a jedan trener, nije bilo moguce izvesti da se taj jedan posveti samo njoj, jer ih ima jos koji trebaju pomoc.
    sva sreca,ima jos dana za vezbanje ovog leta na dunavu gde idemo stalno. rezime: naucila je da roni i oslobodila se u plitkoj vodi. zna tehniku plivanja, cak pliva vrlo brzo. poslednju prepreku-strah od dubine moracemo postupno prevladati.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno re:

Mani se cini da ste to super odradili :D
    Cura se lijepo izrazila da ne zeli preplivavati veliki bazen, mama uvazila njenu odluku i sjedi 5. I svladavanje ronjenja je super znak da se oslobadja straha od vode.

A sto se tice 3-2-1 narukvica i peraja nebi se bas slozila. H je lani s 3 godine bez problema plivala s perajama i one ju odrzavaju na vodi cak i kada s rukicama uopce ne radi. Sa 1 narukvicom (stavila sam link dolje da vidite kako to izgleda) joj je puno teze plivati nego s perajama i mora stalno raditi i rukicama i nogicama i na taj nacin nauci plivati. Za uvjezbavanje stilova cemo onda svakako upisati neku skolu plivanja, ali za to jos imamo vremena.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno zaboravih link

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •