Joooj, začepio mi se sudoper tako da ne mogu ni jedan tanjur oprati bez nakupljene vode.
Imate li neku isprobanu metodu ili sredstvo za odčepljivanje? Ja sam probala sa onim narandžastim - valjda je muskolo ili nešto, ali NIšta... NI makac!![]()
Joooj, začepio mi se sudoper tako da ne mogu ni jedan tanjur oprati bez nakupljene vode.
Imate li neku isprobanu metodu ili sredstvo za odčepljivanje? Ja sam probala sa onim narandžastim - valjda je muskolo ili nešto, ali NIšta... NI makac!![]()
Ja sam uspjela s Muskulom, s ničim drugim. Iz iskustva znam da mi najgori "čep" u cijevima napravi kombinacija "Arfa" "cifa" i sl. stvari sa hladnom vodom, još kad se tome pridruži malo masnoće- to se u cijevima stvrdne ko kamen.
Probaj rastaviti sinfon dolje u sudoperu (nije komplicirano- samo odvidaj sve dijelove koji se daju odvidati i pročisti od šporkice) i probaj direktno u cijev u zidu uliti tekućinu za odčepljivanje (najboje ostaviti preko noći). Onda zaliti ujutro sa vrelom vodom (nakon što spojiš nazad sinfon)
A ako ni to ne uspije, kao što se nama znalo događati, jedino rješenje je ugurati direktno u cijev u zidu gumu (šlauf ili kako se već zove- ono što koristiš u vrtu za polijevanje) i to što dublje možeš, drugi kraj prikačiš za špinu (pipu) i pustiš vodu. Ispod cijevi dolje obavezno postavi jednu kantu, jer će ti se voda vraćati nazad dok ne probiješ "čep". Još bolje je zajedno s gumom ugurati i sajlu, jer je guma mekana pa neće duboko ići.
Ili zovnes vodoinstalatera, kad se cjelu noc zezas kao ja i on to odcepi za pola sata i odere te cifromtinkie winkie prvotno napisa
![]()
Gurnes komad zice savijene na kraju kroz one rupice gdje otice voda, pa izvlacis gadosti....Ako to ne upali, pripremis lavore i odvrnete sifon i opet pristupite vadjenju gadosti...
Muscolo je mit...
Otčepljivanje ovako kako su ti cure rekle. Najučinkovitije je odvrtanje sifona. No, to moja sveki radi. Ja koristim filtere u odvodu, i nikada mi se nije začepilo, voda super otječe. Jedino kaj svako malo treba čistiti filtere.
Kakvi su to filteri, gdje ih kupiš, kako staviš?
Treba redovito stavljati Muscula pa neće.
Meni se jednom zaštopao i morao je vodomeštar žicom odčepljivati. Sad stavim Muscula svakih 10 dana i guta ko pravi.
I vrlo je važno da sitni ostaci hrane ne odu u sudoper jer je onda tek problem.
Obični metalni (ne znam koji je to materijal), ima ih i plastičnih. Pa staviš ih jednostavno u sudoper u slivnik (u rupu). Ja ih imam i u kupatilu da dlake i ostala nečistoća ne ide u slivnik.tinkie winkie prvotno napisa
Kad pereš suđe zadrže komadiće hrane, istreseš u smeće, očistiš i gotovo.
A ima ih kupit svugdje, vidjela sam i u dm-u.
Meni je Cilit bang za otčepljivanje cijevi super. Probala sam Muscolo ali nije išlo.
Od zadnjeh začepljenja redovito jednom mjesečno stavim Cilit i nakon 15 minuta mirovanja pustim kipuću vodu u cijevi i više se ne ponavlja začepljenje. :D
Odčepljeno!!!! I to kombinacijom slijedećih stvari:
Ona stvarčica - drvo + guma na dnu, pa se to stavi na rupice u labavabo, pa se pravi vakum ili već šta li, tj. gura zrakom vodu dole...
+ nešto za odčepljivanje
+ kipuća voda
+ soda bikarbona + sol sa malo vode
+ cif
+ veniš oksi sa malo vode
+ opet ta drveno-gumena stvar...
odčepilo i sad je k'o novo, a šta ga je odčepilo...pojma nemam! :D
Samo mi je kamen sa srca pao otkako je odčepljen.
Samoborka: stavljaš onaj Cilit bang koji je u spreju ili ima neki drugi?
Meni sifon u kupaoni nije baš nešto. Al muka mi je pri pomisli da svakih deset dana ulijevam te otrove unutra. Zar nema niš bolje za prevenciju?
moja mama kad masina pere bijeli ves (iskuhava ga) uvijek uhvati lug (vodu) pa to ulije i u kadu, i u lavabo i u sudoper
ne znam da li je zbog toga, ali ja se ne sjecam da nam je ikad bilo zastopano nesto od toga
zaboravih napisati, to radi povremeno, kajjaznam, jednom u par mjeseci
...dok ti jednom cillit ne progrize i samu cijev, nakon sto pozdere to sto ju je zacepilo....Samoborka prvotno napisa
Ja kad vidim reklamu za taj cilit samo se naježim, još mi je odurniji od domestosa. brrrrrr
Tekući - više kao gel, baš sam bacila oko da napišem kako se točno zove, ali sam ga potrošila? Znam da je skuplji od onog u spreju! Znam da piše na njemu da je za odčepljivanje odvodnih cijevi i održavanje WC školjke? Stvarno, ja sam jako zadovoljna! Kad se vratim sa GO objavit ću baš kako se zove da znaš, a to bu tek poslije 20.08.Maslačkica prvotno napisa
![]()
Onda čekamo 20.08 - iako mogu i ja malo pogledati po radnjama, a ne čekati!![]()
Uglavnom, sada odvod radi k'o nov, ali se svako malo začepi - iako imamo onu plastičnu mrežicu i ne sipamo masno u odvod, ali ipak je zgrada stara jedno 70 godina, a ko zna koliko su cijevi stare - vjerovatno isto toliko.
Ninet napisa:
[/quote]...dok ti jednom cillit ne progrize i samu cijev, nakon sto pozdere to sto ju je zacepilo...- misliš stvarno? Mislim, nije ništa nemoguće sa ovim današnjim sredstvima, a baš sam čula da je Bang BAŠ jak!
Pomiješala sam navode i to, pa je ispalo sve s brda s dola...![]()
ma imam ti i ja to, ali malo masnoće, godine malo po malo soca od kavice i ništa nije pomoglo, dok se mm nije prihvatio žice i šta je sve iščeprkao :fuj, fuj, bljak, bljak, riga mi se smajlić:Dijana prvotno napisa
ali preventivno muscolo je super 8)
Evo mene ipak prije sutrašnjeg odlaskaMaslačkica prvotno napisa
![]()
Ovako piše: Power cleaner (iznad naslova) CILLIT BANG Univerzalan čistač mrlja i odčepljivač odvoda . Flaša je ljubičasta sa žutim čepom koji se otvara na sistem kao i današnji antibiotici za djecu.
Stvarno je super!!!!!!!!!!!
Sretno u odčepljivanju!!!![]()
Ako se češljaš u taj slivnik ili ispireš krpice na kojima ima kose, jedina tekućina kojom bi to eventualno mogla odčepiti je - nitroglicerin![]()
Ako je to slučaj, vodoinstalaterske papagajke u šake i navali na sifon.